طرز تهیه گز آردی و ترکی
طرز تهیه گز طرز تهیه کیک پای سیب را بخوانید مواد لازم _دو سوم لیوان شکر _نصف لیوان آب _دو سوم لیوان گلوکز _ دوتا سفیده تخم مرغ درشت (یا سه تا سفیده تخم مرغ کوچک) _4 قاشق غذاخوری گلاب مرغوب _ پسته یا بادوم درختی، 1 پیاله _آرد سفید طرز تهیه گز : … نوشته طرز تهیه گز آردی و ترکی اولین بار در پورتال جامع ایران بانو پدیدار شد.
طرز تهیه گز
طرز تهیه کیک پای سیب را بخوانید
مواد لازم
_دو سوم لیوان شکر
_نصف لیوان آب
_دو سوم لیوان گلوکز
_ دوتا سفیده تخم مرغ درشت (یا سه تا سفیده تخم مرغ کوچک)
_۴ قاشق غذاخوری گلاب مرغوب
_ پسته یا بادوم درختی، ۱ پیاله
_آرد سفید
طرز تهیه گز :
شکر و آبُ روی حرارت ملایم به همراه شعله پخش کن بذارید تا شکر حل بشه، حواستون باشه به هیچ عنوان نباید به جوش بیاد، زمانی که شکر حل شد، گلوکزُ اضافه کنید و با حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا غلیظ و کشدار بشه و بین دو انگشت اصطلاحا نخ بده، اینجا شهد شما آمادست، مجددا تاکید می کنم به هیچ عنوان نباید شهدتون به جوش بیاد فقط با حرارت ملایم باید بزارید کشدار بشه.
شهد روی بخار آب کتری بذارید تا گرم بمونه، بلافاصله تخممرغها رو با دور تند همزن بزنید تا حجیم و سفید رنگ بشه و ظرف رو که برمی گردونید نریزه.
گلاب و یک ملاقه از شهد رو به سفیده فرم گرفته اضافه کنید، با همزن بزنید تا یکدست بشه.
بعد مخلوط سفیده رو به شهد اضافه کنید، روی بخار آب بذارید و با همزن هم بزنید تا یکدست بشه و بعد با کاردک شروع به هم زدن کنید، آهسته آهسته تا کم کم فرم بگیره ، حدوداً ۴۵ الی یک ساعت طول میکشه تا گز شما کشدار بشه، اواخر کار پسته یا بادوم بسته به سلیقه خودتون اضافه کنید.
(زمانی که مواد روی بخار آب کتریِ حواستون باشه که هم بزنید و رو شعله مستقیم اصلا نذارید چون تغییر رنگ میده و زرد رنگ میشه.)
کف ظرف مورد نظرتون رو آرد پاشی کنید و گز بریزید، صاف کنید، ۱۵ دقیقه صبر کنید سطحش که خشک شد مجددا آرد پاشی کنید، سلفون بکشید و به مدت ۵ الی ۶ ساعت بذارید داخل یخچال تا خودش را که گرفت از یخچال در بیارید و به اندازه های دلخواه برش بزنید و هر سمتش رو به آرد آغشته کنید تا چسبناک نباشه
طرز تهیه گز ترکی
مواد لازم :
شکر سه پیمانه
گلاب یک پیمانه
آب نصف پیمانه
پودر ژلاتین ۳ ق غ
وانیل نوک ق چ
پودر نارگیل یک کیلو
پودر شکر نصف پیمانه
پودر هل یک ق چ
پودر جوز هندی نصف ق چ
پسته ویا گردوی نگینی برشته به میزان دلخواه ( ترجیحا سه پیمانه)
خلال پسته وبادام برای روی کار به میزان دلخواه
طرز تهیه گز :
ابتدا آب وگلاب را با هم مخلوط کرده ودر ظرفی میریزیم و روی حرارت میگذاریم .بیست دقیقه روی حرارت ملایم تا جایی که مثل اشک در بیاد شیره آماده است . اجازه میدین شیره سرد بشه وبعد یه ربع با دور تند همزن میزنیم در این مرحله پودر شکر ، پودرنارگیل، هل ، جوز هندی رو با هم مخلوط میکنیم حالا شیره آماده شده رو به مواد اضافه میکنیم و بعد پسته رو به خمیرمون اضافه میکنیم ممکن است تمام شیره استفاده نشود فقط در حدی که خمیرمون به دست بیاد حالا کف سینی رو چرب کرده ومقداری پودر نارگیل کف سینی می پاشیم و بعد موادمونو داخل سینی پهن میکنیم . حالا خلال های بادوم تست شده رو روی گزمون پخش میکنیم و بعد پلاستیک را روی آن انداخته و با وردنه روی آن میکشیم وبعد گزمونو میزاریم داخل فریزر تا ۲ بمونه و بعد برش میزنیم ونوش جان میکنیم .