تفکر بسیجی؛ راه حل عبور از بحران و مشکلات کشور
شهردار تهران در دیدار با فرمانده، معاونان و مدیران سازمان بسیج شهرداری تهران گفت: تفکر بسیجی، راه حل عبور از بحران و مشکلات کشور است.
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج شهرداری تهران، همزمان با هفته بسیج و سالروز ولادت حضرت امام حسن عسکری(ع)، پیروز حناچی، شهردار تهران با مسئول، معاونان و مدیران سازمان بسیج شهرداری تهران دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، شهردار تهران ضمن تبریک هفته بسیج، با بیان اینکه شکلگیری بسیج در یکی از سختترین شرایط انقلاب به فرمان حضرت امام(ره)، موجب تبدیل تهدیدها به فرصت ها شد، اظهار کرد: زمانی که انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده بود، در شهرهای گنبد، ترکمن صحرا و کردستان اغتشاش بود، هنوز جنگ آغاز نشده بود و ارتش عملاً از هم پاشیده بود، و در آن زمان شعارهای انحلال ارتش توسط گروهک ها سر داده میشد که در آن شرایط حضرت امام (ره)، بسیج را پایهگذاری و بنیانگذاری کردند.
شهردار تهران افزود: با این نگاه همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، میتوان حضرت امام(ره) را یک رهبر استراتژیست نامید که تهیدات را تبدیل به یک فرصت کرده و فرصتی برای انسجام و دفاع بوجود آوردند. به واقع اگر در عملیاتهای ما بسیج حضور نداشت، هیچ کدام از این عملیاتها به سرانجام مطلوب نمی رسید و بسیج موتور محرک و انرژی دهنده در هشت سال دفاع مقدس بود که به صورت داوطلبانه از اقصی نقاط کشور شکل پیدا میکرد.
حناچی، شکلگیری تفکر بسیجی در منطقه جنوب غرب آسیا توسط سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را مهمترین عامل اثرگذار در تغییر وضعیت عنوان کرد و گفت: پس از اتفاقی که در عراق افتاد، ما شاهد آن بودیم که گروههای تفکیری و داعش به راحتی تا نزدیک بغداد آمدند و اگر این ساماندهی نیروها شبیه به بسیج شکل نمیگرفت، شاید عراق هم ساماندهی موجودش از دست میرفت.
وی اضافه کرد: در سوریه نیز گروهکهای تکفیری از شمال عراق به داخل سوریه پیش آمده بودند و عملا در سوریه هم همین اتفاق افتاده بود و یک جنگ مغلوبه که ارتش سوریه عملاً در حال شکست بود، با یک استراتژی روشن نتیجه تغییر پیدا کرد و مطمئناً در رفتار دولت رسمی سوریه هم تأثیر گذاشت و چیزی شبیه بسیج در سوریه شکل گرفت و این همان شجره های طیبه تصمیم حضرت امام(ره) است که میتواند یک تهدید را تبدیل به فرصت کند.
حناچی از خودگذشتگی و خدمت به مردم را از مهمترین شاخصههای رفتار بسیج از ابتدای انقلاب دانست و گفت: یکی از خصیصههای اصلی بسیج از ابتدا این بود که بسیجیها خودشان را نمیدیدند و اساساً به فکر خدمت به مردم بودند. در دوران دفاع مقدس افرادی در میدان حضور داشتند که علیرغم داشتن اوضاع اقتصادی مناسب، همه چیز را رها کرده بودند و به فرمان امام به میدان آمده بودند.
وی گفت: این مبنای صادقانه بعد از دفاع مقدس هم بارها و بارها به امداد کشور آمد، به عنوان مثال در سیل دو سال گذشته، افتخار شهرداری تهران و بسیج شهرداری آن بود که در نخستین ساعات سیل، پیش از آن که هر دستگاه امدادی در این مناطق مستقر شوند، ما از شهرداری تهران گروه هایی را اعزام کردیم و یکی از خاطرات خوش ما زمانی بود که بعد از وقوع سیل در شهرهای دشت آزادگان به واسطه فعالیتهای شهرداری و بسیج شهرداری، مردم از ما قدردانی میکردند و این افتخار بزرگی برای ما است که انشاءالله مورد رضای خداوند نیز قرار بگیرد.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به حضور پررنگ بسیج در امداد رسانی به مردم در بلایای طبیعی، بر توجه به زلزلهخیز بودن شهر تهران و لزوم آمادگی برای بحران زلزله تأکید کرد و گفت: کشور ما یک کشور زلزله خیز است و در تهران نیز به طور قطع زلزله خواهد آمد و شهرداری تهران باید آمادگی لازم برای بحران زلزله را داشته باشد که بسیج در این شرایط با آمادگی می تواند به کمک مدیریت شهری بیاید و ما نباید به آن بیتوجه باشیم.
وی گفت: از ویژگی های بسیج در طول سالهای بعد از انقلاب و دفاع مقدس، انجام کارهای به ظاهر نشدنی بود که توسط بسیج انجام شد. یکی از این موارد ساخت بیمارستانهایی بود که در عملیات خیبر انجام شد و در خاتمه جنگ ساخت بیمارستان هایی بود که با اتکا به نیروهای جوان بسیجی و بدون نیاز به بیگانگان انجام شده بود. این نتیجه اعتماد به نفسی بود که امام به جوانان در شرایط جنگ داده بود و اگر امروز این اعتماد به نفس را حفظ کرده و توسعه دهیم می توانیم به خوبی از این شرایط بحرانی کشور به خوبی عبور کنیم.
وی در ادامه مناسب سازی فضاهای شهری توسط بسیج شهرداری تهران را یکی از کارهای با ارزش در کمک به مدیریت شهری عنوان کرد و گفت: حدود ۳۵ درصد جامعه به مناسبت سازی نیاز دارند و عقل حکم میکند برای ۳۵ درصد جامعه کاری که از دستمان برمیآید انجام دهیم و بسیج میتواند در این موضوع به مدیریت شهری کمک ارزشمندی نماید. برنامهریزیهای ما باید به گونهای باشد که اگر کسی عارضه و یا محدودیتی داشت، مانعی برای حضور در فضای عمومی وجود نداشته باشد.
شهردار تهران تصریح کرد: یکی از شعارهای ما توسعه قلمرو عمومی بود که در این راستا طرحهایی مثل میدان هفت تیر را اجرا کردیم و در ادامه نیز در میدان امام خمینی انجام خواهد شد که در آنجا یاد و نام 33 هزار شهید حک خواهد شد تا یادمان نرود که امنیت و آرامش امروز را مدیون کسانی هستیم که از جان و مال خودشان برای کشور هزینه کردند و این حداقل کاری است که می توانیم برای شهدا انجام دهیم.
در این مراسم، مجتبی سالک رازی، رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران نیز در سخنانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: بسیج یک منطق است، بسیج مثل عطر گل های بهاری است که کسی نمیتواند جلوی انتشار آن را بگیرد و بسیج امروز به کشورهای دیگر هم صادر شده است.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران با گزارش از فعالیتهای صورت گرفته در این نهاد گفت: از بدو ورود با تشکیل هیئتهای اندیشهورز و با تفکر استراتژی جمعی هوشمندانه، سعی کردیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و با تفکر خلاق و استفاده از افراد تحصیل کرده بتوانیم کمک حال مدیریت شهری در خدمت به مردم و باشیم.
وی اضافه کرد: طی سالهای گذشته تلاش کردیم ضمن تغییر در سطح نگرش بسیج در بدنه، به معنای واقعی بسیج را نشان دهیم و قریب به اتفاق مدیران شهرداری تهران اذعان دارند که بسیج در مسیر و ریل واقعی خودش حرکت میکند و با پتانسیلهای موجود باری از دوش مدیران شهری برداشته و کار به سر منزل مقصود برسد.
انتهای پیام