رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان: نمایندگان مسایل جزیی و حاشیه‌ای را نباید در مسائل مجلس دخالت دهند


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان: نمایندگان مسایل جزیی و حاشیه‌ای را نباید در مسائل مجلس دخالت دهند

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: نمایندگان مسایل جزیی و حاشیه‌ای را نباید در مسائل مجلس دخالت دهند و به دنبال مطالبات به حق مردم باشند.

کد خبر: 88864 ۱۳۹۹/۰۹/۱۱ ۰۶:۴۱:۴۹

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: نمایندگان مسایل جزیی و حاشیه‌ای را نباید در مسائل مجلس دخالت دهند و به دنبال مطالبات به حق مردم باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کرمان خبر به نقل از خبرگزاری تسنیم ، آنچه مشخص و به اثبات رسیده‌ است اینکه اولین مجلس شناخته شده در تاریخ ایران زمین به زمان اشکانیان باز می‌گردد. در این دوران مجلس مهستان از میان بزرگان و اشراف ایرانی تشکیل می‌شده‌. در زمان ناصرالدین شاه وی در چند مورد مجوز تشکیل مجالسی را صادر کرد در آن دوران فرمانی از ناصرالدین شاه منتشر شد که میرزا جعفرخان مشیرالدوله (دیپلمات تحصیل کرده بریتانیا) را به عنوان رئیس مجلس 25 نفره «مصلحت خانه» یا به اختصار «مجلس مشورت» معرفی شده بود منصوب کرد. هرچند این مجلس مشورتی همانگونه که از نامش پیدا بود بیشتر جنبه تشریفاتی داشت، اما به هر حال پس از چندین قرن می‌توان آن را بارقه‌ای از اصلاح ساختار سیاسی ایران دانست.

اما تشکیل اولین مجلس ملی کشور به انقلاب مشروطه بازمی‌گردد که فرمان تشکیل آن در روز 14 مرداد سال 1285 توسط مظفرالدین شاه به امضا رسید. مجلس شورای ملی (که در فرمان مشروطیت نیز یک بار مجلس شورای اسلامی خوانده شده بود) از 1285 تا 1368 در حدود 83 سال به حیات خود ادامه داد و در جریان بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1368 از مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام پیدا کرد.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مجلس شورای ملی و سنای پهلوی منحل منحل گردید، و شورای انقلاب اختیارات قوهٔ مقننه را تا تشکیل مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، در دست گرفت .

نام مجلس در قانون اساسی جمهوری اسلامی، مجلس شورای ملی بود، اما بالفعل از آن با نام مجلس شورای اسلامی یاد می‌شد، که این نام در بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال 1368 نام آن رسما به مجلس شورای اسلامی تغییر پیدا کرد. این نام مجلس شورای اسلامی یک بار نیز در فرمان مشروطیت آمده بود.

10 آذرماه و به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله سیدحسن مدرس در تقویم جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری شده است. آیت ‌الله مدرس زاده 1249 است که در شب 10 آذر 1316 توسط عوامل رضاشاه به شهادت رسید شهید آیت الله سیدحسن مدرس، از بزرگ مردان تاریخ ایران زمین است. او که حدود هفده سال، از 1289 تا 1307 نماینده مجلس بود، هیچ گاه از راه انقلابی خویش پشیمان نشد و در طول این مدت، با جسارت و شجاعت شگفت انگیز به مبارزه با استبداد و استعمار پرداخت و سرانجام جان خود را نیز در این راه فدا کرد.

به مناسبت روز مجلس به سراغ شهباز حسن ‌پور رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی رفتیم.

وی در ابتدای این گفت‌وگو به فرمایشات معمارکبیر انقلاب، امام خمینی (ره) در ارتباط با اهمیت مجلس در نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: امام راحل فرمودند "مجلس شورای اسلامی مجلس مشورت است، مجلسی است که باید متفکرین، آقایان، مسائلی که مایحتاج ملت است و کشور است در میان بگذارند و با هم مشورت کنند. مباحثه کنند فقط آن چیزهایی که مربوط به ملت است و به اسلام . مجلس شورای اسلامی که شما آقایان وکیل هستید از طرف ملت برای خدمت در آن بنگاه، باید آنکه دلخواه ملت است در آنجا طرح بشود. و آنچه دلخواه اسلام است بحث و مشورت بشود. و به ترتیبی که مقرر است تصویب بشود و همه چیزش اسلامی باشد."

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه این سخنان امام راحل یعنی نمایندگان مسایل جزیی و حاشیه‌ای را نباید در مسائل مجلس دخالت دهند افزود: مجلس مظهر حاکمیت و قدرت و چکیده خون هزاران شهید است که برای برافراشته شدن پرچم اسلام جانفشانی کردند.

وی با اشاره به هماهنگی، وفاق و همدلی که بین نمایندگان استان کرمان در دوره جدید مجلس وجود دارد گفت: از ابتدای شروع مجلس یازدهم در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان تلاش کردیم تا دیدگاه ‌ های ایشان را در مسائل مختلف استان مد نظر قرار دهیم.

حسن ‌پور با اشاره به جلسات مرتب با شورای تأمین استان در ارتباط با مباحث امنیتی در استان به‌عنوان مهمترین وظیفه حاکمیت بیان کرد: خوشبختانه شورای تأمین استان از موفق‌ترین شوراهای تأمین در سطح کشور است و امنیت موجود در استان، کرمان را به بهشت کارآفرینان و سرمایه‌گذاران تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه جلساتی با کلیه مسئولان استان نیز داشتیم ادامه داد: جلساتی هم با پارلمان‌های بخش خصوصی در استان شامل اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف داشتیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه ارتباطات تنگاتنگی بین پارلمان‌های بخش خصوصی در استان و نمایندگان استان وجود دارد تا دیدگاه آنها در سطح جامعه پیگیری شود افزود: این اقدامات در راستای ارتباطات با مردم است.

نمایندگان موظف به پاسخگویی در برابر مشکلات و مطالبات مردم هستند

وی تصریح کرد: هر اندازه مردم از ما مطالبه‌گری داشته باشند نمایندگان موظف به پاسخگویی هستند و هر اندازه نمایندگان مطالبه‌گری از دولت و کارگزاران نظام داشته باشند کارگزاران و دولت موظف به پاسخگویی به نمایندگان می‌شوند.

حسن ‌پور با بیان اینکه در استان کرمان طرح آمایش سرزمین را در دستورکار داریم ادامه داد: نقاط مختلف استان مسائل خاص خودشان را دارند و تمام مسائل استان مد نظر است.

وی با اشاره به اینکه صنعت و معدن در این دوره در استان مد نظر قرار گرفته و با مسئولان استان و ملی جلسات زیادی داشتیم بیان کرد: استان کرمان بهشت معادن است و نیاز به توجه خاصی در این حوزه وجود دارد.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه در چند ماه گذشته بیش از چهار وزیر و سرپرست در وزارتخانه صمت تغییر کرد و تحولاتی در این وزارتخانه وجود داشت گفت: این تحولات باعث شد مشکلاتی داشته باشیم اما از مطالبه گری کوتاه نیامدیم.

وی با اشاره به جلسه‌ای که مجمع نمایندگان استان با رزم ‌حسینی وزیر صمت داشتند گفت: خوشبختانه توافقات نسبتاً خوبی شد و مصوباتی که به دنبال آن بودیم و اختیاراتی برای استان گرفته شد.

معیشت، اشتغال، مسکن و مسائل فرهنگی مردم را پیگیری می ‌کنیم

حسن ‌پور با بیان اینکه معیشت مردم دغدغه دیگر ماست و مطالبات مردمی در این حوزه را پیگیری می ‌کنیم ادامه داد: اشتغال، مسکن و مسائل فرهنگی استان نیز در دستور کار است و نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون‌های خود این مسائل را دنبال می ‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تلاش ما بر این است که از همه ظرفیت استان استفاده کنیم گفت: مجمع نمایندگان استان کرمان به دنبال مطالبات به حق مردم استان است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟