درمان افسردگی با تحریک مغزی در چند دقیقه


درمان افسردگی با تحریک مغزی در چند دقیقه

محققان دانشگاه کالیفرنیا سن فرانسیسکو، راهکاری جدید برای تحریک اختصاصی مغز هر یک از بیماران مبتلا به افسردگی شدید و مقاوم در برابر درمان ابداع کردند که امکان درمان این بیماری را تنها در چند دقیقه فراهم می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، در تمام تلاش‌های انجام گرفته برای درمان افسردگی با تحریک مغزی، محققان در تمام بیماران بخش‌های معینی از مغز را با سیگنال‌های الکتریکی تحریک کرده‌اند.

در حالی که به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا بیماری افسردگی افراد مختلف را به روش های متفاوتی تحت تاثیر قرار می‌دهد و بر مبنای همین موضوع محققان تلاش کردند تا برای هریک از بیماران بخش‌های مختلف مغز را که با علایم اختصاصی وی ارتباط دارند، شناسایی کنند. سپس با تحریک این نقاط با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی دریافتند می‌توان هر یک از عوارض مشخص افسردگی را با تحریک بخش مربوطه در مغز بیمار درمان کرد.

همچنین در این تحقیقات مشخص شد میزان اثرگذاری تحریک مغزی بر درمان افسردگی رابطه مستقیمی با وضعیت روحی و روانی بیمار در زمان درمان دارد.

افسردگی یک اختلال خلقی است که با احساس غم و اندوه و بی‌انگیزگی همراه است. افسردگی بر نحوه تفکر، احساسات و رفتار تاثیرگذار است و در موارد شدید بر سلامت فیزیکی بیمار نیز تاثیر می‌گذارد. برخی افراد به غلط بر این باورند که افسردگی تلقین ذهنی شخص است، باید گفت این حالت روحی کاملا جدی بوده و می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

علاوه بر سلامت روحی و جسمی بیمار، روابط عاطفی و شغلی نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل آشنایی با علائم افسردگی و پیشگیری از بروز آن برای تمام افراد حائز اهمیت است.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب می‌شود. زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند. تغییرات هورمونی، ساختار مغز و عوامل محیطی و اجتماعی می‌تواند در این امر دخیل باشد.

مهمترین علائم افسردگی عبارتند از:


-احساس غم، اندوه، پریشانی و ناامیدی به صورت مستمر
-تحریک‌پذیری عصبی حتی در مواجهه با مسائل کم اهمیت
-بی‌علاقگی و عدم تمایل نسبت به انجام امور عادی، شرکت در جمع دوستان و خانواده، تفریح، ورزش و کارهای گروهی
-اختلال خواب شامل کم‌خوابی یا پرخوابی
-احساس خستگی مزمن و کمبود انرژی
-کاهش یا افزایش اشتها
-کاهش یا افزایش وزن
-احساس سردرگمی، بی ارزش‌بودن، بی حوصلگی و احساس گناه
-بروز دردهای ناگهانی و مشکلات جسمی جدید از قبیل درد پشت و سردرد
-عدم تمرکز
-اضطراب
-اختلال در قدرت تصمیم‌گیری و حافظه
-تکرار افکار مرگ و خودکشی
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.

منبع: ایرنا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی