فرانک کبیری روز سهشنبه در آیین افتتاح مرکز تخصصی نمد در شهرکرد افزود: برای راهاندازی این مرکز بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شد و در این مرکز آموزش ۱۵ نفر در هر دوره فراهم است.
وی، با اشاره به اینکه هنر نمدمالی قدمت بسیار زیاد دارد و مردم شهرستانهای شهرکرد و بروجن از دیرباز در این هنر صنعت فعالیت دارند،گفت:هماکنون بیش از ۴۰ نوع محصول نمدی نوین در استان تولید میشود.
به گفته وی، در این مرکز تخصصی آموزشهای مختلف از جمله شستشوی پشم، رنگرزی طبیعی، حلاجی پشم، نقش زنی، نمدمالی، اتاق مشاوره و بازاریابی و ساخت محصولات نمدی به هنرجویان ارائه میشود.
کبیری هدف از راه اندازی این مرکز تخصصی را زندهسازی هنر بومی استان و تلفیق این هنر با استفاده از ابزار نوین و تهیه محصولات نوین در راستای ایجاد اشتغالزایی و توسعه هنر نمدمالی عنوان کرد.
به گفته وی، این مرکز با همکاری بخش خصوصی در ۱۳۰ متر فضای آموزشی فعال شده و چهار کارگاه آموزشی برای این مرکز پیش بینی شده است.
وی اظهارداشت: رشته نمدمالی در استان در آموزشگاهای آزاد و زندان در حال آموزش است و هم اکنون بیش از ۵۰۰ هنرمند در این حوزه فعالیت دارند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین به مشکل اشتغال، بیکاری جوانان و نبود فرصت شغلی به عنوان مهمترین مشکل در استان اشاره کرد وگفت: راهاندازی مراکز تخصصی آموزش و بازاریابی محصولات صنایع دستی و هنری یک گام برای کاهش نرخ بیکاری در استان است.
شهرام مقدس افزود: بیکاری و مشکلات اقتصادی زمینه بروز آسیب اجتماعی را افزایش میدهد و میتوان با ارائه آموزشهای مختلف در حوزه هنری، صنایع دستی، کشاورزی، صنعت، خدمات زمینه اشتغال پایدار برای اقشار مختلف به خصوص جوانان را فراهم کرد.
به گزارش ایرنا، "نمد" چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین صنایع دستی در استان است که با پیگیریهای صورت گرفته در سال ۹۷ شهرکرد به عنوان "شهر ملی نمد" انتخاب و معرفی شد و اکنون تلاش برای جهانی شدن این محصول تشدید شده است.