بیستویکمین شماره مجله سهنقطه (مکتوب طنز [+ جد] فارسی) منتشر شد.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، بیستویکمین شماره مجله سهنقطه (مکتوب طنز [+ جد] فارسی) منتشر شد. این شماره از مجله سهنقطه با پرونده «چارده دو صفر» علیرغم همه مخالفتهای مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به استقبال قرن جدید رفته است.
این شماره با پیشدرآمدی از کوروش علیانی در مورد چرایی خندیدن انسان آغاز میشود. در قسمت پرونده این شماره علی آیینهور، معین ابطحی، احسان حسینینسب، مجید خسروانجم، فاطمه خسروانی، محسن رضوانی، رضا سعیدی ورنوسفادرانی، مهدی شریفی، رضا صیادی، غلامرضا طریقی، علیاکبر قاضیزاده، احسان محمدی، هادی مقدمدوست، احمد ملکوتیخواه، سیدعلی میرافضلی، سیداکبر میرجعفری، مریم نظامدوست و بهمن هدایتی به رفته و نیامدههای قرن پرداختهاند.
حبه، دبه و ماجرای آذرخانممحسن رضوانی در «حبه، دبه و ماجرای آذرخانم» با لهجه قدیم تهرانی از آذرخانم در شُرف صد سالگی نوشته است، مریم حسننژاد در «خداحافظ و سلام» قرن، تاریخچه، اختراعات و تحولات این قرن به صورت مبسوط شرح داده است، هادی مقدمدوست با «دینگ، هزار و چهارصد» و بازی عددی قرن، احسان محمدی با «سرشار از شور و شرم» و آنچه گذشت و آرزو برای نیامدهها به استقبال چارده دو صفر رفتهاند.
همچنین مریم نظامدوست در «قرن رفته دیگه هیچوقت نمیآید» و بررسی اجمالی قرنی که گذشت در پرتو دو ترانه پرمغز و نغز، مهدی شریفی با «ساختار ژنتیکی قرن چهارده» و ریشهیابی ژنتیکی آنچه هستیم در حوادث گذشته، مجید خسروانجم با «نام های برای نبیره نوه» و حرفهایش با مجید نیامده، فاطمه خسروانی با «ته دیگ سده» و معرفی انواع عددبازها به استقبال چارده دو صفر رفتهاند.
دانلود ماهنامه طنز سه نقطه از طاقچه با کد تخفیف زیر : کد تخفیف شیرین طنزرضا سعیدی ورنوسفادرانی در «جستارهایی به بهانه تغییر قرن» حال یک انسان در آستانه قرن آینده را شرح داده و علیاکبر قاضیزاده در «دعوای بی اساس شمع و پروانه» یکی از ماجراهای بنیادین و ادبی هزاره گذاشته را به گونهای دیگر روایت کرده است. سیدعلی میرافضلی در «خیلی مهم است که آدم احساس کند چیز مهمی خورده است» و یکی از دستاوردهای مهم قرن، غلامرضا طریقی با «از نامه تا برنامه» و گفتن از تغییرات قرن اخیر، احسان حسینینسب با «فراموشی چیز بهتری است» و مادربزرگی که چکیده صد سال رنج است، معین ابطحی با «عباس آقا و دوست موردنظر و همین» که روایتی است از عباس آقا و توجه به سن، احمد ملکوتیخواه با «صدمه زدن به اصالت در هشتادونهمین سال قرن» که رابطه یکی از رویدادهای مهم قرن و اصالت انسان را تبیین میکند.
والقرنین ماییم نه آنکه در جستجوی آنیدسیداکبر میرجعفری با «ذوالقرنین ماییم نه آنکه در جستجوی آنید» که در مورد ذوالقرنین حقی و امید است، رضا صیادی با «هرگز برای شما اتفاق نمیافتد» و قرنی که این نسل را دیدند، علی آینهور با «صدی چند میسوزانیم» و این دو تا صفر و بهمن هدایتی با «سده گودزیلاها» و آنچه گودزیلاهای دهه هشتاد و نودی میدانند، هر کدام به نوعی توضیح دادند قرنی که نکوست از کجایش پیداست.
در بخش نیمخط سهنقطه بیستویک هم که ضمیمه کمی تا قسمتی جدیتر سهنقطه است، نفیسه رحمانی در «بعد از قرنی، شنبه به نوروز افتاد»، اتفاقات سده چهاردهم را مرور کرده و «مطربان رفتند و صوفی در سماع» صد چهره قرن از دید سهنقطه را معرفی کرده است.
در تهرانشهر شماره بیستویکم هم مریم حسننژاد با «تهران خودش را میتکاند» از عید و بهویژه عید در تهران و احسان محمدی در «تهران زادگاه من نیست، اما…» از مهاجرت و مهاجرت معکوس نوشته است.
آداب به جوال رفتن با دیو اضطرابمحمود فرجامی نیز در درباره طنز با دهمین قسمت استندآپ کمدی، «آداب به جوال رفتن با دیو اضطراب» از اضطراب صحنه نوشته است و اسماعیل امینی در کارگاه طنز با درنگ در نکاتی مهم پیرامون طنز و طنزنویسی از «پرستیدن بت جاندار» گفته است. قسمت «گنجینه المنظومات» هم با حضور شاعرانی چون سعید بیابانکی، شروین سلیمانی، جواد زهتاب و… با چند شعر طنز به موضوعات روز پرداخته.
مجله سهنقطه با همکاری هنرمندان شیما جوهرچی، فاطمه چاوشی، طیبه دالایی، نفیسه رحمانی، حامد رضوی، محمد رفیعی، حسین شمس، سیدمحمد صاحبی، محمد صمدی، فاطمه فهیمی، مرتضی کاردر، سحر نحوی و… سایر دوستان و آشنایان، و به مدیرمسئولی امید مهدینژاد تولید و منتشر میگردد.
بیستویکمین شماره سهنقطه، در ۲۲۰ صفحه و با قیمت ۴۰هزار تومان در کتابفروشیها و دکههای روزنامهفروشی و فروشگاههای آنلاین عرضه شده است.
شعرخوانی سعید بیابانکی در اولین شب طنز سهنقطه