نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99


نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

یکی از برکات دفاع مقدس و تحریم‌های نظام سلطه علیه کشورمان این بوده که نیروهای مسلح با تکیه ‌بر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به سمت استقلال و خودکفایی در تمامی حوزه‌ها به‌ویژه حوزه نظامی گام برداشتند؛ خودکفایی که امروز به ثمر نشست و در نهایت عزت و ابهت جمهوری اسلامی در داخل و خارج را رقم زده است.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از گذشت چهار دهه از حیات نظام اسلامی، پیشرفت‌ها و ظرفیت‌های نظامی و دفاعی کشورمان حاکی از آن است که تحریم‌ها و محدودیت‌ها، نه‌تنها زمینه‌ساز پیشرفت کشور بوده بلکه مقاومت و اقتدار نظامی علیه نظام سلطه، مایه تقویت عزت و ابهت کشور در حوزه‌های منطقه و بین‌الملل شده است. اقتدار موشکی جمهوری اسلامی ایران که مقامات و مسئولان کشورمان بارها به آن‌ اشاره کرده و ابعاد مختلف پیشرفت‌های نظامی را در رزمایش‌های مختلفی به نمایش گذاشته‌اند به معنای واقعی کلمه خار چشم دشمنان شده است. امروز جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های تولیدکننده موشک‌های کروز، بالستیک و نقطه‌زن جهان شناخته می‌شود و می‌تواند به‌عنوان یکی از صاحبان صنعت موشکی، نیاز کشورها به این تجهیزات بسیار پیشرفته را تأمین کند.

محصولات سبد موشکی ایران برای صادرات از تنوع بسیار خوبی برخوردار است. از این سبد در عرصه بالستیک می‌توان به خانواده «موشک‌های شهاب، فاتح ۱۱۰، قیام، زلزال بارشی، فاتح ۳۱۳، ذوالفقار، هرمز، قدر، عماد، سجیل، خرمشهر، دزفول، فاتح مبین و رعد ۵۰۰» و در حوزه کروز نیز به موشک‌هایی همچون هویزه، نصر و قاصد ۳‌ اشاره کرد که هرکدام از این محصولات می‌توانند در بازار جهانی جایی برای خود باز کنند.

در حوزه شناورهای سطحی نیز ایران به پیشرفت‌های خیره‌کننده‌ای دست یافته که از آن جمله می‌توان به ناوشکن سهند، جماران و دماوند جدید‌ اشاره کرد این ناوشکن‌ها با توانمندی انجام مأموریت‌های سطحی و عملیات‌های ضدسطحی و ضدزیرسطحی و ضدهوایی و همچنین دارا بودن قدرت ماندگاری بالا در دریا و توان حمل بالگرد در ناوشکن سهند و البته سرعت رانش بالا جذابیت خوبی برای خریداران بین‌المللی داشته باشند.

قایق‌های تندرو مانند ذوالفقار، ذوالجناح، سراج و شهید ناظری یکی دیگر از برگ‌های برنده ایران در عرصه دریاست که در صادرات نیز در صورت صلاحدید مسئولان می‌تواند به محصولی با طرفداران بسیار تبدیل شود که سود فراوانی را نصیب صنعت دفاعی کشور کند.

پهپادهای ایران نیز رقیبی جدی برای نمونه‌های خارجی هستند. بنا به گفته سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین مسئولان وزارت دفاع، ایران امروز در سطح منطقه قدرت اول و در سطح جهان جزو چهار کشور اول جهان است که به تبع آن می‌تواند در عرصه صادرات نیز جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد. یکی از آثار و برکات جنگ هشت‌ساله دفاع مقدس و تحریم‌های روزافزون نظام سلطه علیه کشورمان این بوده که خودمان با تکیه ‌بر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به سمت استقلال و خودکفایی در تمامی حوزه‌ها به‌ویژه حوزه نظامی گام برداریم؛ خودکفایی که امروز به ثمر نشسته و عزت و ابهت جمهوری اسلامی در داخل و خارج را رقم زده است.

نگاهی اجمالی به برخی از دستاورهای نظامی و دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در سال 99

مجهز شدن پهپادهای ایرانی به موشک‌های «تاپ اتک» شدند

موشک های ضد زره با قابلیت حمله از بالا و اصطلاحا "شلیک کن- فراموش کن"، امروز جزو پیشرفته ترین سلاح های موشکی ضد زره در جهان شناخته می شوند و چیزی کمتر از ۱۰ کشور جهان دارای توانایی تولید بومی این نوع از سلاح ها را دارند که بر اساس اعلام برخی ویژگی های یکی از جدیدترین محصولات تولیدی در صنایع دفاعی کشورمان، جمهوری اسلامی ایران نیز حالا جدیدترین عضو باشگاه موشکی از نوع حمله از بالا است. شلیک کن فراموش کن نیز به معنای این است که بعد از شلیک کاربر نیازی به هدایت موشک به سمت هدف ندارد و اطمینان از اصابت به محل مورد نظر، به کاربران آن در زمان هر عملیات و اقدام نظامی، کمک شایانی می کند. به نظر می رسد این موشک از جستجوگر تصویری حرارتی به عنوان سامانه هدایت خود بهره می برد و بر اساس شکل ظاهری، می توان حدس زد که احتمالاً همان موشک مشاهده شده در بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از دستاوردهای دفاعی در دی ماه ۱۳۹۵ باشد؛ موشکی شبیه به یکی از نمونه های موشک ضد زره مشهور «اسپایک».

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رونمایی سپاه از زیردریایی بدون سرنشین رزمی

این بدون سرنشین زیر آبی توان حرکت تا برد ۱۲ هزار کیلومتر را داشته و می تواند به انواع مختلفی از تسلیحات و سیستم های حسگر برای عملیات های شناسایی بسته به نیاز عملیاتی مجهز شود. توان حمل محموله در این زیردریایی نیز ۸ تن است و از ترکیب گیرنده جی پی اس، سیستم های مسیریابی اینرسیایی و سامانه های حسگر و مکان یاب زیر دریا برای فهمیدن مسیر خود بهره می برد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رونمایی از «سوم خرداد دریاپایه» / شکارچی گلوبال هاوک مجهز به موشک جدید

بعد از گذشت یکسال از سرنگون کردن پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا توسط سامانه بومی پدافند هوایی سوم خرداد، هنوز هم این موضوع مورد توجه کارشناسان و تحلیلگران نظامی دنیا قرار دارد چراکه هم از نظر روانی و و هم از نظر فنی، یک پیروزی بزرگ و استراتژیک برای کشورمان به دست آمد و مشخص شد سامانه های بومی تولید شده در صنایع دفاعی ایران، چقدر قابل اطمینان و دقیق هستند. در سالگرد این رخداد مهم، تصاویر جدیدی مربوط به آزمایش ها و مراحل ساخت این سامانه منتشر شد که حاوی نکات جالب و قابل توجه ای است که از جمله آن خروج سامانه های پدافندی بومی، از انحصار فعالیت روی زمین است. یکی از مهم ترین مسائل که در این تصاویر به آن اشاره شد امکان شلیک سامانه سوم خرداد از روی یک شناور در حال حرکت بود.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

تحول بزرگ تانک‌های T-۷۲ سپاه با نصب سامانه‌های رزم شبانه و اخلالگر فروسرخ

در بخش ارتقاء سیستم های نظارتی، یک سیستم دیده بانی روزانه و شبانه به همراه سامانه دید حرارتی خنک شونده روی تانک نصب شده است. دوربین های خنک شونده یا به عبارت دیگر سرد شونده دارای مواد خنک کننده ای در درون سنسور خود هستند که با کاهش دمای این بخش کمک می کنند تا تصویر با کیفیت تری گرفته شود. در حقیقت دوربین های سرد شونده برای کاربردهایی است که شما به جزییات بیشتری و کیفیت تصویر بالاتری نیازی دارید. این سایت به کانال هدایت لیزری نیز مجهز شده و قابلیت شلیک موشک های هدایت لیزری پرتاب شونده از لوله تانک را نیز برای این تانک فراهم می کند؛ امری که در تانک های تی ۷۲ سری ام وجود نداشت. یک سیستم کامپیوتری انجام محاسبات بالستیکی و یک مسافت سنج لیزری نیز در بخش کنترل آتش بر روی این تانک نصب شده است. سیستم های مسافت سنج لیزری در تانک ها معمولا به این صورت عمل می کنند که یک پرتوی لیزری به سمت هدف مورد نظر را پرتاب کرده و بازتاب آن به سمت تانک را محاسبه و در نتیجه فاصله دقیق با هدف را مشخص می کند. این پارامتر به همراه دیگر موارد به کامپیوتر محاسبه گر کمک می کند تا توپچی تانک به صورت دقیق تری هدف گیری را انجام دهد. برای راننده تانک نیز یک سیستم دید حرارتی نصب شده که در روز و شب کمک خواهد کرد تا عمل راندن تانک به صورت ساده تر انجام شود. سیستم حرکت در سمت، مخصوص حرکت برجک تانک نیز که در مدل اولیه به صورت دستی بوده، تبدیل به گونه الکترونیک شده است که حرکت را برای کاربران تانک آسان تر خواهد کرد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رونمایی از موشکی با نام «شهید سپهبد قاسم سلیمانی»

در جریان مراسم گرامیداشت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی، طبق رسم سالهای اخیر شاهد رونمایی از چند دستاورد دفاعی مهم بودیم که یکی از مهمترین محصولات معرفی شده، موشک تاکتیکی زمین به زمین جدیدی بود که به یاد شهید بزرگوار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، نام گذاری شده است. در ناگ هکلی، این موشک ادامه دهنده مسیر موفق و چشمگیر خانواده سری فاتح ۱۱۰ است که در چند سال اخیر تبدیل به بخش مهمی از خانواده موشکی کشور ما شده. جدید ترین عضو خانواده فاتح که ۱۴۰۰ کیلومتر برد داشته و مشخصا در صورت شلیک از مرزهای غربی کشور ما به راحتی توان رسیدن به نقاط حساس و استراتژیک سرزمین های اشغالی را دارد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

قابلیت حمل یک تن مهمات توسط پهپادهای ایرانی

در رونمایی های مربوط به گرامیداشت روز صنعت دفاعی ، یک محصول خاص وجود داشت که اگرچه از نظر حجم و ابعاد، به نسبت بسیاری از محصولات دفاعی کوچکتر و ظریف تر بود اما می توان آنرا یکی از مهم ترین و اثرگذارترین محصولات دفاعی ساخته شده در طول ۲ دهه اخیر صنعت دفاعی کشور به حساب آورد چراکه موتور توربوفن سبک جهش ۷۰۰ در حقیقت نقطه پرشی است که می تواند در تاریخ صنعت هوایی در ایران به عنوان یکی از اتفاقات بزرگ و ماندگار محسوب شود. پرنده‌های بدون سرنشین کشورمان با استفاده از موتور توربوفن جهش ۷۰۰ می‌توانند به راحتی در سقف پروازی پهپادهای مشهور امریکا همچون گلوبال هاوک، حرکت کرده و امکان حمل ۱ تن مهمات را نیز دارا باشند.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

«غدیر» اولین زیردریایی سبک جهان با توان شلیک موشک از زیرآب

در رزمایش نیروی دریایی ارتش که به اسم ذوالفقار ۹۹ برگزار شد شاهد شلیک موفق این موشک از زیردریایی های کلاس غدیر در مقابل چشم رسانه ها و رصد اطلاعاتی نیروهای فرامنطقه ای حاضردر حاشیه خلیج فارس همچون آمریکا بودیم. می توان گفت که موشک کروز ضد کشتی تبدیل به سلاح استاندارد خانواده غدیر شده و این مسئله به این معناست که جمهوری اسلامی ایران اولین و تا اینجا تنها دارنده زیردریایی های میدجت مجهز به موشک های کروز ضد کشتی با قابلیت پرتاب از زیر آب در جهان است. با نصب پیشران مدرن و تسلیحات جدید، در حقیقت زیردریایی های کلاس غدیر تبدیل به نوعی پیشرفته ترین زیردریایی های میدجت عملیاتی در کل جهان شده اند. البته نکته مهم تر در این بخش این مسئله است که این توانایی ها خصوصا بحث مسلح کردن شناورهای زیرسطحی به موشک های کروز حالا در کشور ما بومی شده و نسل های بعدی زیرسطحی های ایرانی مثل فاتح و بعثت نیز به موشک های البته بزرگتر و نیرومند تر کروز مجهز خواهند شد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

نصب پهپاد های ابابیل ۲ بر روی قایق های تندرو

خانواده پهپادهای ابابیل ۱ و ۲ در حقیقت جزو اولین محصولات تولید انبوه شده در حوزه بدون سرنشین ها در ایران بوده است. مدل های اولیه این پهپاد در نقش حملات انتحاری در سالهای پایانی جنگ تولید شده و مدل شناسایی آن به عنوان ابابیل ۲ در سال های ابتدایی دهه ۷۰ شمسی به تولید انبوه رسید. از این پهپاد می توان برای آزمایش سیستم های راداری و به عنوان هدف برای واحد های پدافند هوایی نیز استفاده کرد. در جریان مراسمی که برای تحویل پرنده های بدون سرنشین نیروی دریایی سپاه برگزار شد شاهد رونمایی از یک شناور تندرو بودیم که یک فروند پهپاد ابابیل ۲ روی آن نصب شده بود. یک نکته مثبت در خصوص این پهپاد ها این است که سالهاست که از تولید آنها گذشته و عملا ما با حرکت جدید یکی از پرنده های قدیمی خود را دوباره در نقشی جدید فعال کرده ایم. در صورت نیاز به تولید مجدد آنها نیز امکان آن در حجم بالا و قیمت پایین برای صنایع دفاعی ما وجود دارد. در حقیقت استفاده از این پهپادها نیز در تعداد کافی می تواند بخشی از دکترین ضد دسترسی و تهاجم فوجی نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس باشد. در یک سناریوی قابل تصور تعدادی از این پهپادها با قابلیت شناسایی و یا انتحاری به سمت اهداف خود پرواز می کنند. با استفاده از اطلاعات شناسایی تهیه شده توسط این پهپادها می توان مختصات مورد نیاز برای یگان های موشکی را تهیه و اجرای آتش کرد و در صورت مجهز بودن به سرجنگی می توان از آن ها بر علیه اهداف شناور بهره برد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

اضافه شدن «عماد ایرانی» به کلکسیون شکارچیان ناوهای هواپیمابر

موشک بالستیک عماد یکی از آخرین محصولات رونمایی شده توسط وزارت دفاع در کلاس موشک های بالستیک با محدوده عملیاتی بالای هزار و پانصد کیلومتر است که بردی در حدود ۱۷۰۰ کیلومتر دارد این موشک سوخت مایع در زمان رونمایی نیز جزو اولین موشک های برد بلند ایرانی بود که به سر جنگی جدید مجهز به بالک های هدایتی برای پرواز و تصحیح خطا در مرحله آخر مجهز شده بود.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

ورود نیروی دریایی سپاه به باشگاه دارندگان «بالگرد با موشک ۱۲۰ کیلومتری»

بالگرد های ام آی ۱۷ بیشتر در دنیا در نقش ترابری یا پشتیبانی آتش سنگین از نیروهای زمینی عمل می کنند اما در نیروی دریایی سپاه بحث حمل و شلیک موشک های دور برد ضد شناور نیز به آنها اضافه شده است. بالگردی مثل ام آی ۱۷ با توجه به مخزن های بزرگ سوخت و توان پرواز به مدت طولانی می تواند گشت های طولانی را انجام داده و در صورت لزوم با پرواز پست و سپس بالا آمدن ناگهانی از پشت عوارض طبیعی، اقدام به هدف گیری و شلیک کند. این بالگرد در حقیقت یک سکوی پرنده پرتاب موشک برای نیروی دریایی سپاه است که دارای زمان گشت طولانی و قابلیت نشست و برخاست در نقاط مختلف را داشته و دشمن تقریبا هر لحظه ممکن است از هر نقطه ای با شلیک موشک از طرف آن رو به رو شود.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

تجهیز «قیام» به مهمات ویژه

موشک قیام به عنوان یکی از سلاح‌های مهم ایرانی برای دفع تهدید پایگاه‌های هوایی دشمن در اطراف کشورمان، حالا به مهمات جدیدی مجهز شده که می‌تواند سرعت و گستره فلج کردن این پایگاهها را افزایش دهد. در جریان گشایش نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه نیز با چند نمونه از بمب‌لت‌های مخصوص و قابل نصب در سرهای جنگی موشکی رو به رو شدیم که نشان می‌داد این تاکتیک مهم، قابلیت گسترش روی بسیاری از موشک‌های بالستیک ایرانی را پیدا کرده که یکی از این ترکیب‌ها مربوط به سر جنگی موشک قیام است؛ موشکی که بنا به گفته فرماندهان موشکی کشورمان، یکی از اصلی‌ترین سلاح های ایران برای حمله به پایگاه‌های هوایی اطراف کشور است و شهید طهرانی مقدم نیز نگاه ویژه‌ای به طراحی و ویژگی‌های آن برای استفاده سریع به جای نسل‌های قدیمی‌تر همچون شهاب ۲ داشته است.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رونمایی از «تیربار موشکی سپاه»

در آبان مال سال جاری بود که سامانه خودکار و هوشمند پرتاب‌های متوالی موشک‌های بالستیک دوربرد نیروی هوافضای سپاه (تیربار موشکی) با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی شد. سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه در مراسم رونمایی از این سامانه با بیان اینکه پرواز موشک‌های ما پیکره دشمن را می لرزاند، تاکید کرد: قدرت موشک ما ضامن عقب نشینی دشمنان است. وی افزود: این ستون مستحکم خیمه بازدارندگی و دفاع اطمینان‌بخش نظام ما و قدرتی مهیب است که با آن اراده سیاسی نظام به دشمن نشان داده شده و در صورت نیاز به او تحمیل می‌ شود.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

مجهز شدن «اشباح» نهاجا به بمب هدایت ماهواره‌ای ایرانی

در ادامه نصب موفق هواپیماهای رزمی ایرانی به سلاح‌های دورایستا، رزمایش جدید نهاجا نشان داد جنگنده بمب‌افکن‌های اف ۴ فانتوم نیروی هوایی ارتش نیز به بمب هدایت ماهواره‌ای و مدرن «یاسین» مجهز شده‌اند. نکته مهم در خصوص این دستاورد این است که فانتوم اولین جنگنده غربی موجود در ایران است که به این کلاس از تسلیحات مجهز می شود چراکه پرنده های پیشین در این رده که در داخل کشور ما به این بمب مجهز شده بودند ساخت بلوک شرق هستند. این مسئله نشان می دهد که کارشناسان ایرانی به یک نرم افزار و سیستم پذیرش جامع بر روی هم پرنده‌های شرقی و هم غربی موجود در داخل کشور رسیده و می‌توانند بمب‌های مورد نظر را بر روی تمام پلتفرم‌های موجود در کشور نصب کنند.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رکوردشکنی «کرار» ایرانی؛ اولین پرنده بدون سرنشین جهان با قابلیت اجرای ۷ مأموریت تخصصی

در حالی که بسیاری از کشورها و صنایع نظامی در دنیا به دنبال طراحی و ساخت پرنده های بدون سرنشین با امکان انجام ماموریت های متنوع هستند، کرار ایرانی موفق شده ۷ ماموریت تخصصی را با موفقیت به انجام برساند. مشخصات اعلام شده این پرنده شامل برد هزار کیلومتر، سرعت حدود ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت، محموله قابل حمل حدود ۵۰۰ کیلوگرم و سقف پرواز حدود ۲۵ هزار تا ۴۰ هزار پا(۷۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ متر) در نمونه‌های مختلف بود. روش بکارگیری این نمونه از «کرار» به صورت پرتاب از روی پرتابگر با یک پیشران راکتی است که پس از اتمام انرژی آن، رها شده و موتور جت خود پرنده روشن می‌شود. این پهپاد از موتورهای جت سری طلوع ساخت ایران بهره می‌برد. اما هرچه گذشت، ماموریت‌ها و تخصص‌های این پهپاد بیشتر شد و علاوه بر بمب‌های ۲۵۰ و ۵۰۰ پوندی نصب شده روی این پهپاد رزمی، «کرار» به موشک کروز دریایی «کوثر» نیز مجهز شد که این موشک می‌تواند اهداف سطحی متخاصم را در پهنه دریاها مورد هدف قرار دهد. این در حقیقت نمونه اولیه پهپاد کرار است که در نقش هدف هوایی، بمباران اهداف زمینی و حملات ضد کشتی وارد خدمت شده است. نقش دیگری که برای پهپاد کرار تعریف و تصاویری از آن نیز پخش شده مسئله رهگیری و نبرد هوایی است که در این نقش، پهپاد مور نظر، حداقل به موشک‌های سری شهاب ثاقب مجهز شده است.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

نصب پهپاد روی بالگرد / پیوستن «بمب مینیاتوری» به تسلیحات کبری‌های هوانیروز

نصب پهپاد روی برخی بالگردهای ارتش که در رزمایش پرنده‌های بدون سرنشین این نیرو رونمایی شد، نشان داد صنایع دفاعی کشورمان در کنار مباحث مهمی چون اورهال و ارتقاء سامانه‌ها، از دانش روز هم غافل نشده‌اند. در جریان رزمایش چند ماه گذشته ارتش جمهوری اسلامی ایران که با محوریت عملیات های پهپادی برگزار شد، تصویری از یک بالگرد کبری در استاندارد طوفان منتشر شد که به حداقل یک تیر بمب هوشمند و دور ایستای مجهز شده که ظاهر آن به نوعی هم شبیه مدل های جدید تر سری سدید و هم سری قائم مجهز است و احتمالا از سیستم هدایت اپتیکی بهره می برد. بالگردهای کبری ایرانی از نوع AH-۱J سوپر کبری هستند و می توانند نهایتا به ارتفاعی پروازی در حدود ۳۲۰۰ متر و سرعتی در حدود ۲۸۰ کیلومتر در ساعت برسند. در این شرایط با پرتاب بمب های سری قائم می توان انتظار رسیدن برد این مهمات به حدود ۳ تا ۴ کیلومتر را داشت. در اینجا این سوال مطرح می شود که با وجود سلاح های تعریف شده قبلی، اصولا چه نیازی برای نصب این بمب های بر روی این بالگردها وجود داشته است. ذکر این نکته نیز قابل توجه است که این مورد شاید یکی از معدود موارد و شاید حتی تنها مورد نصب بمب های مینیاتوری روی بالگردهای تهاجمی سرنشین دار در جهان منصوب می شود.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

رونمایی از پهباد «آرش»؛ دوربردترین پهپاد انتحاری جهان

با رونمایی از پهپاد انتحاری و سرکوب رادار آرش توسط ارتش که بردی در حدود دو هزار کیلومتر دارد، جمهوری اسلامی ایران یک رکورد جهانی دیگر را در بخش پرنده های بدون سرنشین خاص و مدرن به نام خود کرد. یک مشخصه ویژه پهپاد آرش نشان داد که برتری در این حوزه در اختیار جمهوری اسلامی ایران نه فقط در منطقه بلکه در جهان قرار گرفته است چراکه در رزمایش اخیر پهپاد انتحاری مورد نظر از سواحل مکران پرتاب شده و بعد از طی کردن مسافتی در حدود 1400 کیلومتر هدف خود را در منطقه عمومی رزمایش در استان سمنان هدف قرار داده است.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

دستیابی نیروهای مسلح به «رادیوهای نرم افزار پایه»

دستیابی ایران به رادیوهای نرم‌افزار پایه را میتوان یکی از لبه‌های تکنولوژی در حوزه مخابراتی دانست که با ورود آن به نیروهای مسلح، یک جهش بزرگ در ارتباطات تاکتیکی و استراتژیک این حوزه رخ می‌دهد. سبک کردن سیستم های نظامی و مخابراتی یکی از اهداف مهم طراحان این بخش ها به شمار می آید. در این بحث، رادیوهای نرم افزار پایه یکی از گزینه های مهم و حیاتی هستند که به اختصار SDR نامیده می شوند و این واژه مخفف (Software-defined radio ) است.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

ترکیب «هوش مصنوعی و پهپادهای انتحاری» در سپاه

بخش پهپادی رزمایش جدید پیامبر اعظم(ص) از نظر عملیاتی و فنی دارای نکات مهمی بود که از جمله آنها رونمایی از یک پرنده بدون سرنشین انتحاری است که هیچ سامانه پدافندی امکان مقابله با آنرا ندارد. در جریان این رزمایش شاهد هنرنمایی و قدرت نمایی یک عضو تقریبا جدید از خانواده پرنده های بدون سرنشین کشور بودیم که ظاهرا شاهد ۱۸۱ نام دارد. این پرنده بدون سرنشین مسلح نیز بر اساس الگو برداری از پهپاد آر کیو ۱۷۰ غنیمت گرفته شده از آمریکا تکمیل شده و از پیشران توربوپراپ بهره می برد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

پهپاد شاهد ۱۲۹ مجهز به ۴ تیر بمب سدید در رزمایش اخیر سپاه

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

پرواز جمع چهار فروند پهپاد شاهد ۱۸۱ در رزمایش اخیر سپاه

طراحی و تولید «موشک‌های کانتینری» توسط نیروی دریایی ارتش

با رونمایی رسمی از ناوبندر مکران مشخص شد که این شناور بزرگ، به کلاس خاصی از لانچرهای موشکی مجهز شده که تا به امروز هیچ کشوری در جهان، نتوانسته آنرا به صورت عملیاتی وارد خدمت نیروهای مسلح خود کند.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

جهش بزرگ قدرت دریایی سپاه با تحویل ۴۵۰ شناور و ۲۰۰ پهپاد در سال جاری

تحویل تعداد ۳۴۰ فروند شناور تندرو به سپاه ضمن افزایش چشمگیر قدرت دفاعی کشورمان، خبر از عملیاتی شدن سریعترین شناور نظامی جهان با موشک کروز و ورود مدل جدید قایق دوزیست به سازمان رزم ندسا داد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

نمایی از تحویل شناورهای موشک انداز به نیروی دریایی سپاه در خرداد ماه سال جاری

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

تحویل انبوه پرنده های بدون سرنشین به نیروی دریایی سپاه در مهرماه سال ۹۹

رونمایی از اولین پهپاد ترکیبی ایرانی با ابتکار بزرگ نهاجا

پهپاد «کمان ۲۲» با ترکیب قابلیت و سامانه‌های شناسایی -تهاجمی با امکانات جنگ الکترونیک، باعث برداشته‌شدن یک قدم بلند در توانایی‌های نهاجا در حوزه پرنده‌های بدون‌سرنشین شده که در کمتر کشوری وجود دارد. توضیحات فرمانده نیروی هوایی ارتش در خصوص این پرنده بدون سرنشین در فهم اهمیت استراتژیک کمان ۲۲ کمک می کند. امیر نصیرزاده در خصوص این پهپاد این گونه گفت: « این هواپیمای بدون سرنشین مجهز به محموله‌های رزمی، اپتیکی و جنگالی است و بر اساس مطالبات عملیاتی نیروی هوایی طراحی شده و در مراحل پایانی تولید قرار دارد. پهپاد کمان ۲۲ اولین پهپاد پهن پیکر رزمی کشور است و قابلیت حمل انواع محموله با مداومت پروازی بسیار بالا و بیشتر از ۲۴ ساعت و برد ۳۰۰۰ کیلومتر را دارد که توانایی شناسایی، مراقبت و جمع آوری اطلاعات و عکس‌برداری از اهداف دوردست را دارد و با حمل انواع مهمات هوشمند توان رزمی بالایی به این نیرو خواهد بخشید».

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99

تجهیز نسل جدید «مصاف» با گلوله‌های ۷.۶۲ برای انجام عملیات‌های ویژه

مدل جدید از اسلحه مصاف با کالیبر ۵۱*۷.۶۲ معرفی شده است که اولین مشتری آن نیز ارتش جمهوری اسلامی ایران است. مصاف جدید را می توان ترکیبی از یک کالیبر کشنده قدیمی و یک طراحی نوین دانست. بعد از پایان جنگ تحمیلی چندین تلاش توسط جهادهای خودکفایی سپاه و ارتش در کنار وزارت دفاع و پشتیبانی مسلح در قالب طرح هایی مثل خیبر، فاتح و فجر انجام شد که تا به امروز خبری از تولید انبوه آنها نبوده است. تحول مهم در حوزه سلاح های سبک در سالهای اخیر یکی وارد کردن سلاح های سبک سری AK-۱۰۳ بوده که بیشتر به واحدهای عملیات ویژه سپاه و ارتش تحویل شد و بحث دیگر معرفی سلاح مصاف بود. جدیدترین عضو خانواده مصاف در روز ۱۷ اسفند توسط وزیر دفاع کشورمان با کالیبر ۵۱*۷.۶۲ معرفی شد.

نگاهی به دستاوردهای نیروهای مسلح در سال 99



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

7 نمونه از بهترین کفش‌ها برای کف پای صاف