آمریکا 24 مقام ارشد چین را تحریم کرد/نشست مجازی سران آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا برای مقابله با چین


آمریکا 24 مقام ارشد چین را تحریم کرد/نشست مجازی سران آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا برای مقابله با چین

خبرگزاری آریا-وزارت خارجه آمریکا از تحریم 24 مقام چینی و هنگ‌کنگی به بهانه «سرکوب آزادی‌های سیاسی» در این منطقه خبر داد.

آمریکا 24 مقام ارشد چین را تحریم کرد/نشست مجازی سران آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا برای مقابله با چین
خبرگزاری آریا-وزارت خارجه آمریکا از تحریم 24 مقام چینی و هنگ‌کنگی به بهانه «سرکوب آزادی‌های سیاسی» در این منطقه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا،سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن محکوم‌کردن تحریم‌های جدید آمریکا علیه مقام‌های این کشور، واشنگتن را به اقدام متقابل تهدید کرد.

چین به آمریکا هشدار داد
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه تحریم‌های جدید آمریکا علیه این کشور را محکوم کرد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، لیجیان در نشستی خبری گفت: «این اقدام، نقض جدی قوانین بین‌الملل و هنجارهای عادی در روابط بین‌المللی محسوب می‌شود».
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین افزود: «این اقدام مداخله آشکار در امور داخلی چین است. چین به‌طور قاطع با چنین اقداماتی مخالف است».
لیجیان در ادامه گفت، پکن اقدامات لازم را در راستای دادن پاسخ متقابل به این تحریم‌ها، اتخاذ خواهد کرد.
دولت آمریکا روز سه شنبه 24 مقام چینی و هنگ‌کنگی دیگر را با ادعای آنچه سرکوب مداوم آزادی‌های سیاسی در این منطقه خوانده، تحریم کرد.
این اولین بار نیست که کشورهای غربی با دخالت در امور داخلی چین، تحریم‌هایی را به این بهانه علیه پکن اعمال می‌کنند. در ماه خرداد هم که کنگره ملی خلق چین قطعنامه امنیت ملی هنگ‌‌کنگ را با هدف تقویت امنیت این منطقه به تصویب درآورد، جوسازی زیادی علیه پکن از سوی غرب بخصوص انگلیس و آمریکا انجام شد. هدف کشورهای غربی به رهبری آمریکا اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ‌کنگ است.
این در حالیست که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال 1979 تا به امروز موضع رسمی دولت‌های آمریکا و اروپا بوده و طبق آن واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل طی سال‌های اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات، پایبندی خود به این سیاست را نقض کرده است.
تحریم‌های جدید علیه چین در حالی صورت گرفته است که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در سفری با هدف ایجاد جبهه علیه چین، به کشورهای آسیایی سفر کرده‌اند.
وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه بعد از دیدار با وزرای دفاع و خارجه ژاپن گفت، چین از مشغله‌های دولت قبلی آمریکا در غرب آسیا استفاده و متحدان ما را در منطقه شرق آسیا تهدید کرده است

پنتاگون: چین از مشغله آمریکا در خاورمیانه علیه متحدان ما استفاده کرد
وزیر دفاع آمریکا بعد از نشست امنیتی با وزرای دفاع و خارجه ژاپن در توکیو مدعی شد که چین از مشغله آمریکا در غرب آسیا علیه متحدان واشنگتن در منطقه شرق آسیا استفاده کرده است.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا که به همراه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور در ژاپن به سر می‌برند امروز سه شنبه بعد از دیدار با وزرای دفاع و خارجه توکیو گفت: چین از مشغله‌های دولت قبلی آمریکا در غرب آسیا استفاده کرد و متحدان ما را در منطقه شرق آسیا تهدید کرده است.
براساس گزارش شبکه الجزیره، آستین افزود، اتحاد میان واشنگتن و توکیو سنگ بنای استراتژی آمریکا در آسیا-اقیانوسیه است.
«نوبو کیشی» وزیر دفاع ژاپن نیز اتحاد میان این دو کشور را سنگ بنای امنیت و ثبات منطقه‌ای خواند.
وزیر دفاع ژاپن تاکید کرد که در این دیدار توافق کردیم که سیاست یکپارچه و همسانی برای مقابله با اقدامات چین در دریای چین جنوبی اتخاذ کنیم.
براساس گزارش خبرگزاری کیودو، وزرای دفاع و خارجه ژاپن و آمریکا در این دیدار نگرانیهای خود را درباره قانون دریایی اخیر چین که به گارد ساحلی این کشور اجاره می‌دهد در مواقع ضروری در اطراف جزایر مورد مناقشه از سلاح استفاده کند اعلام کردند.
در این دیدار همچنین بر حمایت آمریکا از حق حاکمیت ژاپن بر جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی که چینی‌ها به آن جزایر دیائویو می‌گویند تاکید شد.
دیدار وزرای خارجه و دفاع آمریکا و ژاپن موسوم به نشست 2+2 از سال 2019 آغاز شده و هر ساله برگزار می‌شود. در این نشست همچنین درباره مساله کره شمالی و شبه جزیره کره نیز بحث و رایزنی شد.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا مدعی شد ایالات متحده به همکاری با متحدان خود برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی ادامه خواهد داد.
«توشینیتسو موتگی» وزیر خارجه ژاپن هم بر اهمیت اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی تاکید کرد.
موتگی در ادامه مدعی شد که که سیاست خارجی چین در منطقه شرق آسیا با جامعه جهانی همخوانی ندارد.
بلینکن نیز در اظهارات خود علیه چین مدعی شد که سیاستهای پکن در دریای چین جنوبی و تنگه تایوان نقض قوانین بین‌المللی است.
ادعای مقامات آمریکایی درحالیست که ناوگان دریایی آمریکا به طور همیشگی و علیرغم مخالفت و هشدارهای پکن در دریای چین جنوبی حضور فعال دارد. پکن این اقدام آمریکا را تحریک کننده و برهم زننده ثبات امنیت دریایی در منطقه خوانده است.
سفر وزرای دفاع و خارجه آمریکا به شرق آسیا با تمرکز بر مقابله با توان نظامی و اقتصادی چین در حال انجام شد.
آنتونی بلینکن و لوید آستین پیش از آغاز سفر در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست بر عزم دولت جدید آمریکا برای احیای ائتلاف‌های واشنگتن با دیگر متحدانش در منطقه ایندوپاسیفیک (کشورهای موجود در دو اقیانوس هند و آرام) به منظور مقابله با تهدیدات چین و کره شمالی تاکید کردند.
وزرای خارجه و دفاع جو بایدن در ادامه این یادداشت به توضیح چرایی سفر به کره جنوبی و ژاپن پرداختند و ضمن بیان مواضع دولت آمریکا علیه پکن و پیونگ یانگ درباره مسائل مختلف از قبیل مسائل مرتبط با هنگ کنگ، تایوان و برنامه موشکی و اتمی کره شمالی اتهام‌زنی کردند.

نشست مجازی سران آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا برای مقابله با چین
سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن در یک نشست مجازی درباره چالش‌های منطقه آسیا-اقیانوسیه از جمله مقابله با چین دیدار و رایزنی خواهند کرد.
کاخ سفید اعلام کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با رهبران ژاپن، هند و استرالیا به صورت مجازی دیدار و رایزنی خواهد کرد.
براساس این گزارش رویترز، این اولین نشست رهبران این گروه چهار جانبه برای بحث درباره نظم بین‌المللی در منطقه ایندو-پاسیفیک و در اصل تلاش آنها برای مهار چین و مقابله با توان نظامی و اقتصادی افسارگسیخته پکن است.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید گفت، این دیدار موسوم به نشست کشورهای «کواد» (QUAD) اهمیت جایگاه متحدان و شرکای آمریکا در منطقه ایندو-پاسفیک را برای جو بایدن نشان می‌دهد.
وی افزود: طیفی از موضوعات که جامعه جهانی با آن مواجه است در این نشست مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت؛ کووید-19، همکاریهای اقتصادی و بحران تغییرات اقلیمی.
با این حال یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته، هدف اصلی نشست، تعیین آینده‌ای جدید برای کواد در منطقه است.
او همچنین گفته، این نشست درباره یک توافق مالی برای حمایت از هند برای تولید واکسنهای ضد کرونا در این کشور است؛ چیزی که هدف دهلی نو برای مقابله با دیپلماسی چین در زمینه واکسن و مقابله با نفوذ پکن در سطح جهان است.
رویترز اضافه کرد، ایالات متحده آمریکا به دنبال تقویت روابط خود با متحدان کلیدی برای مقابله با آنچه که سیاست خارجی تهاجمی چین در آسیا و سایر مناطق جهان می‌خواند، است.
وزیر خارجه هند و «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا نیز پیش از این گفته بودند که این نشست چهار جانبه فرصتی برای مذاکره درباره مسائل مختلف از جمله امنیت دریایی و رژیم امنیت منطقه‌ای است

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست