خواص زنجبیل
زنجبیل از گیاهان گل دار بومی جنوب شرقی آسیا و جزو سالم ترین و خوش طعم و عطرترین ادویه جات می باشد که با هل و زردچوبه نیز هم خانواده است. زنجبیل در درمان مشکلات قلبی عروقی و عضلانی، به خصوص برای علائم آنفلوانزا، سرماخوردگی و گلودرد بسیار موثر است و هم چنین برای لاغری و زیبایی پوست هم تاثیر زیادی دارد که به شما پیشنهاد می کنیم این ادویه مفید را در برنامه ی غذایی خود حتما داشته باشید، هم می توانید به صورت تازه تهیه کنید و هم از پودر آن استفاده کنید. ما در این نوشته برای شما راجع به خواص زنجبیل و دستور عمل هایی برای تهیه چای و دمنوش زنجبیل را قرار داده ایم.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
د رادامه برای شما از فواید زنجبیل که برای بدن بسیار مفید است مطالب را به نمایش می گذاریم.
بهبود سوخت و ساز بدن
این گیاه به جذب مواد مغذی کمک می کند. همچنین در صورتیکه قبل از غذا آن را بخورید، به افزایش اشتها کمک می کند.
درمان سرگیجه
کسانی که برای از بین بردن سرگیجه و سردر به دنبال قرص های شیمیایی هستند می توانند با جویدن تکه کوچکی از زنجبیل به سرگیجه ی خود خاتمه دهند. به دلیل تندی این خوراکی می توانید با مقداری عسل ان را مخلوط کرده و میل کنید.
جلوگیری از بالا رفتن قند خون
زنجبیل به دلیل برخورداری از منگنز و منیزیم می تواند از بالا رفتن قندخون جلوگیری کند که کارشناسان مصرف آن را به افراد مبتلا به دیابت توصیه می کنند.
درمان حالت تهوع
زنجبیل کمک می کند که حالت تهوع شما کاهش پیدا کند. خانم های بارداری که حالت تهوع دارند هم می توانن از این مواد برای کاهش تهوع استفاده کنند فقط مقدار مصرف آن بسیار کم باشد تا مشکلی برای شما به وجود نیاید در دوران نزدیک به زایمان یا اگر سقط جنین داشته اید از مصرف آن اجتناب کنید. بهترین زمان استفاده از آن صبح می باشد.
کاهش درد عضلات
با خواص ضد التهابی که دارد، این گیاه بر روی مفاصل و عضلات جهت کاهش درد ناشی از پیشرفت و یا ورزش شدید عمل می کند.
کاهش کلسترول
بالا بودن کلسترول بد خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی که در بیماران مبتلا به دیابت رایج تر است را افزایش می دهد.
بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از آلزایمر
گفته شده استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن از عوامل تسریع کننده روند پیری در افراد و از عوامل اصلی ابتلا به آلزایمر و کاهش توانایی شناختی در سنین بالا می باشند.این در حالی ست که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در زنجبیل می توانند واکنش های التهابی در مغز را مهار کرده، باعث تقویت عملکرد مغز و بهبود زمان واکنش مغزی و حافظه شوند و از کاهش عملکرد مغزی ناشی از افزایش سن به خصوص در خانم های میانسال جلوگیری کنند.
پاکسازی کبد و خون
مقدار آنتی اکسیدان های فراوان این ادویه با پاکسازی کبد و خون، وضعیت سلامت عمومی را بهبود می بخشد. این مواد با افزایش دمای بدن است که مکانیسم تعریق و دفع مواد سمی را تشدید می کند و باعث خروج سموم بدن می شود.
زنجبیل برای بهبود سرماخوردگی، درد گلو و سرفه نیز بسیار موثر است. مصرف روزانه زنجبیل همچنین عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می کند.
جلوگیری از ضخم معده
خاصیت ضد باکتری زنجبیل موجب از بین رفتن باکتری ها در سطح دهان و جلوگیری از ضخم معده می شود. برای از بین بردن بوی بد دهان می توانید این گیاه خوش عطر استفاده کنید.
کمک به هضم غذا
زنجبیل از قدیم به عنوان گیاهی که موجب هضم بهتر غذا و به خصوص پروتئین می شود شناخته شده بود.
درمان سرطان
زنجبیل دارای بو، مزه تند و مطبوعی است که می تواند سلول های سرطانی در روده بزرگ را از بین ببرد.
فواید مصرف آب زنجبیل قبل صبحانه
نوشیدن آب زنجبیل قبل از صبحانه کمک می کند به جلوگیری از پیری زود رس/ بهبود گردن شخون/ تقویت سیستم ایمنی بدن/ کاهش درد مفاصل/ بهبود فرایند هضم
با این همه نکاتی که از خواص زنجبیل گفتیم در مواردی هم منع مصرف دارد و باعث آسیب به شخص می شود.
۱-زنجبیل برای مبتلایان به سنگ های صفراوی مضر است زیرا تولید صفرا را آسان می کند.
۲-زنجبیل باعث تحرک جریان خون می شود و به دلیل جلوگیری از تشکیل لخته های خون، حالت سیال بودن خون را افزایش می دهد. به همین دلیل افرادی که دچار اختلالات انعقادی خون هستند یا داروهای انعقادی مصرف می کنند باید در استفاده از این ادویه احتیاط کنند.
۳-کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند باید راجع به مصرف زنجبیل دقت داشت.
۴- زنجبیل برای کسانی که قصد افزایش وزن دارند توصیه نمی شود زیرا عملکرد بدن در سوخت و ساز چربی ها را تحریک می کند و کاهش وزن را سرعت می بخشد.
۵- مصرف زنجبیل برای افرادی که پیوند عضو انجام داده اند توصیه نمی شود.
این گیاه به دلیل دارا بودن موادی مانند منیزیم، منگنز، پتاسیم، ویتامین B6 و فیبر است که هر کدام به تنهایی موادی مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های بدخیم هستند. منگنز موجود در زنجبیل می تواند باعث افزایش تولید هورمون تستوسترون و قدرت باروری مردان شود که همچنین مصرف آن می تواند بسیاری از مشکلات عصبی را برطرف کند و باعث آرامش و بهبود سلامت روانی در آقایان شود.
……………………………………………………. نوشیدنی زنجبیل و عسل …………………………………………………………
برای درمان گلو درد می توانید از ترکیب عسل و زنجبیل و لیمو استفاده کنید. اگر زنجبیل تازه داشتید مقداری از آن را درون آب گذاشته و بگذارید دم بکشد و بعد مقداری عسل و لیموی تازه به آن اضافه کنید و هنگامی که نوشیدنی شما گرم است آن را بنوشید تا درد ناحیه گلو را کاهش دهد. در مواردی که زنجبیل تازه نداشتید می توانید پودر آن را با آب داغ مخلوط کرده و عسل و لیمو را به آن اضافه کنید و میل کنید. این کار را در روز چند با انجام دهید تا مشکل شما برطرف شود.
لاغری شکم و پهلو با مصرف زنجبیل
مواد لازم برای تهیه دمنوش زنجبیل و لیمو
زنجبیل رنده شده یک تکه کوچک
۱/۲ آب لیمو تازه یا عصاره طبیعی لیمو
۱ قاشق غذاخوری شربت افرا
۱ قاشق غذاخوری زیره
۴ فنجان آب
روش تهیه:
آب را جوشانده و درون آن زنجبیل و دانه زیره اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد، حرارت را متوقف کرده و درون مخلوط، آب لیمو به علاوه شربت افرا اضافه کنید. این نوشیدنی به دست آمده را قبل از صبحانه و هنگام خواب میل کنید.
این روزها افزایش وزن و چاقی یکی از دغدغه های افراد شده و از آن رنج می برند و در پی رفع این مشکل هستند ما به شما تصیه می کنیم که با ورزش کردن و نوشیدن دمنوش گیاهی این مشکل را حل کنید.
درمان خوبی برای مسمومیت غذایی و اسهال است. درد ناشی از دوران قاعدگی را تسکین می دهد. سلامت قلب را تضمین می کند. افسردگی و استرس را کاهش می دهد. باعث دفع سنگ کلیه می شود. مالاریا و تب زرد را درمان می کند. ضعف و ناتوانی جسمی را کاهش می دهد.
روغن زنجبیل اگر مخصوص خوراکی تولید شده باشد میتواند به لاغری کمک کند. این روغن با افزایش چربی سوزی و کم کردن میل غذا و مواد قندی برای کاهش وزن مفید است.