زمان واریز سود سهام عدالت مرحله دوم تیر 1400
همچنان اما و اگر های فراوانی درباره واریز سود سهام عدالت وجود دارد این در شرایطی است که رئیس سازمان بود گفته به شرکت ها تا پایان این هفته فرصت دادهایم.
به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخرین اخبار منتشر شده درباره واریز سود سهام عدالت دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس با اشاره به پیگیری واریز سود سهام عدالت مرحله دوم گفته است که تا پایان این هفته در این باره به جمع بندی می رسند. از میان شرکت ها هنوز چند شرکت سود خود را به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکرده اند و به آنها تا پایان این هفته فرصت داده شده است. با این صحبت ها سوال این است که سود سهام عدالت کی واریز می شود. با صحبت های دهنوی می توان احتمال داد تا اواسط تیرماه سود سهام عدالت پرداخت شود. پیش از این دژپسند گفته بود واریز سهام عدالت تا قبل از عید قربان انجام خواهد شد و دلایل تاخیر پرداخت 50 درصد دوم سود سهام عدالت این بود که نمیخواهیم بر شرکتهای سرمایهپذیر فشار وارد آوریم.
فیلم/ مبلغ سود سهام عدالت مرحله دوم
جزئیات واریز سود سهام عدالت
دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس در مورد روند بررسی طرح ۷+۳ که قرار بود به عنوان یک بازوی حمایتی در بازار سرمایه به اجرا در آید، اظهار کرد: بحث هفت موردی که در جلسه سران قوا تصویب شد، اکنون نیز در حال طی کردن مراحل اداری خود است.او افزود: به طور مرتب در حال پیگیری بحث واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار هستیم تا بین صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی هماهنگی لازم ایجاد شود، تا هرچه سریعتر مشخص شود که این مبلغ قرار است از کدام یک از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک مرکزی به صندوق تثبیت واریز شود، اما متاسفانه به دلایلی نمیتوان زمان دقیقی را برای واریز این مبلغ به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص کرد.رئیس سازمان بورس بیان کرد: اما به شخصه این اطمینان را به سهامداران میدهم که از جانب سازمان بورس به طور مداوم پیگیر واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه هستیم.دهقان دهنوی در مورد واریز مابقی سود سهام عدالت، تصریح کرد: در حال حاضر پیگیر واریز مابقی سود سهام عدالت هستیم و امیدواریم که تا پایان این هفته بتوانیم به جمع بندی برسیم.این مقام مسئول تصریح کرد: علت دیرکرد در واریز بخش دوم سود سهام عدالت به سبب آن است که از ۳۶ شرکت بورسی سرمایه پذیر چند شرکت سودی را فعلا به حساب سپرده گذاری مرکزی به منظور تجمیع مبالغ واریز نکردند، ما به آنها تا پایان این هفته فرصت دادهایم تا همکاری لازم را انجام دهند، در غیر این صورت به طور قطع اسامی آنها را منتشر خواهیم کرد.
سود سهام عدالت چقدر است؟
سهام عدالت دارای 4 پورتفوی پرتکرار است؛ پورتفوی یک میلیون تومانی، 532 هزار تومانی، 492 هزار تومانی و 452 هزار تومانی.کل سود پرداختی سال 98 پورتفوی سهام عدالت یک میلیون تومانی حدود 370 هزار تومان، پورتفوی 532 هزار تومانی کمتر از 200 هزار تومان، پورتفوی 492 هزار تومانی حدود 180 هزار تومان و پورتفوی 452 هزار تومانی 168 هزار تومان است. نصف این سود در مرحله اول واریز شد. اگر قرار بر این شود که در مرحله دوم 30 درصد سود سهام عدالت واریز شود به سهامداران یک میلیون تومانی حدود 111 هزار تومان، سهامداران 532 هزار تومانی 59 هزار تومان، سهامداران 492 هزار تومانی 55 هزار تومان و سهامداران 452 هزار تومانی 50 هزار تومان پرداخت خواهد شد.
دلیل تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت
مهدی بایی یک مقام مسئول در شرکت سرمایه گذاری در گفتگویی با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با عدم واریز سود سهام عدالت گفته بود که در خصوص سود سهام عدالت که مورد سوال تعداد زیادی از سهامداران مشمول است باید گفت؛ سود عملکرد سال مالی منتهی به پایان اسفند سال ۹۸ شرکتهای سرمایه پذیر واگذار شده به سهام عدالت باید تا پایان تیرماه در مجامع شناسایی و به تصویب مجمع عمومی آن شرکتها میرسید و طبق قانون تجارت شرکتها هشت ماه زمان دارند پس از تصویب سود در مجمع این مبلغ حاصل شده (سود) را پرداخت کنند یعنی پایان اسفند ماه سال ۹۹ آخرین مهلت پرداخت سود شرکتهای واگذار شده به سهام عدالت بوده است. سود این شرکتها که باید به حساب شرکتهای سرمایه گذاری استانی واریز میشد و شرکتهای سرمایه گذاری استانی بعد از تصویب مجمع عمومی شان سود را بین حدودا ۳۰ میلیون سهامدار روش غیر مستقیم توزیع میکردند با یک مصوبه شورای عالی بورس در اسفند ماه سال ۹۹، شرکتهای سرمایه پذیر واگذار شده به سهام عدالت مکلف شده اند که به جای این که سود را به شرکتهای سرمایه گذاری استانی واریز کنند به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز کنند و این موضوع تعارض قانونی داشت.
بایی در ادامه بیان کرد: ابتدا باید این سود به حساب شرکتهای سرمایه گذاری واریز میشد و بعد از تشریفات مقرر در ماده ۲۳۷ الی ۲۴۰ قانون تجارت و بعد از تصویب مجمع عمومی این شرکتها به سهامداران پرداخت میشد. این دو گانگی و اقدام غیر قانونی شورای عالی بورس سبب شد. ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت وجود دارد که برخی از این شرکتهای سرمایه پذیر دولتی سود را به دلیل ابهامات قانونی به حساب شرکت سپرده گذاری واریز نکرده اند در واقع این سود باقی مانده به دلیل ابهامات قانونی و تغییرات نه به حساب شرکتهای سپرده گذاری مرکزی و نه حساب شرکتهای سرمایه پذیر واریز نشده است و تنها بخشی از شرکتها سود خود را واریز کرده اند که شرکت سپرده گذاری مرکزی میان مشمولان سهام عدالت که روش غیر مستقیم را برگزیده اند پرداخت کرده است به طور کل میتوان این گونه گفت که شورای عالی بورس مصوبه ایی غیر قانونی ابلاغ کرده است و سپرده گذاری مرکزی نیز که بر مبنای این مصوبه مسئول وصول و توزیع سود شده است به این تکلیف نتوانسته است به طور صحیح عمل کند و تا به اکنون نتواسته باقی مانده سود را دریافت و بین سهامداران توزیع کند.