نکاتی که هنگام تزریقات در منزل توسط پرستار باید رعایت شود
در این روزهای پرالتهاب و پر مخاطره با وجود هزینه های گزاف درمان و مشکلات عدیده موجود جت مراجعه به مراکز درمان اعم از سختی ها و هزینه های رفت و آمد ،شلوغی مراکز درمان و انتظار های طولانی مدت و در نهایت امکان انتقال عفونت های بیمارستانی بهترین انتخاب درمان در منزل می باشد که به راحتی کلیه خدمات پزشکی و پاراکلینیکی در منزل را شامل میشود.
انواع تزریقات در منزل ،وصل سرم در منزل و سایر خدمات پرستاری در منزل بسیار راحت و با هزینه های معقول تر به صورت خصوصی به عزیزان شما ارائه می گردد.
رعایت اصول بهداشتی و استریلازاسیون:
در ابتدای امر پرستاری که به منزل ورود میکندباید تمام سطوحی از بدن خود که با بیمار در تماس می باشد کاملا شستشو دهد و ضد عفونی کند به همین سبب علاوه بر شستن دست ها آنها را با الکل نیز ضدعفونی می نمایند.و دستکش های یکبار مصرف بر دست کرده.کلیه وسایلشان از جمله پنبه الکل و سرنگ پلمپ شده و یکبار مصرف می باشد.
توجه و بررسی کامل داروی مورد نظر جهت تزریق:
پرستار در منزل هنگام انجام تزریقات در منزل باید آمپول و داروی مورد نظر را از تمام لحاظ از جمله تاریخ انقضا،سالم بودن بسته بندی و فرم دارو،پلمپ بودن دارو،مطابقت دارو با نسخه پزشک و دوز مناسب و اینکه تزریق مورد نظر چه نوع تزریقی است بررسی نماید.
متاسفانه بارها اتفاق افتاده است که داروخانه اشتباها دارویی را به بیمار داده اند یا اینکه شخص دارو را از گذشته داخل منزل داشته است و تاریخ انقضای دارو گذشته است و یا داروهایی مثل پنی سیلین ممکن است پودر داخل ویال فاسد شده باشد و اصطلاحا پودر گوله شده باشد و یا پلمپ روی ویال شکسته شده باشد در این موارد اگر پرستار دقت کافی را نداشته باشد ممکن از اتفاق نامناسبی هنگام یا بعداز تزریق در منزل بیافتد.
از آنجایی که در مراکز درمان کلیه کادر درمان و همچنین همه نوع تجهیزات لازم موجود می باشد اگر دارو واکنش یا حساسیتی بدهد سریعا اقدامات لازم را انجام میدهند اما زمانی که داخل منزل پرستار اقدام به تزریقات مینماید باید دقت کافی را داشته باشد چون تجهیزات ایشان تکمیل نمی باشد.
انواع تزریقات:
همانطور که میدانیم تزریق انواعی دارد که بسته به نوع دارو و شرایط بیمار و نسخه پزشک یکی از آنها انجام میگرددد که شامل:
1.تزریق عضلانی
2.تزریق زیرجلدی
3.تزریق مستقیم وریدی
4.تزریق داخل جلدی
5.سایر موارد
اکثرا تزریقات در منزل شامل مواردی مثل تزریق آمپول های تقویتی مثل نوروبیون و ویتامین د3 می باشد که همگی به صورت عضلانی انجام میگیرد.
تزریقات زیرجلدی مانند تزریق انسولین و یا برخی داروهای رقیق کننده خون
بعضی دارو هم عضلانی می باشند و هم به صورت انفوزیون داخل سرمی که معمولا پرستاران با توجه به تجربه ای که دارند به بیمار پیشنهاد میکنند به همراه سرم تزریقات انجام گردد چون علاوه بر درد فراوان امکان ایجاد آبسه در موضع تزریق نیز دور از ذهن نمیباشد.
انتخاب سرنگ و سوزن مناسب نیز هنگام تزریق در منزل از جمله مسئولیت های پرستار اعزامی میباشد،برای مثال در هنگام تزریق پنی سیلین از سرسوزن های مشکی استفاده می گردد که محلول مورد نظر باسرعت مناسب تزریق گردد.یا برای ویتامین ها میتوان از سر سوزن باریکتر به رنگ آبی جهت کاهش درد و سوزش موضع استفاده کرد.
آماده سازی پوست
انتخاب محل و موضع مناسب تزریق از مهمترین نکاتی می باشد که هنگام خدمات تزریقات در منزل توسط پرستار باید در نظر داشته باشد مکانی باشد که محل عبور عروق و یا روی استخوان نباشد.
عدم توانایی شخص پرستار در نحوه ی صحیح تزریق دارو ممکن است نتایج منفی به بار آورد.اشتباه در انتخاب محل مناسب تزریق از نظر موضع آناتومیکی بدم ممکن است منجر آسیب جبران ناپذیر شود.
بسیاری از افراد اللخصوص کودکان به خاطر خاطره ی ناخوشایندی که دارند از تزریق وحشت دارند.
حتما پرستار باید قبل از تزریق دارو به داخل بدن سرنگ را آسپیره کند که خدایی نکرده اشتباها دارو وارد شریان نگردد.
آماده کردن پوست جهت تزریق
در همه نوع تزریقات پوست کاملا تمییز و استریل باشد که معمولا با پنبه الکل انجام میگردد.
بعداز تزریق باید حتما سرسوزن را در ظروف مخصوص دور انداخته و دستکش ها را در سطل زباله انداخت و دست هارا شست.
درهنگام و بعداز تزریق پرستار باید حتما مراقب عوارض دارویی باشدکه شخص بعد و یا حین تزریق به دارو واکنش نشان ندهدمخصوصا اگر مرتبه اول است و حتما قبل از تزریق از سابقه حساسیت دارویی شخص مطلع شود که اگر شخص حساسیت دارند این تزریق باید در مراکز درمانی انجام گردد.