طرز تهیه حلوای زعفرانی؛ دسری خوشمزه برای عصرانه
پارسینه: حلوا چندین دستور تهیه مختلف و خوشمزه دارد، اما با حلوا زعفرانی میتوانید طعمی بهتری را در حلواها تجربه کنید.
درست است اغلب از حلوا در مراسمهای سوگواری استفاده میشود، اما این دسر خوشمزه به تنهایی یکی از خوشمزهترین عصرانههای ایرانی است که بهگونههای متنوع پخته میشود. شما میتوانید به جای خرید خوراکیهای کارخانهای با مواد نگهدارنده، یک حلوای خانگی سالم و خوش عطر بپزید. این حلوا که دستور بسیار راحتی دارد، این امکان را به شما میدهد که در کمترین زمان، حلوایی باکیفیت بالا تهیه کنید.
مواد لازمآرد گندم: ۲ پیمانه
آب: یک پیمانه
کره: ۲۵ گرم
گلاب: یکسوم پیمانه
شکر و روغن مایع و جامد هرکدام: یکدوم پیمانه
پودر هل و زعفران: به مقدار لازم
برای آماده کردن شهد حلوا قابلمه کوچکی را روی حرارت متوسط گذاشته و آب و شکر را درون آن ریخته و کمی با قاشق آن را مخلوط کنید تا شکر کاملا حل شود و بعد گلاب، پودر هل و زعفران را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه قبل از اینکه مایعات بهجوش آید، آن را خاموش کنید. سپس آرد را الک کرده و در ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط تند تند هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود. همزدن آرد در حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و باید متوالی و سریع باشد.
پس از ۲۰ دقیقه گاز را خاموش کنید و دوباره آرد تفت خورده را الک کنید و مجددا روی حرارت متوسط قرار دهید. در این مرحله ابتدا کره را اضافه کرده و بعد روغن مایع و جامد را، خوب هم بزنید و با پشت کفگیر از گلوله شدن آرد جلوگیری کنید. حتما دقت کنید که مواد حلوا یکدست و صاف باشد تا در دهان گلولههای آرد احساس نشود. در انتها میتوانید حلوا را به شیوه مورد نظرتان تزئین کنید.
نکته: اگر میزان شهد کم باشد، حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد. همچنین شهد باید با دمای گرم به حلوا اضافه شود. اگر شهد سرد باشد مخلوطکردن حلوا سخت میشود و انسجام کافی میسر نمیشود. برای تهیه حلوا بهخصوص در فصل سرد روغن جامد به تنهایی گزینه مناسبی نیست، زیرا استفاده از روغن جامد باعث سفت شدن حلوا و ظاهر و مزه بد آن خواهد شد. بهتر است در دستور حلواهایی که روغن جامد دارند نصف جامد و نصف کره بزنید تا حلوای عالی داشته باشید.