طرز تهیه جوجه کباب فوقالعاده
غذاهای ایرانی تنوع دلچسب و بینظیری دارند و جوجهکباب جزو غذاهای مورد علاقه بسیاری از سلیقههاست و در بسیاری از مهمانیها و مجالس مجلل از این غذا برای پذیرایی از مهمانها استفاده میکنند.
برخلاف تصور عموم طرز تهیه جوجه کباب کار سختی نیست و فقط کافیست چند نکته را در رابطه با تهیه جوجه کباب بدانید تا بتوانید آن را مانند یک آشپز حرفهای و مثل جوجه کبابهای رستورانی تهیه کنید.
به همین دلیل در این مطلب سعی داریم مواد لازم برای تهیه جوجه کباب را با نسبتهای دقیق برای شما معرفی کنیم تا در صورتی که تمایل داشتید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید بتوانید با رعایت این نسبتها مقدار مواد اولیه را کمتر یا بیشتر کنید تا غذای خوشمزهای داشته باشید.
جوجه کباب را میتوانید در کنار انواع برنج کته یا برنج آبکشی میل کنید و برای خوشمزهتر شدنش میتوانید گوجههای کباب شده را هم در کنار آن قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب
جوجه:۷۵۰ گرم الی ۱ کیلوگرم
روغن زیتون:۲ قاشق غذاخوری
پیاز:۲ عدد
نمک و فلفل:به مقدار لازم
آبلیمو:۲ قاشق سوپ خوری
زعفران یا پاپریکا حل شده: به مقدار لازم
طرز تهیه جوجه کباب
اگر بخواهید جوجه کباب را برای دو نفر تهیه کنید بهتر است ۷۵۰ گرم تا ۱ کیلو مرغ انتخاب کنید. باید جوجهها را خوب شسته و پاک کنید و هنگامی که خشک شد به سراغ انجام مراحلی که در ادامه گفته میشود بروید.
برای اینکه جوجه کباب را خرد کنید باید بال جوجه را به طوری که از گوشت سینه هنوز کمی روی آن باقی بماند از سینه جدا کرده و سینه را هم از قسمت استخوان جدا کنید.
همچنین میتوانید سینه را با استخوان از وسط نصف کنید و بالها را هم از استخوان پشت جدا کنید و ماهیچهها را هم از آن جدا کرده و برای هرکدام از قسمتهای جوجه دو قاشق روغن زیتون، مقداری فلفل، دو قاشق آبلیمو کمی زعفران حل شده، نمک و پیاز خرد شده را با هم مخلوط کنید و ۵ ساعت جوجه کبابهای خرد شده را داخل این سس بخوابانید.
سپس باید قطعات جوجه را به سیخ بکشید ماهیچه و ران را به یک سیخ و بال و گردن را هم روی سیخ دیگر بگذارید. علت این کار این است که زمان پختن اینها به هم نزدیک است و باعث نمیشود که قسمتی از جوجه بسوزد و قسمت دیگر هنوز نپخته باشد.
در سیخ بعدی هم فقط سینهها را بگذارید و برای پختن جوجه کباب اول سیخ کتف و بال را روی آتش یکنواخت بگذارید و باد بزنید و دائماً سیخ را پشت و رو کنید که دو طرف به یک اندازه بپزد و یکنواخت باشد. پس از آن کمی آبلیمو و روغن زیتون روی آنها بمالید تا برشتهتر شود.
با توجه به اینکه گوشت سینه لطیفتر است، سعی کنید آخر سر آن را روی آتش بگذارید تا خوب بپزد. وقتی که سینهها برشته شدند کمی از آبلیمو و روغن زیتون روی آنها بمالید تاخوش مزهتر شود.
بعد از اینکه همه جوجهها سرخ شدند میتوانید آن را داخل دیس مخصوص یا ظرف دلخواه خود سرو کرده و گوجه کبابی شده، خیارشور، لیمو و جعفری را برای تزیین جوجه کباب کنار هم بگذارید.
یکی از نکتههای مهمی که باید برای تهیه جوجه کباب در نظر بگیرند این است که برشهای مرغ به نحوی باشد که بیش از حد بزرگ و بیش از حد کوچک نباشد و همه چربیهایی مرغ در همه قسمتها را کاملاً جدا کنید و جوجه کباب را بدون چربی تهیه کنید.
برای بهتر شدن طعم جوجهها بهتر است پیازها به شکل خلالی خرد شده باشند و برای طعم بهتر جوجهها اول آنها را با روغن مایع کاملا بپوشانید؛ سپس کمی آبلیمو به آن بزنید این کار باعث میشود که جوجهها لذیذتر باشند و سفت نشوند.
برای استفاده از زعفران در جوجه کباب بهتر است زعفران در همه قسمتها کاملاً به جوجه ها مالیده شود و یک ساعت آنها را داخل زعفران دم کرده قرار دهید تا عطر و طعم زعفران را به خود بگیرد.
پختن جوجه کباب تقریباً نیم ساعت از شما زمان خواهد گرفت و این غذا جزو کبابها محسوب میشود و میتوانید در وعده غذایی اصلی ناهار یا شام میل کنید و برای مهمانی های خود هم این غذا را تدارک ببینید.
جوجه کباب را میتوانید در کنار نان و یا در کنار برنج سرو کنید. اگر خواستید این غذا را برای افراد بیشتر از ۲ نفر یا کمتر تهیه کنید باید حتماً نسبت ها را در نظر بگیرید.
طرز تهیه جوجه کباب تابهای
اغلب افراد برای تهیه جوجه کباب آن را سیخ و کباب میکنند، اما شما خیلی راحت با استفاده از ماهیتابه میتوانید جوجهکباب تهیه کنید. کافیست بعد از اینکه جوجه کباب را داخل سس خوابانیدید و طعم گرفت به سیخ بکشید و کمی کره داخل ماهیتابه ذوب کنید و جوجههایی که به سیخ چوبی کشیده شده را داخل ماهیتابه بگذارید و هر چند دقیقه یکبار آنها را زیر و رو کنید تا دو طرف به صورت یکنواخت بپزند و بعد میتوانید آن سرو کرده و نوش جان کنید.
اگر تمایل دارید جوجه کباب را داخل فر بپزید، بعد از اینکه آنها را به سیخ چوبی زدید سینی فر را چرب کرد و آنها را داخل سینی بچینید و دمای فر را روی ۲۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و جوجهها را داخل آن بگذارید تا به تدریج مغز پخت شود و مراقب باشید نسوزد.