طرز درست کردن فلافل خوشمزهی خانگی!
فلافل از سری غذاهای گیاهی بسیار ساده و خوشمزه است که اصالت عربی دارد و در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا پخت راحت و آسانی دارد به همین خاطر از محبوبیت بالایی در بین مردم برخوردار است. البته همین محبوبیت و همچنین خوش عطر و طعم بودن آن باعث شده است که انواع […] نوشته طرز درست کردن فلافل خوشمزهی خانگی!...
فلافل از سری غذاهای گیاهی بسیار ساده و خوشمزه است که اصالت عربی دارد و در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا پخت راحت و آسانی دارد به همین خاطر از محبوبیت بالایی در بین مردم برخوردار است. البته همین محبوبیت و همچنین خوش عطر و طعم بودن آن باعث شده است که انواع مختلفی از این غذا توسط مردم تهیه میشود؛ برای مثال اینکه، افرادی که میخواهند این غذا را به صورت کمکالری درست کنند، به جای استفاده از روغن و سرخ کردن، آن را در فر میگذارند. در این محتوا، قصد داریم شما را با طرز درست کردن فلافل آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه فلافل
نخود دو لیوان سیب زمینی یک عدد متوسط جعفری یک دسته کوچک ( اختیاری) پیاز یک عدد متوسط سیر چهار حبه ادویه مخصوص فلافل یک قاشق چایخوری پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری پودر زیره نصف قاشق چایخوری پاپریکا نصف قاشق چایخوری لیمو ترش یک عدد ادویه کاری نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری نمک به مقدار کافی فلفل به مقدار کافی زردچوبه به مقدار کافی روغن به مقدار کافیطرز تهیه فلافل
همانطور که گفتیم فلافل با وجود اینکه یک غذای مقوی، سرشار از کالری و خوشمزه و سالم است، اما طرز تهیه آن بسیار راحت و آسان است در اینجا طرز درست کردن فلافل را به صورت مرحله به مرحله آموزش میدهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
مرحله اول
برای تهیه فلافل، در ابتدا، مقدار دو لیوان نخود را در یک ظرف جا دار به مدت حداقل شش ساعت بخیسانید. لازم به ذکر است که هر چقدر زمان بیشتری برای خیساندن نخود در نظر بگیرید، کمک میکند تا علاوه بر اینکه فلافل بهتری از آن تهیه شود، نفخ آن نیز برطرف شود.
مرحله دوم
در این مرحله، جعفری را تمیز شسته و در اندازههای کوچک، خرد کنید، سیبزمینی را بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید، پیاز و سیر را نیز پوست گرفته و خرد کنید.
مرحله سوم
بعد از آماده کردن مواد، نخود خیسانده شده را به همراه جعفری، سیبزمینی، پیاز، سیر، پودر گشنیز و زیره در داخل چرخ گوشت بریزید و با هم میکس کنید تا مایه فلافل به دست بیاید.
لازم به ذکر است که برای تهیه این مایه بهتر است به جای میکسر از چرخ گوشت استفاده شود چرا که میکسر مایه را پوره میکند به همین خاطر در هنگام سرخ کردن ممکن است مایه از هم باز شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، آب لیموترش را بگیرید و به وسیله توری و یا پارچه تمیز و نازکی آن را صاف کنید، بعد آب لیمو را با فلفل سیاه، مقداری نمک، پودر پاپریکا، ادویه مخصوص و مقدار کمی زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید و دوباره مواد را در چرخ گوشت بریزید و یک بار دیگر آن را چرخ کنید.
مرحله پنجم
بعد از اینکه مایه فلافل را دوباره چرخ کردید، حدود پنج دقیقه آن ر با دست ورز دهید تا کاملا منسجم شود. ( نکتهای که در این مرحله باید مد نظر داشته باشید این است که مایه فلافل باید کمی شل باشد.)
مرحله ششم
در این مرحله باید مایه آماده شده را حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا یکدست شود و طعم و حالت بهتری به خود بگیرد.
مرحله هفتم
در این مرحله، مایه فلافل آماده برای سرخ کردن است؛ برای این کار بهتر است از یک ظرف گود استفاده کنید، آن را بر روی شعله ملایم قرار دهید، مقداری روغن در آن بریزید. تا گرم شود. ( مقدار روغن باید به حدی باشد که فلافلها در آن شناور شوند.)
مرحله هشتم
در این مرحله، از مایه فلافل در قالب مخصوص آن بریزید، آن را فشار دهید و هرچقدر که در قالب جا میشود آن را پر کنید و داخل روغن بزنید، حرارت باید ملایم باشد تا فلافلها مغز پخت شوند.
مرحله نهم
بعد از سرخ شدن فلافلها آنها را بر روی یک دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و بعد آنها را در ظرفی بچینید و به همراه گوجه، خیارشور، کاهو و نان باگت میل کنید.
نکات مهم پخت فلافل
اگر تمایل دارید که فلافل شما پفکی شود کمی جوش شیرین به مایه آن بیافزایید. برای تهیه مایه فلافل بهتر است از چرخگوشت استفاده کنید چرا که میکسر مواد آن را کاملا پوره میکند اما چرخ گوشت آن را خرد میکند. استفاده از جعفری در این غذا کاملا اختیاری است و میتوانید در صورت تمایل استفاده نکنید. هنگام سرخ کردن فلافل، روغن باید تا نیمهفلافلها باشد. میتوانید برای جلوگیری از وا رفتن فلافلها، با قاشق روی آنها ضربه بزنید. اگر هنگام ورز دادن مایه فلافل احساس کردید که خشک شده است، به آن مقدار کمی آب سرد اضافه کنید.برای یادگیری طرز تهیه فلافل پنیری حتما این مقاله را بخوانید.