موج گرما و خشکسالی بی سابقه در قاره سبز و هشداری جدی به ایران!
دانشمندان و اقلیم شناسان سال ها است در مورد روند گرمایش زمین هشدار می دهند، هشدارهایی که متاسفانه چندان از سوی رهبران جهان جدی گرفته نمی شود، امسال اما موج شدید گرمای مرگبار و خشکسالی در اروپای غربی که همواره به آب و هوایی خنک و معتدل در دنیا شهره...
نواندیش- آریا سعادتمند: دانشمندان و اقلیم شناسان سال ها است در مورد روند گرمایش زمین هشدار می دهند، هشدارهایی که متاسفانه چندان از سوی رهبران جهان جدی گرفته نمی شود، امسال اما موج شدید گرمای مرگبار و خشکسالی در اروپای غربی که همواره به آب و هوایی خنک و معتدل در دنیا شهره بوده باید همه جهان به ویژه کشورهایی با اقلیم خشک تر مثل ایران را به فکر فرو برد.
بنا به گزارش یورو نیوز، دمای هوا در برخی از مناطق اروپا طی هفته گذشته به بیش از ۴۶ درجه رسیده و تاکنون بیش از هزار نفر به دلیل دمای بالای هوا جان باخته اند. این درحالیست که شماری از کشورها شاهد آتشسوزیهای گسترده ناشی از شدت گرما شده اند.
بر اساس برآوردهای سازمان هواشناسی بریتانیا، دما در هیترو در لندن به ۴۲ درجه سانتیگراد رسید که رکوردی جدید از سال ۲۰۱۹ در این کشور است. در سال ۲۰۱۹ بالاترین دمای هوا به ۳۸.۷ درجه سانتیگراد رسیده بود.
در پی اوجگیری گرما در بریتانیا شبکه حملونقل و مدرسهها مختل شده و شهروندان برای سفر کردن با مشکلاتی مواجه شدند.
مقامهای بریتانیایی با افزایش کمسابقه دما وضعیت قرمز اعلام کردند و هشدار دادند که گرما حتی برای جوانان و افراد سالم هم خطرناک است.
دما در دوبلین ایرلند هم در روز دوشنبه به ۳۳ درجه سانتیگراد رسید که بالاترین دمای ثبت شده از سال ۱۸۸۷ است.
موج گرما در اسپانیا که از هفته پیش اوج گرفته و در برخی از مناطق شرقی این کشور به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسید، اسپانیا را با خطر آتشسوزی مواجه کرده است. بنا به گزارشها ۳۶۰ نفر از ۱۰ تا ۱۵ ژوئیه در اسپانیا به دلیل دمای بالای هوا جان باختهاند.
موج گرما در اروپا فرانسه را هم روز سهشنبه تحت تأثیر قرار داد اما بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی این کشور، دما در سواحل اقیانوس اطلس رو به کاهش است.
دما در روزهای دوشنبه و سهشنبه در برخی از مناطق فرانسه به بالای ۴۲ درجه سانتیگراد رسید، به گونهای که رکوردهای منطقهای در بیش از ده شهر این کشور شکسته شد.
با وجود این آتشسوزیها در جنوب غربی فرانسه همچنان ادامه دارد، موضوعی که باعث شده است تا دولت فرانسه برای اعزام نیروهای کمکی به همراه هواپیمای بیشتر برای کنترل آتش تصمیم بگیرد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بعدازظهر چهارشنبه شخصا از مناطق حادثه دیده بازدید کرد.
بر اساس برآوردهای انجام شده، شعلههای آتش در برخی از نقاط این منطقه در کمتر از یک هفته، ۱۴ هزار هکتار از جنگلها را سوزانده است.
فرانسه در ۲۸ ژوئن ۲۰۱۹ با ثبت دمای ۴۶ درجه سانتیگراد در برخی از مناطق جنوبی خود بالاترین میزان دما را تاکنون داشته است.
هلند هم روز سهشنبه گرمترین روز سال خود را با دمای ۳۹ درجه سانتیگراد در برخی از مناطق این کشور ثبت کرد تا به رکورد ۴۰.۷ درجه سانتیگراد در ۲۵ جولای ۲۰۱۹ نزدیک شود.
افزایش دمای هوا در ایتالیا تا ۴۲ درجه سانتیگراد، این کشور را با بدترین خشکسالی در ۷۰ سال گذشته مواجه کرده است. بر اساس اعلام کمیسیون اروپا، حدود نیمی از خاک اتحادیه اروپا در حال حاضر به دلیل کمبود بارندگی در معرض خطر خشکسالی قرار دارد.
کارشناسان و فعالان محیط زیست موج گرمای بیسابقه را به طور مستقیم با تغییرات اقلیمی مرتبط میدانند، وضعیتی که می تواند در سالهای آینده وخیمتر شود.
گرما و خشکسالی بی سابقه در قاره همیشه سبز دیگر نشان می دهد که گرمایش و تغییرات اقلیمی نه یک افسانه یا دروغ که حقیقتی روشن است، رهبران کشورهایی مثل ما که از اقلیم به مراتب گرم و خشک تری نسبت به اروپای غربی برخوردار هستند باید این موضوع را به یکی از اولویت های امنیت ملی خود تبدیل کنند وگرنه بحران بزرگی در پیش روی است!