چطور لیمو عمانی درست کنم که تلخ نشه؟
یکی از مشکلاتی که معمولا با آن رو به رو هستیم پیدا کردن لیمو عمانی است که طعم تلخی به خورشت های ما ندهد. حال اگر خودمان دست به خشک کردن آن بزنیم بیشتر اوقات با تلخ ترین لیمو عمانی عمرمان مواجه می شویم مگر آنکه راه و روش درست را انتخاب کنیم.
2 مدل طرز تهیه لیمو عمانی + آموزش
به گزارش اقتصاد آنلاین، برای خشک کردن لیمو ترش، میتوانید لیموی تازه را یک تا دو روز در سایه پهن کنید تا پوست آن نازک شود. سپس لیموها را داخل آب جوش بپزید و در آفتاب پهن کنید تا خشک شوند. استفاده از دستگاه میوه خشککن نیز برای تهیه لیموی خشک مفید است. با طرز تهیه لیمو عمانی و روش خشک کردن لیمو ترش آشنا شوید.
میخواهید از خواص لیمو عمانی بهره ببرید اما از بهداشتی بودن لیموهای بازار مطمئن نیستید؟ از آن جایی که نگهداری لیموی تازه برای مدت طولانی امکانپذیر نیست، بنابراین یاد گرفتن روشهای فریز کردن لیمو ترش و خشک کردن لیمو ترش به ما کمک میکند که همیشه آن را بصورت ارگانیک و بهداشتی در خانه داشته باشیم. تهیه لیمو عمانی و خشک کردن لیموترش تازه در منزل هم از نظر اقتصادی بسیار باصرفه است و هم خیال شما را بابت سلامت و کیفیت لیموی عمانی مصرفیتان راحت میکند. در این مطلب انواع روشهای خشک کردن لیمو ترش تازه در منزل را آموزش میدهیم.
روشهای خشک کردن لیمو
خشک کردن لیمو ترش را میتوان هم برای تهیه لیمو عمانی انجام داد، هم آن را داخل دستگاه خشک کن گذاشته و با اسلایس کردن لیمو، همانند دیگر میوههای خشک مصرف کنید. استفاده از دستگاه خشککن میوه، با حذف آب درون میوه از فساد آن جلوگیری کرده و باعث حفظ کیفیت و ماندگاری محصول در طولانی مدت میشود.
۱) مراحل خشک کردن لیمو برای تهیه لیمو عمانی
استفاده از لیموترش تازه در غذا بسیار با ذائقه ایرانیها جور در میآید. شاید همین نکته و توجه به خواص لیمو ترش باعث شده آن را خشک کرده و به لیمو عمانی تبدیل کنند. اگر شما نیز قصد دارید در منزل لیمو عمانی تهیه کنید مراحل زیر را انجام دهید:
۱- لیموی سبز و تازه را خریداری کنید. بهترین لیمو ترشها لیموی میناب و جهرم است.
۲- لیموهای خراب، لک زده و گندیده را جدا و لیموها را به خوبی با آب سرد بشویید.
۳- ابتدا لیموها را برای یکی دو روز در سایه پهن کنید تا پوست آنها نازک شود. همچنین میتوانید مقداری نمک به لیموها اضافه کنید تا از گندیدگی آنها پیشگیری شود.
۴- در یک قابلمه لعابی یا تفلون، آب را جوش آورده و نصف لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید. سپس لیموها را در قابلمه ریخته و اجازه دهید چند ثانیه بجوشد (در اصطلاح یک قل بخورد.) بعد از آن لیموها را در صافی ریخته و با آب سرد بشویید. در اینجا یک شوک گرم و سرد ایجاد میشود که به خشک کردن لیمو کمک میکند. شستن لیموها با آب سرد باعث نفوذ تلخی پوست لیمو به داخل آنها میشود؛ بنابراین اگر صبور هستید میتوانید آب سرد رویشان نریخته و اجازه دهید خودشان کم کم خنک شوند. البته باید روی یک صافی بزرگ یا مسطح باشند که به یک دیگر فشار نیاورند.
۵- مراحل بالا را تکرار کنید با این تفاوت که این بار لیموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهید خود به خود سرد شوند. با این روش تلخی پوست لیموها گرفته میشود.
۶- پس از اینکه لیموها سرد شدند با چنگال یا خلال دندان یک سوراخ در آن ایجاد کرده و روی یک پارچه خشک کن تمیز پهن کنید.
۷- لیموها را به مدت ۱۰ روز در آفتاب تیز پهن کنید و پس از این مدت در سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا خشک شوند.
معمولا ۲ الی ۳ ماه طول میکشد تا لیموی عمانی مرغوبی به دست آید. در این زمان هرگاه احساس کردید لیموها زودتر خشک شدند میتوانید یکی از آنها را باز کنید تا مطمئن شوید همه قسمتها به خوبی خشک شدهاند و سپس آنها را جمعآوری کرده و دریک ظرف دار در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
۲) خشک کردن لیمو با دستگاه خشک کن میوه
از دستگاههای میوه خشککن هم میتوان برای خشک کردن لیمو استفاده کرد. دستگاه میوه خشک کن برای خشک کردن همه میوهها بسیار مناسب است و زمان خیلی کمتری میگیرد. همچنین افرادی که در آپارتمان زندگی میکنند و نمیتوانند به روش سنتی این کار را انجام دهند به خوبی میتوانند با این دستگاه هر میوه فصلی را به خوبی و با حفظ کیفیت خشک کنند. این دستگاهها آب میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر میکند و میوه را خشک میکند.
در این روش لیموها برش میخورند و مانند لیمو عمانی بهصورت درسته خشک نمیشوند؛ اما همان کاربرد را در غذاها دارند. عملکرد این دستگاه به این شکل است که بهآرامی رطوبت داخل لیموترش را تبخیر کرده و آن را خشک میکند. مراحل انجام این کار به این صورت است که:
۱- لیمو ترش تازه را شسته و با چاقوی تیز به صورت حلقه حلقه برش بزنید. دقت کنید همه حلقهها ضخامت یکسانی داشته، نه زیاد ضخیم و نه زیاد نازک باشند. برای آن که لیموها مزه تلخی نگیرند، بهتر است هنگامی که هنوز تازه هستند، هستههای آن را جدا کنید. در حین انجام این کار مراقب باشید به بافت لیمو صدمه نزنید و با نوک چاقو این کار را انجام دهید.
۲- اسلایس های لیمو را با فاصلههای منظم کنار هم روی سینی دستگاه بچینید و درون دستگاه خشککن قرار دهید. درجه حرارت دستگاه را روی ۵۷ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۳- مقدار زمان دقیق خشک شدن حلقههای لیمو به ضخامت و آب لیمو بستگی دارد، اما معمولا لیموها پس از یکی دور روز خشک میشوند.
۴- برای جلوگیری از خشک شدن بیشازحد لیمو، بعد از ۲۴ ساعت اول آنها را مدام و هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار بررسی کنید.
۵- وقتی حلقههای لیمو بهطور کامل خشک و ترد شدند، میتوانید آنها را جمعآوری کرده و در یک ظرف درب دار در مکانی خشک و خنک برای چند ماه نگهداری کنید.
اگر احساس میکنید لیموی شما هنوز کمی رطوبت دارد، برای جلوگیری از فاسد شدن، آنها را در یک کیسه سربسته درون یخچال قرار دهید.
سخن آخر
به طور کلی لیمو ترش خشک شده را به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف دربسته و به دور از نور مستقیم نگهداری کنید. همچنین توجه داشته باشید، لیموی خشک شده در اثر عمل تخمیر، کمی تلخ میشود، بنابراین برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیشنهاد میکنیم قبل از افزودن، تخمهای آن را درآورید.
آیا شما تجربهای در زمینه خشک کردن لیمو و درست کردن لیمو عمانی خانگی دارید؟