جک J4 برقی با همکاری مپنا، اولین سدان برقی تولید انبوه کرمان موتور خواهد بود + ویدیو
جک J4 برقی ، جدیدترین سدان کامپکت و اولین محصول الکتریکی کرمان موتور و شرکت مپنا است. در ادامه با مشخصات فنی و تصاویر Jac J4 EV آشنا خواهیم شد.بعد از تارا برقی ، نوبت یکی از بهترین سدانهای کامپکت بازار ایران است که لباس کهنه خود را دور بیندازد و...
جک J4 برقی ، جدیدترین سدان کامپکت و اولین محصول الکتریکی کرمان موتور و شرکت مپنا است. در ادامه با مشخصات فنی و تصاویر Jac J4 EV آشنا خواهیم شد.
بعد از تارا برقی ، نوبت یکی از بهترین سدانهای کامپکت بازار ایران است که لباس کهنه خود را دور بیندازد و در نقش یک خودرو الکتریکی، به خیابانها قدم بگذارد. امروز به سراغ جک J4 برقی خواهیم رفت و زیر و بم آن را بررسی میکنیم؛ اما به شما پیشنهاد میکنیم که پیش از ادامه دادن مطلب، ابتدا با ویدیو معرفی این محصول مشترک از مپنا و کرمان موتور همراه شوید و سپس به سراغ ادامه کار بروید.
معرفی جک J4 برقی
قبل از هر چیزی باید بگوییم که این سدان الکتریکی قرار است با چهرهای کاملا متفاوت به بازار بیاید و طراحی ظاهری جک جی 4 برقی، دقیقا همان چیزی است که آن را در سدان انحصاری کرمان موتور هم دیده بودیم.
جک J4 برقی یک سدان دیفرانسیل جلو است که در این قسمت، از یک موتور الکتریکی مرکزی یا همان سنترال میزبانی میکند و این موتور از نوع آهنربا دائمی سنکرون محسوب میشود. قدرت و گشتاور آن به ترتیب به 125 کیلو وات (تقریبا 170 اسب بخار) و 280 نیوتنمتر میرسد.
همچنین یک گیربکس تک سرعته با ضریب دنده 9 به 11 هم اینجاست تا چرخهای جلویی را درگیر کند. به علاوه باید بدانید که این گیربکس علاوه بر حالتهای معمولی یعنی پارک، دنده عقب، درایو و خلاص، از دو حالت اسپرت و اکو هم پشتیبانی میکند. شتاب حالت اسپرت در برابر مود اکو، اصلا قابل قیاس نیست و حس رانندگی در پیست را به شما هدیه میدهد. به هر حال موتور الکتریکی جک J4 الکتریکی میتواند تا 12000rpm بچرخد، پس نگران شتاب نباشید.
اگر کمی دقیقتر به ظاهر جک جی 4 برقی نگاه کنید، دو درگاه یا همان پورت شارژ را پیدا خواهید کرد که پورت شارژ سپر جلو، از شارژرهای DC فست شارژ با توان 50 کیلووات پشتیبانی میکند و درگاه گلگیر عقب که در گذشته میزبان درب باک بنزین بود، اکنون به پورت شارژر AC یا همان شهری با توان 3.7 کیلووات تبدیل شده است.
این پورتها، نیروگاه پکیج باتریهای 41 کیلو وات ساعتی به حساب میآیند که در هر بار شارژ شدن میتوانند تقریبا 300 کیلومتر دوام بیاورند. همچنین باید اشاره کنیم که باتری جک J4 برقی با شارژر AC و DC به ترتیب ظرف مدت 5.5 ساعت و 45 دقیقه شارژ خواهد شد. همچنین باید بدانید که شارژر DC این خودرو از استاندارد “CHAdeMO” ژاپن بهره میبرد.
البته شارژر خانگی و ایستگاههای فست شارژ، تنها منبعهای تامین انرژی در جک J4 برقی نیستند و شما میتوانید به کمک سیستم ترمزهای احیا شونده یا همان “regenerative brake” هم باتریها را پر کنید. این سیستم در زمان ترمز گرفتن یا برداشتن پا از روی پدال گاز، وارد عمل میشود و خریداران میتوانند آن را در 4 حالت مختلف تنظیم کنند. برای مثال اگر ترمزهای احیا شونده را روی 75 درصد قرار دهید، چرخهای خودرو به محض برداشته شدن پا از روی پدال گاز، متوقف میشوند، اما این حرکت در حالت 25 درصد، کمی آهستهتر صورت میگیرد.
طبیعی است که حالت 75 درصد نسبت به 25 درصد، شارژ بیشتری را به باتریها هدیه میدهد. به علاوه باید اشاره کنیم که اینورترها، موتور برقی و پکیج باتریها، تماما به سیستم خنک کننده آبی متصل هستند.
از آنجایی که پکیج باتری و تجهیزات دیگری به جک J4 برقی اضافه شده است، باید فاصله کف خودرو از سطح زمین هم افزایش پیدا کند تا تمام این تجهیزات در برابر ناهمواریهای مسیر محافظت شوند.
در ادامه به چند مورد از احتمالات پیرامون جک J4 الکتریکی خواهیم پرداخت که برای حضور در پروژه نهایی، شانس بالایی دارند. البته ساخت جک J4 برقی در تیراژ تولید انبوه، همین حالا هم تایید شده و کرمان موتور صراحتا از چهره جدید آن رونمایی کرده است. جک جی 4 برقی احتمالا از سیستم مولتی مدیا 4G بهره خواهد برد که این سیستم دقیقا احتمالا همان قابلیتهای تارا کانکتد را داشته باشد. برای مثال در سیستم مولتی مدیا 4G میتوانید ایرادهای خودرو خود را بدون مراجعه به نمایندگی، با کارشناس مربوطه مطرح کنید. یا در زمان تصادف، خود سیستم مولتی مدیا با نیروهای اورژانسی تماس میگیرد و لوکیشن دقیق شما را برای آنها ارسال میکند.
به علاوه شایعاتی پیرامون ساخت جک جی 4 هیبریدی یا پلاگین هیبریدی هم به گوش میرسد اما هیچ کدام از آنها قابل تایید نخواهند بود.