رنو مگان ۲۰۲۲ ، خودرو احتمالی جدید بازار ایران چه مشخصات و آپشن هایی دارد
در صورت آزادسازی واردات خودرو، رنو مگان ۲۰۲۲ یکی از گزینه های احتمالی برای بازار ایران خواهد بود. مشخصات و امکانات آن را بررسی خواهیم کرد.بالاخره پس از مدتها کشمکش بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با نمایندگان مجلس و دولت، واردات خودرو آزاد شد. البته...
در صورت آزادسازی واردات خودرو، رنو مگان ۲۰۲۲ یکی از گزینه های احتمالی برای بازار ایران خواهد بود. مشخصات و امکانات آن را بررسی خواهیم کرد.
بالاخره پس از مدتها کشمکش بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با نمایندگان مجلس و دولت، واردات خودرو آزاد شد. البته در راه آزادسازی واردات خودرو موانع زیادی ایجاد شد که به هر حال یکی پس از دیگری یا رفع شدند یا به همان نحو سابق و با اندک تغییراتی بر جای ماندند.
در صورتی که همه چیز مهیا باشد و مشکل خاصی به وجود نیاید، چندین ماه دیگر اولین محموله از خودروهای وارداتی وارد گمرک و سپس خیابانهای ایران خواهد شد. گروه خودروسازی سایپا از مدتها پیش اعلام کرده در صورت آزادسازی واردات، آماده همکاری با شرکت رنو است.
خوشبختانه اگر نگاهی به سبد محصولات شرکت فرانسوی رنو بیندازیم خواهیم دید که خودروهایی زیر ۲۰ هزار دلار نیز وجود دارند که مناسب بازار ایران هستند. به احتمال زیاد اولین کشوری که تمایل به ادامه همکاری با خودروسازان ما خواهد داشت، رنو فرانسه است. یکی از جدیدترین محصولات رنو، مگان ۲۰۲۲ است که قصد داریم هم اکنون به بررسی مشخصات آن بپردازیم.
نگاهی کلی به رنو مگان ۲۰۲۲
اولین باری که رنو مگان وارد بازارهای جهانی شد، سال ۱۹۹۵ میلادی بود. شرکت پارس خودرو تصمیم گرفت نسل دوم این سدان جذاب را بین سالهای ۸۷ تا ۹۳ روی خط تولید قرار دهد و از آن روز به بعد دو نسل دیگر از مگان رونمایی و عرضه شدهاند. خوشبختانه فروش خوب رنو مگان نشان داد که مشتریان ایرانی علاقه زیادی به رنو دارند.
همچنین در سالهای ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۶ نسل سوم این خودرو روانه بازار شد. شرکت خودروسازی نگین خودرو موفق شد نسل سوم این هاچ بک کروک را با نامگذاری رنو اسکالا وارد بازار کند که متاسفانه نتوانست همچون مدل پیشین موفقیت کسب کند. از اواخر سال ۲۰۱۶ بود که شرکت رنو تصمیم گرفت نسل چهارم رنو مگان را وارد بازار کند و آنچه امروز با نام رنو مگان ۲۰۲۲ میشناسیم، حاصل همین نسل است.
شرکت نگین خودرو پس از شکستی که در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ خورده بود تصمیم گرفت نسل چهارم را در سال ۹۶ هجری شمسی راهی بازار کشورمان کند و حتی نمونههای اولیه این خودرو را در نمایشگاه خودروی تهران سال ۹۶ رونمایی کرد اما این رویداد مصادف شد با ممنوعیت واردات خودرو و فراموشی این سدان جذاب و خوش ظاهر فرانسوی!
بنابراین امیدواریم با آزاد شدن واردات و ورود خودروهای خارجی به بازار کشورمان، رنو مگان ۲۰۲۲ هم نصیب مشتریان ایرانی شود. همچنین بد نیست بدانید که نسل پنجم خودروی رنو مگان هم اکنون در کلاس بدنه کراس اوور یا شاسی بلند روانه بازارهای اروپایی شده است.
مگان ۲۰۲۲ قرار است در سه کلاس بدنه سدان، هاچ بک و استیشن عرضه شود و انتظار میرود که نسخه سدان این خودرو وارد بازار داخلی ما شود. بنابراین در این مطلب به بررسی نسخه سدان مگان ۲۰۲۲ خواهیم پرداخت. اگر بخواهیم از نظر طراحی یک خودروی مشابه با رنو مگان ۲۰۲۲ مثال بزنیم، بیشک رنو تالیسمان برتر از دیگران خواهد بود.
البته مولفههای یک خودروی اسپرت در مگان بیشتر از تالیسمان است. مولفههایی که باعث میشوند رنو مگان ۲۰۲۲ متفاوت تر شود شامل چراغهای جلو با دی لایتهای C شکل، لوگو بزرگ رنو در مرکز جلو پنجره و چراغهای عقبی که تا مرکز درب صندوق بار امتداد پیدا کردهاند است. همچنین گفته میشود این طرح تکراری شده اما با این حال جذاب و چشم نواز به نظر میرسد.
تنها شباهت دقیق بین دو خودروی مگان و تالیسمان به طراحی داشبورد بر میگردد ولی محصول جدید رنو با مانیتور بزرگ عمودی، پشت آمپر دیجیتال و غربیلک فرمان اسپرت تزئین شده است.
مشخصات فنی مگان ۲۰۲۲ چیست؟
یکی از مهمترین قسمتهای هر خودرویی مشخصات فنی آن است و اغلب مشتریان میخواهند بدانند که زیر کاپوت آن چه موتور یا پیشرانهای خوابیده و آیا میتواند آنها را راضی کند یا خیر. همچنین یکی از مهمترین مولفه برای خریداران ایرانی، استهلاک خودرو است که بهتر است پایین باشد.
مگان ۲۰۲۲ مجهز به یک پیشرانه چهارسیلندر تنفس طبیعی شده که میتواند حداکثر ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۶ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این نسخه از مگان مجهز به پیشرانهای ۱,۶ لیتری است و نیروی محرکه را از طریق یک گیربکس CVT یا ضریب متغیر به محور جلو منتقل میکند.
رنو مگان همچنین مدل دیگری با پیشرانه قوی تر ۲,۰ لیتری دارد که قادر است نهایتاً ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۳ نیوتن متر گشتاور تولید کند. مصرف سوخت مگان ۱.۶ لیتری ۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده در حالی که نسخه مجهز به موتور دو لیتری میتواند در هر صد کیلومتر تنها ۷.۷ لیتر سوخت مصرف کند. (شتاب صفر تا صد موتور ۱۶۰۰ سی سی در ۱۳.۲ ثانیه و موتور ۱۹۹۸ لیتری در ۹.۹ ثانیه محقق خواهد شد.)
گفتیم که سالها پیش پارس خودرو نسل دوم مگان را در ایران مونتاژ و راهی بازار میکرد. مگان ۲۰۲۲ دقیقا همان مشخصات فنی را دارد که نسل دوم دارا بود. بنابر آنچه خواندیم، مگان ۱,۶ لیتری یک خودروی اقتصادی و مقرون به صرفه به حساب میآید که میتواند نیازهای طیف گستردهای از مشتریان را برطرف کند در حالی که نسخه ۲ لیتری قادر است با توانمندیهای نسبتاً اسپرتی که دارد، کاربران حوان تر را راضی کند.
امکانات رفاهی رنو مگان ۲۰۲۲ چیست؟
هم اکنون خودروی سدان مگان ۲۰۲۲ در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سه تیپ مختلف به فروش میرسد. این تیپها پایه، متوسط و لوکس محسوب میشوند و به ترتیب پی ای، اس ای و ال ای پلاس نامگذاری شدهاند. تیپ پایه PE خواهد بود و امکاناتی به شرح ذیل دارد:
شیشهها و آینههای جانبی برقی، تهویه مطبوع دستی، دی لایت، مه شکن جلو و عقب، صندلیهای پارچهای، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد لاستیک، ترمز کمکی، کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش و کنترل شروع حرکت در سربالایی.
همچنین نسخه متوسط این خودرو علاوه بر آپشنهای تیپ پایه مجهز به کی لس استارتر، تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه برای سرنشینان عقب، سنسور نور، سنسور باران، رینگ آلومینیومی، کروز کنترل به همراه محدودکننده سرعت و غربیلک فرمان چرمی خواهد بود.
آخرین و مجهزترین تیپ رنو مگان ۲۰۲۲، نسخه LE پلاس است. از جمله امکاناتی که برای این تیپ تعبیه شده میتوان به سقف شیشهای یا پانوراما، روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلیهای جلو، آینههای جانبی تاشو برقی، چراغهای جلو زنون، نورپردازی داخلی، آینه میانی الکتروکرومیک، ترمز پارک برقی، دوربین دید عقب، هشداردهنده نقاط کور و هشداردهنده عدم توجه راننده اشاره کرد.
با این اوصاف نگاهی به امکانات رفاهی و آپشنهای مگان ۲۰۲۲ در تمامی تیپهای پایه تا لوکس نشان میدهد که این سدان فرانسوی چندان جذاب و کامل نیست. البته اگر قیمت خودرو مناسب باشد چرا که نه!
سخن پایانی
در این مقاله کوتاه سعی کردیم مشخصات فنی و امکانات رفاهی یک خودروی سدان فرانسوی جذاب را با همدیگر بررسی کنیم. مگان در این سابقه خوبی دارد و خوشبختانه مورد استقبال ایرانیان نیز قرار گرفته و اگر نسخه جدید وارد کشور شود بیشک غوغا به پا خواهد کرد.
نقاط قوت این خودرو عبارتنداز:
- طراحی جذاب
- کیفیت ساخت مناسب
- استهلاک پایین
- فضای کابین قابل قبول
و اما نقاط ضعف این خودرو عبارتنداز:
- آپشن های رفاهی کم
هم اکنون در بازار کشوری مثل امارات متحده عربی قیمت این خودرو با توجه به نوع پیشرانه و آپشنهایی که دارد از ۵۴ هزار و ۵۰۰ تا ۷۹ هزار و ۵۰۰ درهم است. (قیمت یورویی ۱۵ تا ۲۱ هزار یورو) در صورت آزادسازی واردات خودرو میتوان تمامی تیپهای این سدان را در ایران داشت و اگر نسخه دو لیتری LE پلاس وارد کشور شود میتوان رقابتی جدی با کره ای های کارکرده بازار داشته باشد.