تأکید بر ایجاد قدرت مردمی برای نیل به وحدت و صلح اسلامی
منبع خبر /
فرهنگی و هنری /
22-07-1401
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی اظهار داشت: انقلابهای ایران و افغانستان با برخورداری از نگرشی تاریخی و ضد استعماری، موجبات شکست راهبردی کشورهای امپریالیستی را فراهم آوردند.
وی افزود:هر دو انقلاب یاد شده در ایران و افغانستان با برخورداری از نگرشی تاریخی و ضد استعماری موجبات شکست راهبردی کشورهای امپریالیستی را فراهم آوردند و هر دوی این انقلاب ها بر اساس تفکر اسلام محور و فرای ایدئولوژی اروپا محوری و شرق محوری شکل گرفتند.
هارون عزیز با تأکید بر ضرورت ایجاد اتحاد و صلح در بین امت مسلمان، گفت: حضرت علی(ع) میفرمایند: خانواده، واحدی از جامعه است که اعضای آن از یکدیگر حمایت می کنند. خداوند متعال اعضای چنین خانواده ای را که کمک های خود را از یکدیگر دریغ نمی کنند حتی اگر جزو گناهکاران باشند، مورد مساعدت خود قرار خواهد داد؛ اما خانواده ای که تفرقه در آن حاکم است، حتی اگر اعضای آن پاک و منزه باشند، از کمک خداوند متعال محروم خواهند بود.
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی تصریح کرد: اولین جنگ افغانستان در سال ۱۹۷۹ با حمله ارتش اتحاد جماهیر شوروی آغاز و در سال ۱۹۸۹ به پایان رسید. در حالی که تعداد جنگجویان پنجشیر تنها ۵۰۰۰ نفر بر آورد میشد و تعداد نیروهای ارتش اتحاد جماهیر شوروی که شامل سربازان حرفهای می شد، از یکصد هزار نفر بالغ می شد.
وی اضافه کرد:در طی سالهای جنگ، دولت کمونیست افغانستان نیز به عنوان مزدور اتحاد جماهیر شوروی نسبت به کشتار یکصد هزار غیر نظامی اقدام کرد. اما در سال ۱۹۸۹ ارتش اتحاد جماهیر شوروی، پس از قبول شکست و تحقیر از افغانستان عقب نشینی کرد. این امر به همراه پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ هر دو نمایانگر این مسئله هستند که شکست امپریالیسم امکان پذیر است.
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی ادامه داد: در طی دوره زمانی ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۹ کشور ایران به جنگ با صدام حسین، مزدور دولت امپریالیست آمریکا که با هدف تغییر رژیم در ایران به این کشور حمله نظامی کرده بود، مشغول بود و این جنگ نیز نهایتا به شکست صدام حسین منجر شد.
هارون عزیز اظهار داشت: ایدئولوژیهای تقابلی در تقابل با جنگهای منطقهای که از سوی قدرتهای امپریالیستی شعله ور می گردند، محلی از اعراب ندارند و ما نیازمند دستیابی به یک راهبرد مناسب برای اتحاد کل مسلمانان جهان هستیم.
وی بر اهمیت نقش متفکرین اسلامی، به کارگیری الگوی نبوی رهبری بر اساس ارزش های اخلاقی و رها از هرگونه پوچگرایی فکری، تولید ایده های علمی بر اساس منطق و عقلانیت، جذب تفکرات عقیدتی عامه، برای برقراری عدالت، آزادی و صلح تأکید کرد.
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی گفت: به چالش های فراروی جهان اسلام و علی الخصوص جوانان نگاهی بیندازیم. جوانان در واقع موتور موفقیت در زمینه های مادی، فیزیکی، روحی و روانی هر جامعه ای به شمار می روند و باید در مقابل امپریالیسم، استعمارگرایی و صهیونیسم هرگونه ترس را به دست فراموشی بسپارند، باید با مردم بر اساس اصول اسلامی برخورد کنند و نسبت به هرگونه تمایلات نفسانی و خودمحوری و جاه طلبی منزه باشند. آنها باید به تفاوتهای موجود به عنوان تکثر در جامعه احترام گذاشته و جامعه را به سمت یک بشریت متحد رهنمون سازند و عدالت اجتماعی را به عنوان راهنما سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
وی تأکید کرد:ما موظفیم نسبت به شناسایی و کشف راه حل های تاریخی خلاقانه، شجاعانه و منحصر به فرد در مسیر وحدت، اقدام کنیم که این امر خود نیازمند رهبری سیاسی برخوردار از اطلاعات و دانش فلسفی و راهبردی می باشد.
هارون عزیز تصریح کرد:ایجاد قدرت مردمی برای نیل به وحدت و صلح اسلامی مشابه آنچه در افغانستان و ایران به نمایش گذاشته شد، به شکلی پیشدستانه از بروز هرگونه درگیری در جهان اسلام جلوگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/