هشتمین یارانه 300 و 400 هزار تومانی با کسر آخرین قسط وام یک میلیون تومانی کرونا، امشب واریز می‌شود/ جاماندگان از یارانه چه کار کنند؟


در حالی که از اریبهشت ماه امسال هم زمان با آغاز سیاست مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه کالا‌های اساسی در دولت سیزدهم شاهد تجمیع یارانه‌های نقدی و معیشتی بودیم، تا ساعاتی دیگر هشتمین مرحله از واریز یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار انجام خواهد شد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ اردیبهشت ماه امسال، سید ابراهیم رئیسی در پنجمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم، جزئیاتی از برنامه دولت برای مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را بیان کرد. رئیس جمهور در آن مقطع تاکید داشت: سازمان برنامه و بودجه، پیشنهاد داده که به ۳ دهک اول، نفری ۴۰۰ هزار تومان یعنی یک خانواده ۵ نفره، ۲ میلیون تومان در ماه و به دهک‌های چهارم تا نهم هم ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت شود.

بنابراین با توجه به سخنان رئیس جمهور، نخستین یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب افراد مشمول این یارانه، در دومین ماه سال واریز شد. این در حالی بود که طبق قانون بودجه، قرار بر این بود که چنانچه دولت قصد دارد، کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف کند، باید قبلا ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرف کننده برای کالا‌های اساسی را از طریق کالابرگ الکترونیکی را فراهم کند؛ اما این مساله مهم تا به امروز محقق نشده است.

هشتمین یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی کی واریز می شود؟

دقایقی قبل، با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: یارانه کمک معیشتی مرحله 142 مربوط به آذر ماه 1401 به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول دریافت یارانه در سراسر کشور واریز و از ساعت 24 روز یکشنبه 20 آذر ماه قابل برداشت است. در ادامه آمده است «در صورتیکه سرپرستان خانوار جزو دهک‌های اول تا سوم هستند، مبلغ 400 هزار تومان به‌ازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهک‌های چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ 300 هزار تومان به‌ازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد. گفتنی است در این مرحله آخرین قسط تسهیلات قرض الحسنه 10 میلیون ریالی کرونا از حساب سرپرستان خانوار دریافت کننده وام کسر خواهد شد.»

همچنان یارانه واریزی به حساب بسیاری از مردم مسدود است؟

همان طور که بیان شد، اردیبهشت ماه امسال اولین مرحله از واریز یارانه جدید 300 و 400 هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار آغاز شد. در این میان، بسیاری از مردم نسبت به قطع شدن واریز یارانه گلایه داشتند تا جاییکه رئیس جمهور به این موضوع ورود کرد.

بر این اساس، در روزهای پایانی اردیبهشت ماه، رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد، کمک معیشتی ماه اول به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده، اما در این مرحله کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدیدنظر در دهک‌بندی فعلی هستند، واریز شود. رئیس جمهور در این جلسه گفت: اصل بر اعتماد به خوداظهاری مردم است؛ لذا مبلغ کمک معیشتی ماه اول، به حساب این افراد نیز واریز شود تا به محض تأیید درخواست متقاضیان از سوی دستگاه‌های مسئول، این مبلغ توسط آن‌ها قابل برداشت شود و در ماه‌های آتی نیز همانند سایر مشمولان، بتوانند مبلغ کمک معیشتی را دریافت نمایند.
رئیسی با اشاره به اینکه باید به مردم فرصت بازبینی اطلاعات خانوار‌ها داده شود تا قانون مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها دقیق‌تر به اجرا درآید، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است، حداکثر ظرف یک ماه، این درخواست‌ها را بررسی و نتیجه نهایی را به سرپرستان خانوار اعلام نماید. رئیس جمهور همچنین از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست نحوه محاسبه شاخص‌های دهک‌بندی خانوار‌ها شفاف برای مردم تبیین شود و با اطلاع‌رسانی لازم ابهامات و دغدغه‌های مردم در این زمینه برطرف و جامعه و افکار عمومی به خوبی قانع شوند.
اما با گذشت چندین ماه از این دستور، افراد زیادی که مشمول واریز یارانه مذکور و سپس فرآیند مسدودی شدند، همچنان نسبت به عدم تعیین تکلیف حساب بانکی و درخواستشان اعتراض و تاکید دارند با گذشت چندین ماه، هنوز مبلغی به عنوان یارانه در حساب بانکی آن ها مسدود است.
اما در این باره، ماه گذشته (19 آبان 1401) سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در گفت‌‌وگو با تابناک اقتصادی اظهار داشت: در اردیبهشت ماه برای ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مبلغ یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز و مسدود شد تا بررسی‌ها وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در خصوص درخواست بازبینی این افراد انجام تا مشخص شود در دهک ده قرار می‌گیرند و یا در دهک یک تا نه. وی افزود: پس از اینکه بررسی‌ها انجام شد تا مرحله ۱۴۰ حدود سه میلیون نفر از این تعداد، درخواست بازبینی آن‌ها مورد تایید قرار گرفت و جزو دهک یک تا نه یارانه بگیران قرار گرفتند؛ بنابراین یارانه ماه‌های قبل و معوقه به حساب این افراد واریز شد. یعنی رقم مسدودی یارانه در حساب بانکی آن‌ها نیز آزاد شد. الان با توجه به این تعداد، حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر همچنان در مرحله بررسی درخواست بازبینی توسط وزارت رفاه هستند، که به عبارتی با توجه به بعد خانوار حدود ۵۰۰ هزار خانوار همچنان با مبلغ یارانه مسدودی در حساب بانکی مواجه هستند.

حسینی گفت: طبق بند ب تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ وزارت رفاه، مسئول دهک بندی خانوارهاست و ایجاد سامانه الکترونیک جهت ثبت درخواست بازبینی هم به عهده وزارت رفاه است؛ بنابراین مسئولیت پاسخگویی به انتظار چند ماهه برای رسیدگی به درخواست یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بر عهده این وزارتخانه است. وی افزود: هر زمانی که وزارت رفاه به ما اعلام کند، چه کسانی از این یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، مشمول دریافت یارانه ۳۰۰ و یا ۴۰۰ هزار تومانی هستند، سازمان هدفمندی یارانه‌ها هم این آمادگی را دارد تا یارانه مسدوی را باز کرده و معوقات ماه‌های اخیر را به حساب سرپرستان واریز کند.

آخرین وضعیت سرپرستان متقاضی بازبینی دریافت یارانه

بر اساس اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در این مرحله، سرپرستان خانواری که اقدام به ثبت نام نموده اند چنانچه در آزمون وسع انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهک‌های اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانه آذرماه را مطابق دهک‌بندی اعلام شده دریافت خواهند کرد. همچنین خاطر نشان می‌گردد، سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود و درخواست بازبینی خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، چنانچه در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهک‌های اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانه آبان ماه را مطابق دهک‌بندی اعلام شده دریافت خواهند کرد.

متقاضیان بازبینی دهک‌بندی اعلام شده، می‌توانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نموده یا با تلفن گویای 09200006369 تماس حاصل نمایند.

جاماندگان از یارانه چه کار کنند؟

ثبت‌نام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا مانده‌اند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز همچنان ادامه دارد. این افراد می‌توانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبت‌نام خانوار خود اقدام نمایند. جهت ثبت‌نام در این سامانه، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به‌ نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است. تمامی اشخاص می‌توانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه خانوار، کد دستوری #کد ملی*43857*4* (ستاره 4 ستاره 43857 ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه به‌نام خود شماره‌گیری نمایند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم