معاون ارزی بانک مرکزی برکنار شد / ضعیفترین معاون ارزی تاریخ بانک مرکزی چه بر سر ارزش پولی ملی آورد؟ / جانشین «خانی» چه کسی است؟
صبح امروز افشین خانی از معاونت ارزی بانک مرکزی برکنار شد. معاونی که بزرگترین اشتباهش، حذف اداره صادرات به عنوان متولی برگشت ارز حاصل از صادرات بود که در نوع خود خیانتی نابخشودنی به حساب می آید.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ افشین خانی دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی که اواخر دی ماه سال گذشته از سوی صالح آبادی به معاونت ارزی بانک مرکزی منصوب شده بود، صبح امروز برکنار شد. این برکناری در شرایطی رقم خورده است که دستاورد مدیریت خانی در چند ماه اخیر، رکوردشکنی های بی سابقه دلار در بازار ارز بوده که منجر به کاهش ارزش پولی ملی شده است.
در این باره سخنگوی بانک مرکزی از تغییر معاون ارزی این بانک خبر داد و در حساب توییتری خود نوشت: با حکم رئیس کل بانک مرکزی، محمد آرام به سمت معاون ارزی جدید بانک مرکزی منصوب شد.
محمد آرام کیست؟
آرام بن یار معاون ارزی جدید بانک مرکزی تا مقطع دکترای تخصصی در رشتههای مدیریت مالی و مدیریت کسب و کار تحصیل کرده و دارای سوابق متعدد در سمتهای مدیرعامل و عضو هیات مدیره و مشاور در شرکتهای خدمات ارزی، مالی و سرمایه گذاری، تأمین مالی و بورسی است.
این در حالی است که اسفند ماه سال گذشته، خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی محمد آرام بن یار را به سمت مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران منصوب کرد.
شهریورماه امسال نیز «محمد آرام بنیار» در گفتوگو با ایرنا شایعات مطرح نسبت به خود را تکذیب کرد و اظهار داشت: "بنده تابعیتی در هیچ کشوری به ویژه آمریکا ندارم و اصلا تاکنون به آمریکا سفر نکردهام. علاوه بر این، هیچ دارایی و اموالی هم در این کشور ندارم. وی افزود: در بحث مبارزه با فساد نیز در دوره قبل در خط مقدم مبارزه با فساد بودم و در سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ موضع مشخصی نسبت به مدیران فاسد در مجموعه بانکی به خصوص بانک ملت داشتم. موضع بنده نسبت به مدیران فاسد بانکی موجب شد در دولت قبل از عمده پستهای دولتی برکنار شوم."
افشین خانی؛ ضعیف ترین معاون ارزی تاریخ بانک مرکزی
افشین خانی معاون سابق ارزی بانک مرکزی در کمتر از یکسال از حضور خود در این بانک، نرخ دلار را از 24 هزار تومان به 39 هزار تومان رساند. وی که به شدت باور داشت که در این حوزه دانشمند است، با رها کردن متغیرهای کلان اقتصادی، تمام توجه خود را به امور پرسنلی و مجادله و تسویه حساب با کارمندان این بانک معطوف کرده بود.
خانی در این مدت، با مشورت دوستانی نظیرِ ستاک مدیر کل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی (که باعث انجماد امور در این اداره کل گردیده است) در شرایطی که تمامی معادلات جهان حاکی از لزوم مراقبت از روابط بین بازار کشورها و تنظیم امور مربوط به صادرات و واردات جهانی بود، اصلاح ساختار و تغییر چارت سازمانی بخش ارزی را کلید زد و در عین حال تمامی وقت و تلاش خود را برای به پست و مقام و سمت رساندن دوستان و آشنایان خود و عزل مخالفانش نمود و در اقدامی عجیب و غریب، به محض اطلاع از عزل خود، کلیه ادارات بخش ارزی این بانک را به هم ریخته و کلیه پست های مدیریت این بخش را به نام دوستانش صادر کرد و به نوعی دستان جانشین خود را در پوست گردو گذاشت.
اطلاعات رسیده به تابناک اقتصادی نشان می دهد بزرگترین اشتباه کاری خانی، حذف اداره صادرات به عنوان متولی برگشت ارز حاصل از صادرات بود که در نوع خود خیانتی نابخشودنی به حساب می آید و دلیل عمده افزایش نرخ ارز نیز همین اتفاق بوده و خواهد بود. بنابراین بی دلیل نیست که عنوان ضعیفترین معاون ارزی تاریخ بانک مرکزی برازنده افشین خانی است.
این اقدام در حالی است که اخبار بین المللی حاکی از استخدام صدها نفر توسط دولت آمریکا جهت اعمال تحریم ها بر بانک های ایران می باشد و متاسفانه در بانک مرکزی کشورمان شخصی بدون توجه به عواقب تصمیماتش، اداره صادرات را حذف و شروع به برخورد با متخصصان حوزه ارزی کرد. کارنامه ای ناامیدکننده از معاونی که دانشجو بود و به اشتباه توسط صالح آبادی در این مقام منصوب شده بود و حاصل اقداماتش، جز بی ارزش تر کردن پول ملی کشورمان نبوده است.
بیشتر بخوانید: