دستیابی محققان دانشگاه تهران به فناوری ساخت لایههای ابرجاذب نور
دانشیار دانشگاه تهران از دستیابی به فناوری ساخت لایههای ابرجاذب نور در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران خبر داد و برای تجاریسازی این دستاورد اعلام آمادگی کرد.
دکتر فاطمه راضی آستارایی عضو هیأت علمی گروه انرژیهای تجدیدپذیر دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، در معرفی این فناوری نویافته گفت: این لایهها از طریق به دام انداختن نور، قادر هستند تمام طیف مرئی نور را جذب کنند و یک شیء سهبعدی را به صورت یک صفحه سیاه دوبعدی نمایش دهند.
این پژوهشگر حوزه نانوفناوری افزود: جذب نور در این لایهها، نه با استفاده از هیچگونه خاصیت شیمیایی یا پلیمری، بلکه با بهرهگیری از نوعی آرایش نانو انجام میگیرد. این ساختار، نور را درون خود اسیر کرده و بازتاب آن را ناممکن میکند.
عدم بازتاب نور از شیء، موجب میشود فرورفتگیها و برآمدگیهای آن رؤیتناپدیر شود. از این رو میتوان این فناوری را برای استتار اشیا به کار گرفت.
به گفته دکتر راضی، ساخت این لایهها بر روی سطوح صاف، اما انعطافپذیر، بیش از دو سال زمان برده است. هدف بعدی این پروژه، تهیه این لایه جاذب به صورت مایع است، به نحوی که با اسپری کردن آن بر روی هر سطح سهبعدی بتوان آن را استتار نمود.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ضمن تأکید بر ماهیت میانرشتهای پروژههای جاری در دانشکده علوم و فنون نوین و ضرورت حمایت از این قبیل پروژهها، ابراز امیدواری کرد که تجاریسازی و پیوند این دستاوردهای فناورانه با صنعت، کشور را از واردات کالاها در بسیاری از حوزهها بینیاز نماید.