تاریخ روز جهانی آگاهی از اوتیسم در تقویم 1402


تاریخ روز جهانی آگاهی از اوتیسم در تقویم 1402

در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم می خواهیم شما را با تاریخ دقیق روز آگاهی از اوتیسم در تقویم 1402 آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

روز جهانی آگاهی از اوتیسم در سال 1402 چه روزی است ؟

اوتیسم نوعی اختلال تکاملی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. این اختلال در اوایل کودکی آغاز و در کل زندگی فرد به طول می انجامد.

اوتیسم دارای اساس ژنتیکی قوی است، ژنتیک اوتیسم پیچیده است و مشخص نیست که آیا ASD (Autism Spectrum Disorders) توسط جهش نادر با اثرات عمده ایجاد می شود یا با فعل و انفعالات چند ژنی نادر ناشی از واریانتهای شایع ژنتیکی توضیح داده میشود.

در ادامه می خواهیم شما را با روز جهانی آگاهی از اوتیسم در سال 1402 آشنا کنیم.

تاریخ شمسی روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402

تاریخ شمسی روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402، مصادف است با یکشنبه سیزدهم فروردین ماه (1402/1/13).

تاریخ میلادی روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402

تاریخ میلادی روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402، مصادف است با 2 آوریل 2023.

تاریخ قمری روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402

تاریخ قمری روز جهانی آگاهی از اوتیسم 1402، مصادف است با 11 رمضان 1444.

روز آگاهی از اوتیسم چه روزی است ؟

واژه اوتیسم از زبان یونانی وارد زبان های مختلف شده و از دو بخش (اوتوس+ایسم) تشکیل شده‌ است. اوتوس یعنی «خود» و ایسم یعنی «گرایش» بنابراین اوتیسم یعنی خودگرایی (درخودماندگی) و عدم توجه به محیط اطراف.

بیماری اوتیسم یا بیماری درخودماندگی طیف وسیعی از اختلالات مغزی و روانپزشکی با منشا عصب شناختی و علائم اختلالات رفتاری بوده که مهم ترین ملاک تشخیصی آن نقص در رشد زبان و ناتوانی در برقرای ارتباط با دیگران است.

به دلیل طیف وسیعی از نشانه‌ ها و ناهنجاری‌ ها در کودکان مبتلا به آن اختلال طیف اوتیسم می‌ گویند.

بیماری اوتیسم در بزرگسالی می‌ تواند مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد نماید، بنابراین مداخله و درمان به موقع در کودکی بسیار مهم و ضروری است.

از همین رو بسیار مهم است که والدین از علائم بیماری اوتیسم آگاه باشند تا هرچه سریع‌ تر آن را شناسایی کرده و از خدمات درمانی برای سازگاری بیشتر کودک و افزایش مهارت‌ های ارتباطی او استفاده کنند.

واژه «اوتیسم» اولین بار در سال ۱۹۱۱ میلادی توسط اویگن بلولر مطرح شد، اما او تعریف درستی از «اوتیسم» در دست نداشت و به غلط بیمارانی را که دچار اختلال روانی یا اسکیزوفرنی بودند مبتلایان به «اوتیسم» معرفی کرد.

سی سال پس از بلولر، کانر واژه «اوتیسم» را برای نوعی «اوتیسم» که به «اوتیسم این فانتیل» مشهور است به کار گرفت.

روز جهانی آگاهی از اوتیسم

در سال‌ های اخیر آگاهی از طیف اختلال اوتیسم بسیار افزایش یافته است و باید توجه داشت که بیماری اوتیسم مختص به کودکان نیست و بزرگسالان هم در معرض این اختلال قرار دارند.

بزرگسالان مبتلا به اوتیسم قادر به کار و تحصیل هستند، اما در برخی مهارت‌ های اجتماعی نقص دارند.

تشخیص اوتیسم در بزرگسالان کمی چالش‌برانگیز است، اما اگر نشانه‌های این اختلال را بشناسید، کار تشخیص، ساده‌تر خواهد شد. تشخیص بهتر و آگاهی عمومی از این بیماری حتی در سنین بالاتر می‌تواند به بهتر شدن علائم این افراد کمک کند.

هر ساله روز دوم آوریل را روز آگاهی از اوتیسم به عنوان یک روز جهانی نامگذاری شده است. هدف اصلی آن یادآوری و ترقیب کردن کنش کشورهای عضو سازمان ملل متحد در جهت افزایش آگاهی در مورد افرادی است که مبتلا به اختلال اسپکتروم اوتیسم هستند.

این روز در تصمیم گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ۶۲/۱۳۹ روز جهانی اوتیسم معین شده که در تاریخ ۱ نوامبر ۲۰۰۷ بررسی و در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۰۷ به اجرا درآمده است.

این لایحه با پیشنهاد نماینده قطر در سازمان ملل متحد خانم موزا بنت ناصر ملکه همنشین حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر ارائه شد، که با حمایت همه کشورهای عضو روبرو گردید.

این قطعنامه بدون این که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رای گیری شود تصویب شد و عمدتاً به عنوان مکمل طرح های پیشین سازمان ملل متحد برای بهبود حقوق بشر صورت گرفت.

روز جهانی اوتیسم یکی از ۷روز رسمی سازمان ملل متحد است که در ارتباط با سلامتی به رسمیت شناخته شده است.

در این روز سازمان های فردی اوتیسم در سراسر جهان دور یکدیگر جمع می شوند تا به اموری مانند تشخیص، تحقیق، درمان و پذیرش عمومی افراد مبتلا به این اختلال رشدی کمک کنند.

همچنین بخوانید:

بیماری اوتیسم چیست؟به همراه آموزش اختلالات این بیماری.

مشکلات ارتباطی و اجتماعی در بیماران اوتیسم چیست ؟



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران