فرشاد هاشمی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «دقیقا ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی…؟» درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایش پیش از این ۲ بار مهر ماه ۹۷ و خرداد و تیر ۹۸ در عمارت نوفل لوشاتو به صحنه رفته بود و از ۱۶ فروردین ماه نیز مجدداً در تماشاخانه ملک اجرا شده است.
وی درباره اجرا در تماشاخانه ملک بیان کرد: کار کردن با تماشاخانههای خصوصی راحتتر از دولتی است و چالشهایی را که با آنها داریم با تماشاخانههای خصوصی نداریم البته تماشاخانههای خصوصی کاستیهایی هم دارند ولی در مجموع کار کردن با بخش خصوصی راحتتر است. گروه ما نیز همیشه مستقل کار کرده و چه بهتر که با سالنهایی که به روش فکریمان نزدیک تر هستند، کار کنیم مخصوصاً در این شرایط که هیچ گونه حمایتی اتفاق نمیافتد.
وی درباره دغدغههای اجرای یک اثر نمایشی بیان کرد: ابتدا قرار بود نمایش را مهر ماه به صحنه ببرم که متاسفانه مصادف شد با التهابات اجتماعی و به دلیل شرایط نامناسب ترجیح دادیم اجرا نرویم اما در حال حاضر معتقدم که نباید از زیر بار تئاتر کار کردن شانه خالی کرد. اما در این مقطع زمانی فارغ از دغدغه بازگشت سرمایه و فروش نمایش، اجرا رفتن برایم مهم است. با وجودی که همین الان هم استرس زیادی بابت فروش بلیت و جذب مخاطب به ما تحمیل میشود و مانند بیشتر گروههای تئاتری «سندروم چک کردن بلیت روزانه» پیدا کردیم، قصد داریم در مقابل جریانهای فکری مقابل فرهنگ که نمیخواهند تئاتر اجرا شود سینه سپر کنیم و بگوییم که اتفاقاً ما هستیم و کار میکنیم.
هاشمی درباره ویژگیهای نمایش توضیح داد: این نمایش یک اجرای مونولوگ است که در ۴ اپیزود دغدغههای اجتماعی افراد مختلف را مطرح میکند و درباره ۴ بیماری روانی خاص است که با اتفاقات اجتماعی خاص جامعه تلفیق شدهاند. این ۴ اپیزود مستقیماً به یکدیگر مربوط نیستند اما میتوانند ارتباطهایی نیز با هم داشته باشند. مسایلی که در این نمایش مطرح میشود موضوعات و دغدغههای اجتماعی خود من بوده است از همین رو آنها را به عنوان یک متن نمایشی درآورده و تلاش کردم اجرای متفاوتی به صحنه ببرم.
این بازیگر درباره بیماریهایی که در این اپیزودها مطرح میشود، عنوان کرد: در این نمایش به ترتیب هر اپیزود بیماریهای «سندروم دست بیگانه»، «فوبیای مرگ»، «سندروم تورت» و «مازوخیسم» (خودآزاری) مطرح میشود که با اتفاقاتی که در جامعه رخ میدهد همخوانی دارند. البته بیماریهای دیگری هم بودند که میتوانستند جایگزین اینها شوند اما این بیماریها قابلیت دراماتیزه شدن داشتند و اینکه یکی دو تا از آنها هم کمتر شناخته شده هستند و همین مساله باعث میشود مخاطبان برای دانستن درباره آنها کنجکاو شوند. نمایش نسبت به اجراهای قبل تغییری نکرده اما مطمئناً حس و حال تماشاگران نسبت به گذشته دچار تغییراتی شده است و این مساله که ببینم رویارویی تماشاگر با من در اجرای که بخشی از آن تعاملی است، چگونه شکل میگیرد برایم جذاب است.
وی در پایان صحبتهایش یادآور شد: این نمایش در شب اول اجرا یک مهمان ویژه داشت؛ فردی که در ۶۰ و چند سالگی برای اولین بار قرار بود تئاتر ببیند که برای ما بسیار ارزشمند است. چرا باید در این مملکت فردی با این سن و سال تا به حال تئاتر ندیده باشد. خب معلوم است که یک جای کار میلنگند و کار فرهنگی در این زمینه نشده است و باید ریشهیابی فرهنگی در این زمینه کرد.
نمایش «دقیقا ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی…؟» از ۱۶ تا ۳۱ فروردین ماه ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه ملک میزبان مخاطبان تئاتر خواهد بود.