اصل برنامه هفتم توسعه توجه به اشتغال و مانعزدایی از تولید است
شهبازی گفت: برنامه توسعه هفتم بیشتر به تولید، اشتغال، موانع تولید و بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم توجه میکند و مجلس نیز تلاش دارد تا از تجربیات گذشته و به ویژه موانعی که در اجرای برنامههای قبلی یعنی ۶ برنامه قبلی توسعه کشور، استفاده کند.
علیرضا شهبازی ، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز در خصوص اقدامات به عمل آمده برای تدوین برنامه هفتم توسعه ابراز کرد: برنامه هفتم توسعه کمی عقب افتاده است در گذشته یک سال تمدید شد و اکنون نیز با توجه به شرایطی که در پایان سال ۱۴۰۱ داشتیم و امکان مطرح شدن برنامه هفتم توسعه وجود نداشت و لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ بررسی و مطرح شد.
وی افزود که بر همین اساس قرار شد پس از این کار، تدوین برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گیرد. دولت نیز در این زمینه کار کرده و قرار است در نهایت با در جریان گذاشتن کمیسیون برنامه و بودجه که کمیسیون تخصصی در این زمینه است اقداماتی که در ارتباط با لایحه برنامه هفتم انجام داده تبادل نظر و مشورت صورت گیرد.
شهبازی با بیان اینکه پیش از آمدن این لایحه به مجلس لازم است کمیسیون بودجه آن را بررسی کند، گفت: این کار باعث میشود زمانی که به مجلس میآید و از طریق کمیسیونهای ذیربط و کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار میگیرد، برنامههایی را در راستای توسعه کشور و رهنمودهای مقام معظم رهبری به ویژه اصلاح بودجه که اصلیترین خواسته و رهنمود رهبر انقلاب اسلامی است مورد توجه قرار گیرد.
این عضو کمیسیون بودجه مجلس اظهارداشت: با این اوصاف باید در راستا و بر اساس برنامه هفتم توسعه، بودجه را بنویسیم و طبق آن عمل کنیم. برنامه توسعه هفتم بیشتر به تولید، اشتغال، موانع تولید و بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم توجه میکند و مجلس نیز تلاش میکند تا از تجربیات گذشته و به ویژه موانعی که در اجرای برنامههای قبلی یعنی ۶ برنامه قبلی توسعه کشور، استفاده کند.
شهبازی یادآور شد که باید مواردی که دز برنامههای توسعه قبلی به آن عمل نشده شناسایی شود و لازم است اشاره کنیم که درصد قابل توجهی از برنامههای توسعه عملیاتی نشده است. در همین راستا باید از تجربیات قبلی استفاده کنیم و برنامه توسعه پنج ساله هفتم را به خوبی تنظیم کنیم.
وی درانتها خاطرنشان کرد: اینگونه کشور به سمت و سوی توسعه و پیشرفت حرکت خواهد کرد. با وجود تمام موانع و مشکلاتی که وجود دارد امکان توسعه اقتصاد کشورمان هست. جامعه ما بعد از پیروزی انقلاب متحمل تحریمهای همه جانبه شد و رفته رفته شرایط برای ما سختتر شد اما تاکنون از این شرایط درس گرفتهایم و حال زمان برون رفت از این وضعیت اقتصادی است.