جشنواره قصه عشاق بر شعر متمرکز است


جشنواره قصه عشاق بر شعر متمرکز است

دبیر جشنواره شعر قصه عشاق گفت: در جشنواره‌های دیگر ما شاهد حضور آثار در بخش‌هایی از جمله داستان کوتاه و یا دلنوشته هستیم اما این جشنواره به صورت تخصصی بر روی بحث شعر متمرکز شده است.

ناصر پروانی دبیر جشنواره شعر قصه عشاق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اولین جشنواره ملی شعر قصه عشاق توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی، بنیاد شهید، بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس همچنین معاونت فرهنگی وزارت ارشاد همچنین و نهاد مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره بین دانشجویان، اساتید هیئت علمی و کارکنان تمام دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود افزود: این جشنواره یک جشنواره تخصصی در حوزه شعر است که در دو قالب کلاسیک، ترانه‌ها و شعرهای سپید و نو برگزار می‌شود.

دبیر جشنواره شعر قصه عشاق گفت: آثار تار تاریخ ۲۲ اردیبهشت ما از طریق پیوند Jdsbm.ac.ir/gheseye-oshag قابل دریافت است و در سوم خردادماه اختتامیه این جشنواره برگزار می‌شود.

وی افزود: این دوره از جشنواره در سه موضوع کلی شعر آزاد و شعر با محوریت ایثار و فداکاری برگزار شده و مزین به نام شهید فخری زاده است؛ همچنین از آنجایی که این جشنواره در سطح ملی برگزار می‌شود با سایر جشنواره‌ها تفاوت دارد و دانشجویان دانشگاه‌های عمومی، وزارت بهداشت و کارکنان دانشگاهی می‌توانند در آن شرکت کنند.

پروانی گفت: گروه داوری این جشنواره در سه مرحله به ارزیابی آثار می‌پردازند و به روز بودن اشعار، رعایت اصول و معیارهای فنی شعر خوب در کنار غیر تکراری بودن شعرها از معیارهای ارزیابی هستند که توسط گروه داوری دنبال می‌شوند.

دبیر جشنواره شعر قصه عشاق گفت: در حال حاضر در سه مرحله داوری انجام می‌شود. در مرحله اول پالایش و داوری اولیه اشعار توسط دانشجویانی که برندگان دوره‌های قبلی جشنواره بودند انجام می‌شود که در نوع خود کار متفاوتی است. در مرحله دوم نیز گروه درون دانشگاهی به ارزیابی آثار می‌پردازند و در مرحله سوم که منتخب آثار به کمتر از ۱۰۰ اثر برسد از اساتید این حوزه برای داوری بهره مند هستیم.

وی با اشاره به حضور علی داوودی، رضا عبداللهی و سعید بیابانکی به عنوان هیئت داوران این جشنواره افزود: در هر دو دوره آزاد و ایثار و مقاومت در هر سه گروه از شرکت کنندگان برگزیدگانی را داریم که برای ۱۲ نفر اول سفر زیارتی به مشهد مقدس به همراه دیپلم افتخار و سیمرغ جشنواره به عنوان جایزه در نظر گرفته شده است و برای نفرات دوم و سوم هم جوایز نقدی خوبی در نظر گرفته شده است.

دبیر جشنواره شعر قصه عشاق گفت: شورای سیاست گذاری جشنواره متشکل از پنج نفر از جمله حجت الاسلام خلیلی، رئیس نهاد نمایندگی دانشگاه شهید بهشتی؛ حمزه زاده رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی، اسماعیلی معاون فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی و حسین نظری به عنوان رئیس سازمان دانشجویان حضور دارند.

پروانی در پاسخ به این سوال که در خلل برگزاری جشنواره کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود یا خیر افزود: ما عمدتاً کارگاه‌های فعالی در دانشگاه‌ها داریم مثلاً در دانشگاه علوم پزشکی کارگاه شعر شب‌های پروانه‌ای را داریم که سال‌ها در حال کار است، عمدتاً در دانشگاه‌ها کارگاه‌های شعر و ترانه فعال هستند و معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها این کار را انجام می‌دهند و خروجی بسیار خوبی دارند چراکه از لحاظ آثار از حداقل‌های عیار شعر و داستان بهره مند هستند اما در خلل برگزاری جشنواره کارگاهی برگزار نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از برگزاری جشنواره کتابی از اشعار و آثار جشنواره خواهیم داشت گفت: ما بعد از کرونا جشنواره‌ای که بتوانیم اختتامیه خوبی برای آن برگزار کنیم نداشتیم اما پیش بینی می‌کنیم بالای هزار اثر را در این دوره داشته باشیم چراکه جشنواره تخصصی است.

دبیر جشنواره شعر قصه عشاق در پایان درباره تفاوت این جشنواره با سایر جشنواره‌های حوزه شعر گفت: در جشنواره‌های دیگر ما شاهد حضور آثار در بخش‌هایی از جمله داستان کوتاه و یا دلنوشته هستیم اما این جشنواره به صورت تخصصی بر روی بحث شعر متمرکز شده است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر