برنامههای دولت برای مهار تورم چیست؟
به گزارش تجارتنیوز، احسان خاندوزی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه در موضوع شعار سال بستهای برای مهار تورم در دولت آماده شده بود، اظهار کرد: بستهای در ابتدای سال برای اقدام و عملیات جهت امور اجرایی در مهار تورم تهیه شد و...
به گزارش تجارتنیوز، احسان خاندوزی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه در موضوع شعار سال بستهای برای مهار تورم در دولت آماده شده بود، اظهار کرد: بستهای در ابتدای سال برای اقدام و عملیات جهت امور اجرایی در مهار تورم تهیه شد و بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه هماهنگ شدند و کلیات بسته که حاوی ۱۰ جزء بود، تصویب شد.
وی افزود: برنامه کاهش بدهیهای دولت، انضباط مالی و توقف بدهیهای جدید و تعیین تکلیف بدهیهای قدیم، کاهش ناترازیهای ارزی و برنامههای تحریک رشد اقتصادی و هدایت اعتبارات را هم در این بسته پیشبینی کردهایم.
خاندوزی ادامه داد: در این بسته برنامه عرضه داراییهای مالی جدید را هم در نظر گرفتهایم و مدیریت انتظارات برای افزایش سرمایهگذاری خارجی و دیپلماسی اقتصادی هم لحاظ شده است.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، امروز جلسه شورای اقتصاد هم در هیات زمینه برای تکمیل جزئیات این بسته برگزار میشود.
۶۸ درصد از بدهی بانکها به بانک مرکزی مختص بانکهای غیردولتی است
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای مشترک در مهار تورم، کنترل بدهی به شبکه بانکی در سال جاری است، یادآور شد: عمده اضافه برداشت شبکه بانکی از بانک مرکزی مختص بانک هایی است که رابطه مستقیمی با دولت ندارند نه بانکهای دولتی، یعنی سوءمدیریتی در ادوار این بانکها وجود داشته و آنها را دچار ناترازی کرده است. ۶۸ درصد از کل بدهی بانکها به بانک مرکزی مختص بانکهای غیردولتی است.
خاندوزی تاکید کرد: سیاستهای دولت در زمینه نقشآفرینی مردم در حوزه تولید هم مورد توجه است و از طریق تسهیل محیط کسب و کار و مجوزها پیگیری میشود و از راه اصلاح نقشی که مردم در بخشی از بازار سرمایه داشتند هم آن را پیگیری میکنیم. یعنی اکنون از ۳۶ شرکت سهام عدالت کشور در بیش از نیمی از آنها نمایندگان کانون سهام عدالت جایگزین نمایندگان دولت شدند و البته این توجه هم وجود داشته که با کاهش کیفیت مدیریت مواجه نشویم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخی از کارشناسان اذعان داشتند بهای کاهش استقراض دولت از بانک مرکزی، ایجاد فشار بیشتر بر شبکه بانکی بوده اما این تحلیل ساده انگارانه است، تاکید کرد: با احتساب ناترازی حاصل از بانک قوامین به عنوان یک بانک خصوصی، آمارها نشان میدهد نزدیک به ۶۸ درصد بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی مرتبط با بانکهای خصوصی است.
وی تاکید کرد: در خصوص بدهی بانکهای دولتی نیز این نکته حائز اهمیت است که عمده بدهی بانکهای دولتی مربوط به بانک کشاورزی برای خرید تضمینی گندم است که البته تدبیر دولت در سال جاری این است که با افزایش معنادار حمایت از خرید گندم در بودجه، این بار را کاهش دهد که در قانون بودجه امسال ۱۰۴ هزار میلیارد تومان منابع برای خرید تضمینی گندم پیشبینی شده است.
۱۶ اقدام برای مدیریت شوکهای ارزی
خاندوزی با اشاره به جزئیات بسته دولت برای مهار تورم اظهار کرد: این بسته ۱۰ سرفصل دارد که پنج مورد از آنها به مهار تورم مرتبط است و پنج مورد نیز در خصوص رشد تولید اقداماتی را در نظر گرفته است. در این بسته همچنین برای مدیریت شوکهای ارزی ۱۶ اقدام در نظر گرفته شده است و تمامی دستگاههای اقتصادی کشور در این زمینه مسئولیتهایی را به عهده دارند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بانک مرکزی نیز هدفگذاری رشد ۲۵ درصدی نقدینگی را برای سال جاری اعلام کرده است که از مسیر انضباط مالی و پولی این امر محقق خواهد شد. پنج اقدام مرتبط با رشد تولید متمرکز بر «هدایت اعتبار»، «کاهش ناترازیهای انرژی»، «رفع موانع تولید»، «عرضه داراییهای مالی» و «کنترل انتظارات تورمی از مسیر جذب سرمایهگذاری خارجی» است.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: پیشبینیپذیر کردن اقتصاد را یکی از محورهای این بسته اقتصادی است و رفع موانع تولید هم جزو مواردی است که دستگاههای اجرایی باید رعایت کنند تا تولید کننده دچار آسیب نشود.
خاندوزی ادامه داد: در بسته سیاستی دولت مقرر شد که تمام بدهیهای دولت به شبکه بانکی تنها در قالب انتشار اوراق مالی اسلامی رقم بخورد. این موضوع دو اثر دارد؛ نخست اینکه سررسید بدهی دولت مشخص و معین است و دوم اینکه ایجاد بدهی برای دولت هزینهسازتر خواهد شد.
منبع: ایسنا