وزارت راه:‌ زمین 3000 متقاضی طرح جوانی جمعیت تامین شد


وزارت راه:‌ زمین 3000 متقاضی طرح جوانی جمعیت تامین شد

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان، زمین ۳۰۰۰ متقاضی طرح جوانی جمعیت برای ساخت مسکن تامین شده است.

وزارت راه:‌ زمین 3000 متقاضی طرح جوانی جمعیت تامین شد

به گزارش راهبرد معاصر؛ ارسلان مالکی با یادآوری این‌که اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از زمان تصویب قانون تا تصویب آیین‌نامه و همچنین ابلاغ دستورالعمل درباره نحوره واگذاری زمان نسبتا طولانی طی کرد، گفت: آماده‌سازی و تامین زمین یک پروسه زمان‌بر است. سازمان ملی زمین و مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تکالیف قانونی نسبت به تامین زمین برای خود طرح، تامین زمین برای اقشار ویژه ایثارگران و تامین زمین در راستای طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر عهده دارد.

وی افزود:‌ بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان تاکنون تخصیص زمین 3 هزار متقاضی در راستای طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده است.

وی با اعلام این‌که تا کنون 22 هزار هکتار زمین در حال آماده سازی در مراحل مختلف قرار دارد و در برخی شهرها واگذاری‌ها انجام شده است، تصریح کرد: به استان‌ها اعلام کردیم که اولویت اول ما قانون جوانی جمعیت است و واگذاری‌ها باید هرچه سریع‌تر در این حوزه انجام شود. اولویت اول سازمان ملی زمین و مسکن واگذاری زمین و اجرای قانون است و این موضوع به همه ادارات راه و شهرسازی ابلاغ شده است.

وی تاکید کرد: صرفا به دنبال ابجاد مالکیت برای خانواده‌ها نیستیم بلکه به دنبال ساخت و ساز مسکن هستیم و می‌خواهیم زمینی تحویل دهیم که قابلیت ساخت و ساز داشته باشد.

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به پیچیدگی‌های فرایند تامین زمین گفت: قرارگاه ویژه به این منظور در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده و به صورت شبانه‌روز مشغول فعالیت است.

مالکی با اشاره به کمبود زمین در برخی استان‌ها اضافه کرد: استان‌های شمالی با کمبود اراضی مواجهند چرا که اراضی دولتی در این استان‌ها یا جنگل است، یا مراتعی است که اجازه ساخت و ساز در آن‌ها وجود ندارد و یا اراضی کشاورزی حاصلخیز درجه یک و دو است که نباید مورد استفاده برای ساخت و ساز قرار گیرد. در استان‌های همدان و کردستان نیز به دلیل توپوگرافی خاصی موجود، اراضی کافی برای ساخت مسکن وجود ندارد.

وی بیان کرد: شهرهای سنندج و مریوان از جمله شهرهای فاقد اراضی دولتی هستند. از سوی دیگر وزارت نیرو برای اراضی استان کرمان بحث وجود مناطق سیلابی را مطرح کرده که قابلیت بارگذاری مسکونی ندارد.

وی اظهار کرد: در استان‌هایی که زمین دولتی و ملی وجود ندارد، در حال توافق با مردم هستیم و مشوق‌هایی نیز برای آن در نظر گرفتیم که از اراضی مردم یا نهادها و حتی نیروهای مسلح برای الحاق به محدوه شهرها و توسعه شهرها استفاده کنیم.

بر اساس قانون جوانی جمعیت خانوارهایی مشمول استفاده از امکانات دولتی (زمین) هستند که فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، متولد و دارای سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا براساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باشد.

آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (تخصیص زمین و مسکن) مشمول خانوارهایی می‌شود که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، بالای 2.5 نباشد.

براساس آیین نامه یاد شده، وزارت راه و شهرسازی (به نمایندگی از دولت) مکلف است به منظور تأمین مسکن خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین حداکثر به مساحت 200 مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک براساس طرح‌های هادی روستایی یا طرح های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از 500 هزار نفر جمعیت به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یک بار و براساس هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با 2 سال تنفس و 8 سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار نماید.

برای ساکنین شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در آیین نامه بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به اینکه بالاتر از 500 هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص می یابد.

همچنین زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین نامه به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار می گردد و سند مالکیت حداکثر یک ماه پس از پرداخت آخرین قسط به نام ایشان منتقل می شود. در صورت فوت هر یک از پدر و مادر، مالکیت زمین یا واحد مسکونی بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می گیرد.

در صورتی که تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و پروژه بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسکونی قابل تأمین توسط دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است. برای سایر متقاضیان در این شهرها و پروژه ها، بسته به ظرفیت اعلامی توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در سایر پروژه ها یا در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا شهر زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از 500 هزار نفر جمعیت نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر به انتخاب مادر و در صورت فوت پدر و مادر به انتخاب ولی یا سرپرست قانونی، تأمین می شود./ تسنیم


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین