چرا اقتصاد آلمان وارد رکود شد؟


چرا اقتصاد آلمان وارد رکود شد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، داده‌های اداره آمار آلمان روز پنجشنبه نشان داد که اقتصاد این کشور در سه ماهه اول سال 2023 در مقایسه با سه ماه قبل، دچار انقباض و در نتیجه وارد رکود شد.برآورد دوم در این آمار نشان داد که تولید ناخالص داخلی برای این سه ماهه با...

به گزارش تجارت‌نیوز، داده‌های اداره آمار آلمان روز پنجشنبه نشان داد که اقتصاد این کشور در سه ماهه اول سال 2023 در مقایسه با سه ماه قبل، دچار انقباض و در نتیجه وارد رکود شد.

برآورد دوم در این آمار نشان داد که تولید ناخالص داخلی برای این سه ماهه با تعدیل قیمت و اثر تقویمی، 0.3 درصد کاهش یافت. اثر تقویمی یکی از اجزای تقویم اقتصادی است که بر رفتار بازار در زمان‌های مختلف سال تاکید دارد. بر اساس مجموعه‌ای از نظریات، بازارهای مالی در زمان‌های خاصی از سال مستعد تغییرات قابل توجه در قیمت هستند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، در سه ماهه چهارم سال 2022 نیز تولید ناخالص داخلی آلمان 0.5 درصد کاهش یافته بود. اگر یک اقتصاد در دو فصل متوالی، انقباض را تجربه کند، دچار رکود شده است.

برآورد اول اداره آمار، نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول راکد بوده و آلمان در حال عبور از رکود است. در مقایسه با سال قبلی، تولید ناخالص داخلی با تعدیل قیمت و اثر تقویمی، 0.5 درصد کاهش یافت.

«آندریاس شوئرله»، تحلیلگر «دکا بانک» در این باره گفت: «مصرف‌کننده آلمانی، زیر بار تورم شدید، به زانو درآمده و کل اقتصاد را با خود به زیر کشیده است». مصرف خانوارها پس از تعدیل قیمتی، فصلی و تقویمی نسبت به سه ماهه قبل، 1.2 درصد کاهش را تجربه کرد. هزینه‌های دولت نیز به میزان قابل توجه 4.9 درصد در سه ماهه اول سال 2023 کاهش یافت.

«کارستن برزسکی»، رئیس بخش کلان موسسه ING گفت: «آب و هوای گرم در زمستان، بازگشت به فعالیت‌های صنعتی به کمک بازگشایی‌های چین و کاهش مشکلات زنجیره تأمین، برای خروج اقتصاد آلمان از منطقه خطر رکود کافی نبود.»

در مقابل، سرمایه‌گذاری در سه ماه اول سال، پس از عملکرد ضعیف در شش ماهه آخر سال 2022، افزایش یافت. سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و تجهیزات 3.2 درصد و سرمایه‌گذاری در ساخت‌وساز 3.9 درصد نسبت به سه ماهه قبل افزایش داشت.

همچنین مبادلات آلمان در سه ماهه گذشته با افزایش 0.4 درصدی صادرات و کاهش 0.9 درصدی واردات، تاثیر مثبتی بر اقتصاد آن داشت.

«یورگ کریمر»، اقتصاددان ارشد Commerzbank، گفت: «افزایش شدید قیمت انرژی در زمستان خسارت‌های خود را به همراه داشت. نمی‌توان از رکود جلوگیری کرد و اکنون سوال این است که آیا در نیمه دوم سال 2023 بهبودی حاصل می‌شود یا خیر».

برزسکی از موسسه ING گفت: «اگر فراتر از سه ماهه اول را نگاه کنیم، به نظر می‌رسد خوش‌بینی‌ها در آغاز سال 2023 جای خود را به واقعیت داده است».

کاهش قدرت خرید، کاهش سفارشات صنعتی، تشدید سیاست‌های پولی انقباضی و احتمال رکود اقتصاد ایالات متحده، همگی باعث ضعف فعالیت‌های اقتصادی می‌شوند.

کریمر از Commerzbank گفت: «به دنبال کاهش روز چهارشنبه در شاخص تجارت Ifo، همه شاخص‌های اصلی پیشرو در بخش تولید اکنون در حال سقوط هستند». شاخص تجارت ifo، یک شاخص پیشرو برای فعالیت اقتصادی در آلمان است که توسط موسسه تحقیقات اقتصادی Ifo در مونیخ آلمان تهیه می‌شود.

بر اساس گزارش ماهانه اقتصادی منتشر شده در روز چهارشنبه، بوندسبانک آلمان، انتظار دارد که اقتصاد در سه ماهه دوم سال رشد متوسطی داشته باشد، زیرا عامل بهبودی در صنعت، می‌تواند از عوامل خنثی‌کننده‌ای مانند کاهش مصرف خانوارها و رکود در ساخت‌وساز اثرگذاری بیشتری داشته باشد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق