با پوست تخم مرغ کریستال ژئود زیبا بسازید!
من عاشق کریستال ها و مخصوصاً ژئودها هستم، پس چگونه می توانم فرصت تبدیل پوسته های خالی تخم مرغ را به ژئودهای پر از کریستال از دست بدهم.با من در این مطلب همراه باشید تا گام به گام با هم ساخت این کریستال زیبا را یاد بگیریم.
شما می توانید یک ژئود تخم مرغ را از طریق فرآیندی به نام ته نشینی بسازید. محلول آلوم حاوی ذرات معلق پودر آلوم است و با سرد شدن محلول، این ذرات روی پوسته تخم مرغ می نشینند.
وسایل مورد نیاز:
1 عدد پوسته تخم مرغ خالی (دمیده شده).
قیچی نوک تیز
چسب
قلم مو رنگ
آلوم (6+ قاشق غذاخوری در هر رنگ)
2 لیوان پلاستیکی یا شیشه ای
رنگهای تخممرغ
1 لیوان آب بسیار داغ
کاسه اندازه 2-3 فنجان
قاشق
دستکش لاستیکی (برای جلوگیری از رنگ شدن دست ها)
دستمال توالت
ابتدا پوسته تخم مرغ خالی خود را بردارید و از طول به دو قسمت تقسیم کنید. یک جفت قیچی نوک تیز برداشتم و شروع کردم به بریدن یک طرف از سوراخ یک سر تا سوراخ سر دیگر. وقتی دو طرف را از هم جدا کردم طرف دیگر از وسط شکست. نگران لبه های صاف نباشید. ژئودها اغلب لبههای مستقیم ندارند، بنابراین به لبههای مستقیم نیز نیاز ندارند. اطمینان حاصل کنید که نیمی از پوسته تخم مرغ تمیز و خشک است.
کمی چسب در هر نیمه بریزید
و با استفاده از برس رنگ، چسب را در تمام داخل پوسته تخم مرغ پخش کنید. کریستال های زاج (پودر) را روی تمام چسب بپاشید. بگذارید چند ساعت خشک شود. کریستال های آلوم موجود در چسب دانه را برای رشد کریستال ها فراهم می کند. دانه در همه شرایط رشد کریستال یک نیاز است.
نیمی از پوسته را در ته فنجان پلاستیکی یا شیشه ای خود قرار دهید.
1 فنجان آب در کاسه بریزید. این آب باید گرم باشد. آب با دمای اتاق فقط می تواند مقدار زیادی محیط محلول را در خود نگه دارد (منظورم از متوسط چیزهایی مانند زاج، شکر، نمک، نمک اپسوم و غیره است). در این مرحله به آن اشباع می گویند. همانطور که آب را گرم می کنید، بهتر می تواند محیط بیشتری را جذب کند، بنابراین به آب گرما اضافه می کنید و در محیط بیشتری هم می زنید تا زمانی که دیگر نتواند نگه دارد، سپس محلول ها فوق اشباع نامیده می شوند. یک محلول فوق اشباع آلوم چیزی است که ما به دنبال آن هستیم. بنابراین آب را به مدت 1 دقیقه در مایکروویو گرم کردم.
من یک گلوله رنگی به آب اضافه کردم و اجازه دادم حل شود و یک رنگ نارنجی خوب ایجاد کردم.
سپس به آرامی 6 قاشق غذاخوری زاج اضافه کردم، و هم میزدم (در ابتدا کمی حباب میزد) هدف این بود که تمام زاج را حل کنم. این بدان معنی است که هیچ کریستالی در ته کاسه وجود ندارد.
به نظر می رسد به حد کافی هم زده اید، ولی هنوز کریستال هایی در کف کاسه دارید.
محلول را به مدت 30 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید و دوباره هم بزنید. این باید کار را انجام دهد. اجازه دهید محلول ها حداقل 15 دقیقه اما نه بیشتر از 30 دقیقه بماند. شما باید محلول خود را به اندازه کافی خنک نگه دارید، اما اگر بیش از حد صبر کنید، کریستال های شما شروع به ریختن از محلول در کف کاسه می کنند و نه در پوسته تخم مرغ.
نیمی از محلول خود را روی هر نصف تخم مرغ بریزید (دوباره کمی کدر شد، فکر می کنم این واکنش بین کربنات کلسیم در پوسته و زاج بود) و کنار بگذارید. به مدت 15+ ساعت زاج برای این پروژه عالی است زیرا غیر سمی است و کریستال های عالی را در زمان بسیار کمی می سازد .
در اینجا کلیپی از ساخت این کریستال زیبا را می توانید ببینید.