آیا فشار خون بالا درمان دارد؟
یک فوق تخصص بیماریهای کلیه بالغین گفت: همه فشار خون دارند، اما مقصود از کنترل آن، فشار خون بالا است که خطر آ فرین است.
دکتر ناصر سعیدی بیان کرد: در حالت عادی فشار افراد در حالت طبیعی ۱۲ روی ۸ است، اما فشار اول تا ۱۳/۵ و فشار دوم تا ۸/۵ نیز طبیعی است.
وی افزود: اگر در این رنج باشد فرد دارای فشار خون نرمال است، اما اگر فشار خون اول بالاتر از ۱۴ و فشار دوم بیشتر از ۹ باشد، فرد از نظر پزشکان، بیمار و دارای فشار خون بالا است.
وی تاکید کرد: در سنین پایین (۳۰ تا ۵۰) فشار خون دوم و بعد از ۵۰ سال فشار خون اول شان بالا است.
دکتر سعیدی در ادامه خاطرنشان کرد: تا ۹۵ درصد علت فشار خون بالا مشخص نیست به همین دلیل درمان قاطعی برای درمان آن نیز وجود ندارد و تنها با دارو آن را کنترل مینماییم، اما خوب نشده و بیمار باید مراقب بوده و از سلامت خود مواظبت کنند.
این فوق تخصص بیماریهای کلیه بالغین گفت: فشار خون بالا معمولا از ۳۰ سالگی به بعد بروز میکند و، چون علامتی ندارد باید مراقب بود و آن را کنترل کرد.
وی افزود: بسیاری از سردردها که به حساب میگرن، تنش و یا استرس روزمره گذاشته میشود، مربوط به فشار خون بالا است و متاسفانه فشار خون گرفته نمیشود و بارها و بارها مشاهد شده برخی افراد دارای فشار خون سالها فشار خون داشته، ولی حتی اقدام به سنجش و گرفتن فشار خود نکرده اند.
وی تاکید کرد: درد قفسه و تپش قلب و خستگیهای زودرس، سرگیجه و درد کتف، و در نهایت در برخی موارد تهوع و استفراغ از دیگر علائم فشار خون بالا است.
دکتر سعیدی افزود: کسی که فشار خون بالا دارد در صورت عدم درمان دچار عوارض شده و تا ۱۰ تا ۱۵ سال بعد ممکن است برای او خطر آفرین باشد.
وی در پایان گفت: فشار خون را با دارو و غیر دارویی میتوان کنترل کرد که در حوزه درمان غیر دارویی توصیه میکنیم در رژیم غذایی خود از حبوبات استفاده کنند.