اندیشکده آمریکایی: دلارزدایی انکارپذیر نیست
متخصصان در مقالات خود به موضوع دلارزدایی پرداخته و به آن بهعنوان یک روند انکارنشدنی اشاره کردهاند.
به گزارش گروه اقتصادی ایران اکونومیست، وبگاه شینهوا گزارشی در خصوص دلارزدایی منتشر کرده که در آن آمده است:
اِلی کلیفتون (Eli Clifton)، مشاور ارشد مؤسسه کوئینسی (یک اندیشکده آمریکایی) در مقالهای که هفته گذشته در وبگاه Signs of the Times (SOTT) منتشر شد، اظهار کرد: به نظر میرسد دلارزدایی روندی توقفناپذیر باشد؛ زیرا کشورهای سراسر جهان به دنبال کاهش وابستگی خود به ارز آمریکا هستند.
در این مقاله آمده است: انگیزه اصلی برای دلارزدایی، استفاده دولت آمریکا از ارز خود بهعنوان سلاح، از طریق تحریمها است؛ این موضوع بر ۲۹ درصد اقتصاد و ۴۰ درصد ذخایر نفت جهان تأثیر میگذارد.
نویسنده این مقاله خاطرنشان کرده است: کشورها، بهویژه کشورهای واقع در جنوب کره زمین، در حال کاهش ذخایر دلاری خود، تسویه مبادلات فرامرزی با ارزهای غیردلاری و بررسی شکلگیری سازوکارهای تسویه چندجانبه جدید هستند.
بر اساس این مقاله، وبگاه Responsible Statecraft، به تازگی، ۲ مقاله منتشر کرده است که روند توضیح انگیزههای دلارزدایی، همچنین مشکلات ژئوپلیتیک پیش روی آمریکا در اثر کاهش وابستگی کشورهای جهان به دلار (به ویژه اگر آمریکا نتواند سایر کشورها را در فرآیند تشکیل یک نظام پولی چندجانبه مشارکت دهد)، را آغاز کرده است. نویسنده یکی از آنها، فرانک جوسترا (Frank Giustra)، یکی از رؤسای گروه بینالمللی بحران و دیگری امیر هندجانی (Amir Handjani)، یکی از همکاران مؤسسه کوئینسی است.
جوسترا و هندجانی در این ۲ مقاله، استدلالهای خود را بیان کردهاند تا آمریکا روند دلارزدایی را بپذیرد و دولت این کشور به خطراتی که امنیت ملی این کشور را تهدید میکند، همچنین بیثباتی اقتصادی و سیاسی جهانیِ مرتبط با این کاهش مدیریتنشده تفوق اقتصادی آمریکا رسیدگی کند.