بیوگرافی فرهاد مهراد و دانستنی های جالب درباره زندگی وی + عکس


فرهاد مهراد خواننده و نوازنده محبوب و مستعد معاصر ایرانی است که به واسطه توانایی و علاقه اش در زمینه موسیقی توانست شکوفا شده و تبدیل به ستاره ای در دنیای موسیقی گردد. در این مطلب به مرور بیوگرافی فرهاد مهراد از دو بعد شخصی و حرفه ای می پردازیم.

فرهاد مهراد ملقب به فرهاد بلک کتس و یا ری چارلز ایران از نوازندگان و خوانندگان ایرانی است که در بیست و نهم دیماه سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شده است، وی تا هشت سالگی با خانواده خویش به دلیل شغل پدر در عراق زندگی می نمودند که سپس در این زمان به تهران بازگشتند. او آثار ارزشمند زیادی دارد که ترانه سرای اغلب آنها استاد شهریار قنبری می باشد. وی برای درمان بیماری خود به لیل فرانسه رفت اما در آنجا در نهم شهریور سال ۱۳۵۹ بر اثر بیماری از دنیا رفت و در همان جان نیز دفن گردید. وی پس از ناموفق بودن ازدواج اول خود برای بار دوم با پوران گلفام ازدواج می نماید.در این مطلب شما را با بیوگرافی فرهاد مهراد آشنا می شوید.

زندگینامه فرهاد مهراد و فراز و نشیب های مسیر هنری وی

بیوگرافی فرهاد مهراد خواننده و نوازنده ای محبوب و وفادار به هنر

فرهاد مهراد هنرمندی که در دنیای هنر از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. البته که این محبوبیت و باارزش بودن در دنیای هنر دلایل مختلفی داشت که از جمله آن می توان به صدای خاص وی، ماندن در کشور با وجود تمامی سختی ها، مهربانی ها و خوش اخلاقی های وی، ساکت و تنها بودن، بی حاشیه بودن و از دل بودن آثار وی یا به بیانی خالص بودن آثار و هنر وی اشاره داشت. شهریار قنبری که ترانه سرایی بعضی از آثار این هنرمند بوده است، در مورد وی گفته است:

«فرهاد در کنار نوازندگان، نه دورتر از نفس های واروژان و اسفندیار، کلمه هایم را می گریست.»

زندگینامه فرهاد مهراد و فراز و نشیب های مسیر هنری وی

آشنایی با بیوگرافی فرهاد مهراد خواننده و نوازنده

زندگینامه فرهاد مهراد و فراز و نشیب های مسیر هنری وی

مرور بیوگرافی فرهاد مهراد از دو بعد شخصی و حرفه ای

علاقه به هنر و ترک تحصیل

فرهاد در بیست و نهم ماه دی سال ۱۳۲۲ در تهران به دنیا آمده است، پدر او به اسم رضا مهراد به عنوان کاردار ایرانی در کشورهای عربی فعالیت می نمود. فرهاد وقتی ۸ ساله بود همراه خانواده از عراق به ایران بازگشته و در تهران ماندند. وقتی وی ۳ ساله بود به خاطر علاقه ای که به موسیقی داشت به تمرینات موسیقی برادر خود و دوستان او گوش می سپرد و در همان زمان بود که بنا به درخواست دوست برادر خود که به این علاقه پی برده بود، خانواده برای فرهاد یک ویولون سل تهیه نموده و در نتیجه او تمرینات خود را شروع می کند. اما بعد از سه جلسه تمرین ساز ویلون سل وی شکست و دوباره پشت در اتاق برادر نشستن و گوش سپردن به تمرین های موسیقی برادرش را به عنوان کار موسیقیایی خود از سر گرفت.

وقتی به مدرسه می رود، توانایی و قابلیت هایش در زمینه ادبیات نمود پیدا می کند و وی هنگام ورود به دوران متوسطه رغبت زیادی به درس خواندن در رشته ادبیات احساس می کند ولی با وجود نمره های کم در درس هایی جز زبان انگلیسی و ادبیات، فرهاد به تصمیم عموی بزرگ خود وادار به تحصیل در رشته طبیعی می نماید. از آنجا که این هنرمند به درس های ادبیات و زبان انگلیسی علاقه داشته و درس های در حال تحصیل برایش خسته کننده بوده اند، در سال یازدهم ترک تحصیل می کند.

مرور بیوگرافی فرهاد مهراد از دو بعد شخصی و حرفه ای

آشنایی با بیوگرافی فرهاد مهراد خواننده محبوب و وفادار به هنر

زندگینامه فرهاد مهراد به همراه عکس

آشنایی با گروه نوازنده ارمنی

بعد از ترک تحصیل با گروه نوازنده ارمنی آشنا گردیده و با بهره بردن از سازهای این گروه به طور عملی نوازندگی را فرا می گیرد و پس از یک مدت نوازندگی گیتار آنها را برعهده می گیرد و انجام می دهد. فرهاد ۲ سال هم به انگلیس رفته و در آن کشور با موسیقی پاپ آن زمان انگلیس آشنا گردید و بعد از بازشگت به کشور ایران نخستین اجرای موسیقی خویش را در «هتل ریمیو واقع در خیابان ایرانشهر تهران» به انجام رساند.

بعد در رستوران کوچینی برنامه ای را اجرا نمود و با اسم فرهاد بِلک کَتس شناخته و معروف گردید. در این زمان در کافه های گوناگون تهران آهنگ هایی از گروه های مشهور موسیقی آن دوره همچون «الویس پریسلی، بیتل ها و ری چارلز» را اجرا می کرد. در همین زمان ترانه ای به اسم اگه یه جو شانس داشتیم را جهت دوبله فیلم سینمایی «بانوی زیبای من» اجرا کرد که در فیلم به کار برده شد. سپس با گروه ارمنی به طرف جنوب برای اجرای برنامه در باشگاه شرکت نفت می رود و نخستین شب به دلیل حضور نداشتن رهبر گروه از وی درخواست می کند تا در نبود او خوانندگی نماید.

زندگینامه فرهاد مهراد خواننده و نوازنده محبوب

وسواس زیاد فرهاد مهراد در بیان درست واژه ها و آشنا بودن با ادبیات ملل به قدری در اجرای وی تاثیرگذار بود که هنگام اجرای ترانه به زبان های انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی، اغلب گمان می بردند این زبان ها، زبان مادری وی هستند و این توانایی موجب درخشیدن گروه موسیقی و در نتیجه تمدید زمان برنامه گروه ارمنی گردید.

اما پس از کمی از گروه موسیقی ارمنی جدا گردیده و به صورت سولو، کار موسیقی خود را ادامه می دهد. نخستین بار در ۱۳۴۲ جهت اجرای تعدادی ترانه به زبان انگلیسی در برنامه تلویزیونی «واریته استودیو ب» حضور می یابد که بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. سپس در کنسرتی بزرگ با مدیریت نشریه اطلاعات جوانان در امجدیه برگزار گردید، به اجرا پرداخت. اجرای تعدادی ترانه با گیتار در آن باعث شود تا حسابی توجه تماشاچیان و نیز شهبال شب پره (سرپرست گروه بلک کتز) واقع می شود. پس از مدتی فرهاد مهراد با «شهبال شب پره» آشنا شده و در سال ۱۳۴۵ با (شهبال شب پره = پرکاشن)، (هامو = گیتار)، (شهرام شب پره = گیتار)، (منوچهر اسلامی = ترومپت)، حسن شماعی زاده = ساکسیفون) در کلاب کوچینی بعنوان نوازنده گیتار و خواننده شروع به همکاری می کند.

منوچهر اسلامی ترومپت گروه بلک کتس فرهاد را بعنوان پایه اصلی گروه معرفی می کند و در رابطه توانایی وی بیان می کند:

«فرهاد با اینکه نت نمی دانست و موسیقی را از راه گوش آموخته بود نیاز چندانی به تمرین نداشت. او با چند بار زمزمه کردن شعر، ساز و صدایش را با بقیه گروه هماهنگ می کرد. در واقع او به احترام دیگر اعضا در جلسات تمرین حاضر می شد.»

زندگینامه فرهاد مهراد هنرمندی بالقوه

زندگینامه فرهاد مهراد خواننده و نوازنده مطرح

آشنایی با بیوگرافی فرهاد مهراد ستاره موسیقی ایران

جدایی از گروه بلک کتس و فعالیت انفرادی

بعد از کمی فرهاد مهراد از گروه جدا گردیده و با هدف پرستاری از خواهر خویش به انگلیس می رود. در این زمان با تهیه کننده ی انگلیسی مطرح به نزد وی آمده و به او پیشنهاد می دهد تا یک آلبوم با صدای فرهاد مهراد را منتشر سازند. ولی مریضی وی و به وجود آمدن مشکل های بسیار شخصی موجب می گردد تا منتشر شدن آلبوم نتواند به واقعیت بپیوندد و این سفر که قرار بوده، دو ماه طول بکشد از ۱ سال هم طولانی تر می شود.

در سال ۱۳۴۸ فرهاد مهراد ترانه ای به اسم «مرد تنها» را با شعری به قلم استاد «شهریار قنبری» و موسیقی اسفندیار منفردزاده جهت فیلم سینمایی رضا موتوری اجرا می کند. بعد از اکران این فیلم، ترانه مرد تنها در قالب صفحه گرامافون در عرصه موسیقی عرضه می گردد و به قدری محبوب می شود که موجب شناخته شدن فرهاد مهراد به عنوان ستاره می گردد. بعد از این ترانه، او ترانه «جمعه»، ترانه «هفته خاکستری»، ترانه «آیینه ها» را در سال های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۱ را اجرا نمود. این هنرمند در انتخاب ترانه حساس بود.

با زیاد شدن ناآرامی های سیاسی در کشور در دهه ۵۰، فرهاد مهراد ترانه هایی به اسم های «خسته»، «شبانه یک»، «سقف»، «آوار»، «گنجشگک اشی مشی»، «شبانه دو» با شعرهایی از «احمد شاملو» و «شهریار قنبری» را انتشار داد که به سرود اتحاد مردم تبدیل گردید. بعد از گذشت ۱ روز از انقلاب جمهوری اسلامی در بیست و سوم بهمن سال ۱۳۵۷ ترانه وحدت از طرف مرحوم سیاوش کسرایی به وی سپرده می شود که با صدای این هنرمند در ثنای آزادی و آزادگی در تلویزیون ملی پخش گردید.

مرور بیوگرافی فرهاد مهراد از دو بعد شخصی و حرفه ای

زندگینامه فرهاد مهراد هنرمند موفق در عرصه موسیقی

ممنوع الکاری

بعد از انقلاب جمهوری اسلامی این هنرمند ممنوع الکار شده و درخواست های متعدد وی جهت منتشر کردن دوباره اثرهایش مخالفت و منع در پی داشت. با وجود اینکه در این زمان منتشر کردن دوباره ترانه وحدت با بهانه تکراری بودنش منع می گردید، فردی بانفوذ بی اخذ کسب مجوز از آهنگساز و خواننده یا شعرهای این ترانه ها، یک آلبوم به اسم «وحدت» و با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عرضه دنیای موسیقی گردید. در نهایت در سال ۷۲ بعد از پانزده سال آلبوم وی به اسم «خواب در بیداری» برای منتشر شدن مجوز گرفت و به پرفروش ترین آلبوم گردید. بعد از این آلبوم، فرهاد مهراد به منتشر شدن آلبوم بعد خویش در ایران و گرفتن مجوز امیدوار نبود، در سال ۷۶ آلبومی به اسم «برف» را در آمریکا ضبط کرده و منتشر ساخت و این آلبوم ۱ سال پس از آن در کشور ایران انتشار یافت.

زندگینامه فرهاد مهراد و فراز و نشیب های مسیر هنری وی

زندگینامه فرهاد مهراد هنرمندی اصیل

بیماری و آخرین سالهای عمرش

بعد از منتشر شدن آلبوم «برف» فرهاد به فکر تهیه یک آلبوم به اسم «آمین» افتاد که شامل ترانه هایی با زبان های گوناگون بود.از مهر سال ۱۳۷۹ مریضی فرهاد مهراد جدی گردید ولی فرهاد دست از کارش برنداشت، در آن زمان هیچ چیزی غیر از مرگ قادر به مانع شدن وی از تهیه این آلبوم نمی گردید، ولی با رشد و جدی شدن بیماری اش این اتفاق افتاد.

فرهاد مهراد که با بیماری هپاتیت C دست و پنجه نرم می کرد در نتیجه مشکلات کبدی به وجود آمده از این بیماری در ماه خرداد سال ۸۱ جهت مداوا به لیل – فرانسه رفت و در نهم شهریور سال ۸۱ بعد از یک مدت فرورفتن در کما، در سیزدهم شهریور (۵۹ ساله) از دنیا رفت و در قبرستان تیه پاریس به خاک سپرده شد.

زندگینامه فرهاد مهراد به همراه عکس

زندگی شخصی

فرهاد مهراد در ابتدای دهه ۱۳۵۰ با یک دختر به اسم «مونیکا» آشنا شده و پس از یک دوره عاطفی با وی ازدواج می نماید. ولی در نهایت از یکدیگر جدا می گردند و سپس در انتهای دهه ۵۰ با خانم «پوران گلفام» ازدواج می نماید.

آشنایی با بیوگرافی فرهاد مهراد

معرفی ترانه های فارسی وی

  • «مرد تنها» در سال ۱۳۴۸
  • «جمعه» در سال ۱۳۴۹
  • «آیینه ها» در سال ۱۳۵۰
  • «اسیر شب» در سال ۱۳۵۱
  • «شبانه یک» در سال ۱۳۵۲
  • «هفته خاکستری» در سال ۱۳۵۳
  • «گنجشگک اشی مشی» در سال ۱۳۵۵
  • «بوی عیدی» در سال ۱۳۵۵
  • «کودکانه» در سال ۱۳۵۵
  • «شبانه دو» در سال ۱۳۵۶
  • «جمعه برای جمعه دو» در سال ۱۳۵۶
  • «سقف» در سال ۱۳۵۶
  • «آوار» در سال ۱۳۵۶
  • «وحدت» در سال ۱۳۵۷
  • «نجواها» در سال ۱۳۵۸
  • «خواب در بیداری» در سال ۱۳۷۲
  • «کوچ بنفشه ها» در سال ۱۳۷۲
  • «خیال خوشی» در سال ۱۳۷۲
  • «تو را دوست دارم» در سال ۱۳۷۲
  • «برف» در سال ۱۳۷۶
  • «گاندی» در سال ۱۳۷۶
  • «رباعیات» در سال ۱۳۷۶
  • «وقتی که بچه بودم» در سال ۱۳۷۶
  • «کتیبه» در سال ۱۳۷۶
  • «شب تیره» در سال ۱۳۷۶
  • «مرغ سحر» در سال ۱۳۷۶
  • «بانوی گیسو حنایی» در سال ۱۳۷۶
  • «گل یخ» در سال ۱۳۷۶

زندگینامه فرهاد مهراد هنرمندی اصیل

زندگینامه فرهاد مهراد و فراز و نشیب های مسیر هنری وی

در این مطلب شما عزیزان را با بیوگرافی فرهاد مهراد خواننده و نوازنده بااستعداد و پرتلاش ایرانی آشنا کردیم، امیدواریم مفید واقع شده و از مطالعه آن نهایت استفاده را برده باشید. همچنین اگر تمایل به آشنایی با زندگینامه هنرمندان بااستعداد و ارزشمند موسیقی و ادبیات ایران از جمله محمدرضا شجریان و اردلان سرافراز را دارید می توانید بر روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

برچسب :


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بیوگرافی، عکس های شخصی و زندگی خصوصی شیدا یوسفی