طرز تهیه آش جوش پره یک غذای سنتی و خوشمزه
برای داشتن یک آش سنتی و محلی عالی می توانید در این بخش با طرز تهیه آش جوش پره آشنا شوید. این آش با یک خمیر و مقداری حبوبات تهیه می شود.
یکی از انواع غذاهای سنتی که متعلق به خطه خراسان بوده آش جوش پره است. شما می توانید در این بخش با طرز تهیه آش جوش پره آشنا شوید. این سوپ و آش طعم بسیار فوق العاده ای دارد.
برای داشتن یک آش یا سوپ سنتی متنوع کافی است در آرگا همراه ما باشید. در لینک نیز طرز تهیه آش نارنج و آش بی بی آشنا می شوید. این نوع آش ها هم وعده غذایی و هم میان وعده اند.
مواد اولیه:
- عدس: ۱ پیمانه
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- نخود و لوبیا: ۱ پیمانه
- سیر: ۲ حبه
- نعنا خشک: ۲ قاشقغذاخوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
- کشک: ۱ لیتر
- آرد گندم: ۴ پیمانه
- گوشت: به میزان لازم
طرز تهیه آش جوش پره:
برای مواد داخل این آش خوشمزه باید ابتدا نخود و لوبیا را از چند شب قبل خیس کنید. لوبیا و نخود را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار داده و زمان دهید تا بجوشد. بهتر است تا عدس را نیم ساعت بعد از لوبیا اضافه کرده تا زیادی نرم نشود. بعد از خشک شدن آب حبوبات باید مقداری پیاز خلالی شده را به همراه کمی سیر چرخ کنید.
حبوبات را نیز به همراه پیاز و سیرها رنده نمایید. حالا کمی ادویه هم بزنید. زردچوبه، فلفل و نمک را اضافه کرده و خوب تفت دهید. در صورت دلخواه هم می توانید، گردو خرد شده هم اضافه کنید. این آش دارای یک خمیر است که نکات تهیه آن ذکر شده است.
نمک، آرد و آب را با هم ترکیب کرده تا خمیر دلخواه به دست آید. خمیر را بعد از ورز دادن، ضاف کرده و به قطعه های مربعی برش دهید. از مواد تهیه شده بالا به اندازه کمی برداشته و درون خمیر بریزید و بعد بپیچید. حالا خمیر شما مانند قطاب جمع می شود.
حالا بهتر است تا کیک روی آش را تهیه کنید. در این مرحله از طرز تهیه آش جوش پره باید روغن را ابتدا داغ کرده و مقداری فلفل، زردچوبه و زعفران و نعناع خشک را درون روغن تفت دهید. حالا کشک صاف شده را به سرعت اضافه کرده تا نسوزد.
درون یک دیگ متوسط تا نیمه آب بریزید. بعد از جوش آمدن، مقداری نمک ریخته و خمیرهای تهیه شده را نیز درون قابلمه بریزید. بعد از پخته شدن خمیرها خمیرها را از ضافی رد کرده و از کشک تهیه شده درون خمیرها ریخته و کمی هم بزنید. روی این آش را می توانید با مقداری دیگر کشک و نعناع داغ هم تزیین کنید.
این آش یک آش متنوع محلی است که با حبوبات ساده تهیه می شود. این آش را می توانید در دورهمی های خود تهیه کرده و نوش جان کنید. در صورت دلخواه می توانید از کشک سابیده شده که طعم بهتری دارد در این آش استفاده کنید در صورتی که کشک آماده دوست دارید هم می توانید از این کشک ها استفاده نمایید.
برای داشتن این آش با طعم عالی می توانید از روغن محلی هم استفاده کنید. افزودن مقداری روغن محلی و ادویه نیز در این آش بهتر می شود. افزودن فلفل زیاد در این آش فوق العاده بوده که حتما توصیه می کنیم.
منبع : آرگا