شایع‌ترین نوع بیماری تعدیل دهنده مغز را بشناسید


شایع‌ترین نوع بیماری تعدیل دهنده مغز را بشناسید

یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه ابتلا به آلزایمر ارتباط نزدیکی با سن افراد دارد، گفت: آلزایمر شایع‌ترین نوع بیماری تعدیل دهنده مغز در جهان است.

محمد روحانی متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بیماری آلزایمر، گفت: بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع بیماری تعدیل دهنده مغز در جهان است که این نوع بیماری‌ها ارتباط نزدیکی با سن افراد دارد؛ یعنی هر چه سن افزایش پیدا کند شیوع بیماری‌های تعدیل دهنده مغز مانند آلزایمر هم بیشتر می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به علائم هشدار دهنده برای ابتلا به بیماری آلزایمر، اظهار کرد: مهم‌ترین علامت بروز بیماری آلزایمر، اختلال حافظه اخیر نام دارد؛ یعنی فرد مبتلا به این نوع بیماری چند ساعت بعد از صرف وعده غذایی فراموش کرده است که آن را میل کرده و یا محل جاسازی اشیاء را بعد از قرار دادن وسیله مورد نظر خود در آنجا کاملا فراموش کرده است.

روحانی افزود: بسیاری از عملکرد‌های شناختی مغز مانند قضاوت، تکلم و انجام حرکات پیچیده از علائم ابتلا به آلزایمر هستند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: مهارت‌هایی مانند غذاخوردن و رانندگی در افراد مبتلا به آلزایمر به مرور زمان از بین می‌رود، مثلا ممکن است حافظه فرد نحوه پارک کردن ماشین را از دست داده باشد.

روحانی درباره نحوه تشخیص بیماری آلزایمر با توجه به سن افراد، گفت: بسیاری از جوانان با مشغله کاری زیاد برای ادعای خود در خصوص ابتلا به آلزایمر نزد پزشک مراجعه می‌کنند، اما این نوع بیماری در افراد بالای ۴۰ سال رخ می‌دهد.

او افزود: بعضی از افراد از ابتلای خود به آلزایمر خبر ندارند و زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنند به اشتباه جا‌های دیگر بدن را به عنوان گرفتگی یا درد مثال می‌زنند. اما در میان افراد میانسال گاهی اوقات بدبین شدن به دیگران، توهم و خیالات عجیب، وسواس زیاد، حس خیانت از جانب دیگران به فرد عامل قوی درخصوص بروز بیماری آلزایمر است.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به عوامل موثر در تشدید بیماری آلزایمر، گفت: مصرف بعضی از دارو‌های سرماخوردگی و آنتی هیستامین‌ها باعث اختلال حافظه در می‌شود.

روحانی در ادامه بیان کرد: استفاده از مواد آنتی اکسیدان، تغذیه سالم و کم چرب، انجام فعالیت‌های بدنی منظم، عملکرد‌ها و فعالیت‌های مغزی مانند مطالعه بازی‌های فکری نقش محافظتی موثری در ابتلا به بیماری آلزایمر دارند.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بیماران مبتلا به آلزایمر یا هر نوع زوال مغزی نسبت به مصرف بعضی از داروها، عفونت‌ها و مشکلات متابولیسم حساس هستند؛ برای مثال فرد مبتلا به آلزایمر بدون آگاهی از نوع بیماری خود با وجود یک سرماخوردگی ساده، عفونت ریه، عفونت ادرار، پایین آمدن قند و سدیم خون ممکن است به شدت خواب آلود و گیج شود.

روحانی گفت: کمبود ویتامین B ۱۲ و کم کاری تیروئید نیز در ابتلای افراد به آلزایمر موثر است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

موردی عجیب در خانواده نیکی کریمی