تصاویر| بحران آب، طوفان شن و گرمای شدید در سیستان؛ ایا کسی به فکر مردم هست؟


تصاویر| بحران آب، طوفان شن و گرمای شدید در سیستان؛ ایا کسی به فکر مردم هست؟

طوفان با بیش از ۱۰۰ کیلومتر سرعت و حرکت ریزگردها چند روزیست که در منطقه سیستان آغاز شده است. بنا به اعلام اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان وزش باد شدید تا بیشینه ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت از بامداد روز شنبه (۳ تیر) آغاز و دوشنبه (۵ تیر) بر شدت آن افزوده شد، به حدی که اکنون کاهش شعاع دید افقی و غلظت گردوغبار را به همراه داشت. همچنین در اطلاعیه‌ای که از سوی اداره کل هواشناسی استان صادر شده، برای منطقه سیستان، وزش باد شدید و گردوخاک گاهی طوفان گردوخاک همراه با کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی شده که این روند از روز سه شنبه (۶ تیر) با کاهش همراه خواهد بود، اما از روز چهارشنبه وزش باد شدید و گردوخاک که گاهی در قالب طوفان خواهد بود، رخ می‌دهد.

مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: طوفان و ریزگرد در سیستان طی روز‌های اخیر ۱۰۵۹ نفر از مردم منطقه ‏را راهی بیمارستان و مراکز درمانی کرده است.

مجید محبی در گفتگو با ایسنا افزود: وقوع طوفان گرد و خاک و پراکنده شدن ریزگرد در سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز واقع در شمال سیستان و بلوچستان از یکم تیر تاکنون ۱۰۵۹ نفر از مردم منطقه ‏را راهی بیمارستان و مراکز درمانی کرده که از این تعداد ۹۱۳ نفر به سرپایی درمان و ۱۴۵ نفر به دلیل شدت عوارض این پدیده در بیمارستان بستری شدند. مشکل تنفسی، قلبی و چشمی از عمده مشکلات مردم منطقه سیستان در این مدت بوده است.

مدیرکل دفتر بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمامی نیرو‌های ‏امدادی و خدمات‌رسان در مسیر‌های ارتباطی منطقه سیستان آماده‌باش ‏هستند تا در صورت نیاز اقدام به کمک‌رسانی به شهروندان کنند. ‏

به گفته رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران وضع هوا سیستان و بلوچستان؛ در پی فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان، بارندگی در سراوان به ۱۵ میلی‌متر و سرعت وزش باد در زابل به ۱۰۱ کیلومتر در ساعت رسید.

علی ملاشاهی اظهارکرد: وزش باد شدید با بیشینه ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت امروز زابل را درنوردید و گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی را در منطقه فرودگاهی به ۶۰۰ متر کاهش داد. در شهرستان زهک بیشینه سرعت باد به ۷۵ کیلومتر در ساعت رسید و دید افقی در ایستگاه هواشناسی تا ۱۲۰۰متر کاهش داد.

ملاشاهی بیان کرد: تا پایان هفته در بعد از ظهر‌ها در ارتفاعات مرکزی و جنوبی استان، شرایط برای رشد ابر، رگبار پراکنده باران گاهی رعدوبرق و وزش تندباد لحظه‌ای فراهم بوده و تا سه‌شنبه، این ناپایداری‌ها از شدت بیشتری برخوردار است. تا پایان هفته در شمال استان، وزش باد شدید و گردوخاک رخ خواهد داد، طی این مدت در مناطق مرکزی و جنوبی استان برخی ساعات وزش باد و افزایش غبار پیش بینی می‌شود و از جمعه در نیمه شمالی استان افزایش دما رخ خواهد داد.

رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران وضع هوا سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: شهروندان در شمال استان از تردد‌های جاده‌ای و تردد غیر ضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، در زمان غبار آلود شدن هوا خودداری کنند.

ورودی شبکه آب زاهدان ۴۰۰ متر بر ثانیه افزایش می‌یابد/آبرسانی سیار به روستا‌های دچار تنش آبی

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک گفت: در پی بروز مشکل فنی در ایستگاه پمپاژ آب روستایی در آبگیر چاه نیمه یک و ایجاد افت فشار شدید در شبکه‌های توزیع آب روستایی و تنش آبی حادث شده در برخی از روستا‌های بالا دست شبکه، آبرسانی سیار تعدادی از روستا‌های شهرستان در برنامه کاری امور آبفای زهک قرار گرفت.

غلامحسین لکزائیان‌پور تأمین آب شرب برخی نقاط بالادست روستا‌های جریکه، نواب، خالقداد، شهرک کهک، دشت امیرنظام و... با تانکر آبرسانی سیار خبر داد و بیان کرد: با اعزام یک دستگاه تانکر آبرسانی سیار ۱۴هزار لیتری از ستاد شرکت آب و فاضلاب استان به منطقه و همچنین استفاده از ظرفیت موجود شهرستان (شهرداری زهک و دهیاری کهک) کار تأمین آب آشامیدنی روستا‌های دچار تنش آبی تا زمان رفع کامل مشکل پیش آمده در ایستگاه پمپاژ آبگیر چاه نیمه یک، ادامه خواهد داشت.علاوه بر انجام آبرسانی سیار در روستا‌های دارای تنش آبی، جهت کاهش مشکلات آبی ساکنان، نصب شیر برداشت عمومی، اصلاح شبکه و استقرار تانکر ثابت در روستا‌های مذکور، در برنامه کاری امور آب و فاضلاب شهرستان زهک قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی گفت: با در نظرگرفتن میزان آبی که به سفره‌های زیرزمینی تزریق می‌شود، حجم آب ذخیره شده پشت سد‌ها و میزان آبی که وارد منابع تأمین آب می‌شود، بیش‌از ۹۰ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی است.

علیرضا قاسمی در بازدید از طرح‌های آبرسانی استان افزود: دوره خشکسالی در سیستان و بلوچستان از سال ۷۶ شروع شد و طی سه سال اخیر با تشدید این معضل طبیعی، بی‌سابقه‌ترین خشکسالی طی حداقل ۲۰ سال گذشته را پشت سر گذاشتیم.

وی مصرف سالانه آب آشامیدنی شهری و روستایی این استان را ۲۲۴ میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهارداشت: از این میزان، حدود ۱۰۵ میلیون مترمکعب از منابع آب‌های زیرزمینی، حدود ۸۸ میلیون مترمکعب از طریق آب‌های سطحی و تقریباً ۳۱ میلیون مترمکعب نیز مجددا از آب‌های زیرزمینی و شیرین‌سازی آب دریا تأمین می‌شود.

این مقام مسئول اذعان کرد: هم‌اینک حدود ۶۵ میلیون مترمکعب در سال کمبود آب داریم و اگر الگوی مصرف را رعایت کنیم با همین میزان تولید آب می‌توانیم با کمترین تنش تابستان امسال را پشت سر بگذاریم. تمام شهر‌های سیستان و بلوچستان به جز تعدادی از شهر‌های کوچک از جمله شهر خاش، کل منطقه سیستان، زاهدان، مهرستان، هیدوچ، چابهار، کنارک و آسپیچ محمدی سراوان دچار تنش آبی هستند، شرایط اقلیمی و منابع آبی بحرانی است و سال‌به‌سال نیز این معضل جدی‌تر می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان متوسط سرانه مصرف آب کشور را ۱۵۰ لیتر در شبانه‌روز برای هر نفر اعلام کرد و افزود: این سرانه با توجه به وجود عواملی از جمله شرایط اقلیمی و وضعیت آب و هوایی مرکز استان به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز حدود ۲۰۰ لیتر است.

وی با بیان اینکه، در تابستان، ضریبی تحت عنوان پیک روزانه نیز به این رقم اضافه می‌شود که این ضریب برای استان ما تا ۱. ۷ درصد است، افزود: این میزان به آن معناست که ۷۰ درصد به سرانه اضافه می‌شود و مصرف هر فرد به ۳۴۰ لیتر نفر در روز می‌رسد؛ اگر یک خانوار چهار نفره را در نظر گرفت مصرف روزانه آب حدود ۱. ۴ مترمکعب می‌شود و اگر ۳۰ روز را در نظر بگیریم حدود ۴۰ مترمکعب می‌شود.

قاسمی با تأکید بر لزوم اصلاح رویه مصرف آب، اظهار کرد: با توجه به کمبود و اهمیت حفظ منابع ارزشمند آبی لازم است، مصرف بهینه آب و بدنبال آن رساندن سرانه مصرف آب مطابق استاندار کشوری، به رقم ۱۵۰ لیتر نفر در شبانه‌روز در برنامه هر فرد باشد.

معاون فنی آب فاضلاب استان نیز گفت: برای جبران کمبود آب ۱۵ حلقه چاه جدید حفر شده در منطقه دشتک وارد مدار بهره برداری می‌شود.

نارویی بااشاره به اینکه تولید روزانه آب در زاهدان ۲۱۰۰ لیتر امامصرف آب در اوج مصرف ۲۳۰۰ لیتر برثانیه است افزود: تا یک‌ماه آینده ۴۰۰ لیتر برثانیه تولید آب این چاه‌ها آزمایش و سپس بهره برداری و وارد شبکه آب زاهدان می‌شود.در حال حاضر ۵۰ درصد آب مورد نیاز از طریق چاه نیمه و پنجاه در صد دیگر از چاه‌های حفر شده و دستگاه آب شیرین کن تامین می‌شود.

نورا مدیرآب فاضلاب شهری زاهدان هم گفت: مدیریت نکردن مصرف، شستشوی غیرضروری مانند خودرو، حیات و فضای سبز منزل و دیگر موارد، استفاده برخی مجتمع‌های انبوه سازی از پمپاژ‌های قوی که شبکه آب منطقه را خالی می‌کند نیز ازدیگر موادی است که با متخلفان برخورد و از حقوق دیگر شهروندان حمایت می‌کنیم.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا