عملکرد بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در این هفته کاری شاخص کل بورس با افزایش ۲.۲۹ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار واحد ایستاد.
به گزارش راهبرد معاصر؛ در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با افزایش ۳.۹۶ درصدی در پله ۷۷۶ هزار و ۱۷۷ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۲.۹۷ درصدی در تراز ۲۸ هزار و ۴۴۱ واحدی ایستاد.
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص لاستیک با افزایش ۹.۳۸ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت زراعت با افزایش ۹.۱۱ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت محصولات چوبی نیز با کاهش ۵.۵۲ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۳۱ هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۵ هزار و ۱۲ میلیارد تومان، یکشنبه ۵ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان، دوشنبه ۶ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان، سه شنبه ۷ هزار و ۲۱۱ میلیارد تومان و چهارشنبه ۶ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروج ۲۲۵ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، در این هفته بازار سه روز کاری شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی و دو روز شاهد ورود نقدینگی بود به طوری که شنبه ۲۸۳ میلیارد تومان، سهشنبه ۱۲۴ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۱ میلیارد تومان خروج پول افراد حقیقی از بازار ثبت شد و تنها یکشنبه ۵۴ میلیارد تومان و دوشنبه ۱۳۹ میلیارد تومان تزریق نقدینگی افراد حقیقی به بازار سرمایه رقم خورد و در مجموع در هفته ای که گذشت ۲۲۵ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۳ میلیون و ۸۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۳ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بوده است.
او در ادامه در خصوص فعالیت صندوقهای با درآمد ثابت گفت: این صندوقها در مجموع ۳۱۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی را ثبت کردند.
بازاری متعادل در هفته ای که گذشت
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه محمد غفوری در خصوص اخبار اثر گذار بر روند بازار در هفته ای که گذشت مطرح کرد: در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با رشد بیشتری نسبت به شاخص کل فرابورس همراه شد در کل این هفته بازار متعادلی را شاهد بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در هفته ای که گذشت همچنان خبر افزایش نرخ خوراک گاز صنایع قدرت نمایی می کرد تا این که سرانجام وزیر اقتصاد اعلام کرد امکان تغییر مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی وجود دارد و این موضوع در حال بررسی است. در این هفته زمزمه هایی از بازگشت عرضه خودرو به بورس کالا به شکل غیر رسمی دست به دست می شد خبری که اگر عملیاتی شود قطعا بر بازار سرمایه و بازار خودرو موثر خواهد بود.
او در ادامه می گوید: ۱۰ تیر مدیر نظارت بر بورس ها صبایی اعلام کرد باتوجه به ابلاغیه اخیر معاون اول رئیس جمهور و افزایش ظن معاملات مبتنی بر اطلاعات نهانی در بازه زمانی اعلامی یعنی ۱۷ اردیبهشت، معاملات اشخاص معرفی شده بررسی و در صورت مشاهده تخلف مورد پیگیری قرار میگیرد که این می تواند کمکی کمک به بازگشت اعتماد سهامداران نسبت به بازار سهام کند. یکشنبه هفته کاری که به اتمام رسید شعبه شورای حل اختلاف تخصصی بازار سرمایه بازگشایی شد.
غفوری گفت: عضویت ایران در پیمان شانگهای، روند نرخ های جهانی و دلار، مجوز تاسیس کارگزاری جدید از دیگر موارد خبری موثر بر بازار سرمایه بود./باشگاه خبرنگاران جوان