تحلیل تکنیکال سهام غزر مرداد 1402 / شمارش معکوس پایان روند اصلاحی
به گزارش تجارتنیوز، پس از گذشت سه سال از عرضه سهام غزر در بورس تهران، قیمت سهام شرکت صنعتی زر ماکارون حوالی قیمت عرضه اولیه قرار گرفته است. سهام این شرکت با ارزش بازار 6 هزار و 841 میلیارد تومانی در بازار...
به گزارش تجارتنیوز، پس از گذشت سه سال از عرضه سهام غزر در بورس تهران، قیمت سهام شرکت صنعتی زر ماکارون حوالی قیمت عرضه اولیه قرار گرفته است. سهام این شرکت با ارزش بازار 6 هزار و 841 میلیارد تومانی در بازار دوم بورس قرار گرفته است.
آنالیز تابلو معاملات غزر نشان میدهد، رفتار قیمت این سهم با وقفه کوتاهی در جهت تحرکات مشکوک حقوقیهای سهم صورت میپذیرد. از این رو هر زمان که حقوقی شروع به خریدهای سنگین کرده است، کمی بعد سهم از سویینگهای کف ساخته شده در نمودار خود، بازدهی خوبی نصیب سهامداران کرده است. بنابراین برای تشخیص دقیق شروع موج بعدی صعود بررسی رفتار حقوقیهای سهم اهمیت بالایی دارد.
تحلیل تکنیکال سهام غزر
بررسی رفتار قیمت «غزر» نشان از آن دارد، در حال حاضر قیمت روز خط روند صعودی سهم قرار گرفته است. این خط روند از اتصال دو سویینگ کف بزرگ ساخته شده از ابتدای روند صعودی آبانماه سال گذشته بدست میآید.
از سوی دیگر محدوده 371 تا 382 تومان، ساختار استاتیک مهمی برای سهم به شمار میآید. چراکه در گذشته این محدوده، کف محدوده روند رنج سهم بوده و سه بار از نفوذ قیمت به سطوح پایینتر جلوگیری کرده است.
با ترسیم یک چنگال اندروز، تکرار اندازه اصلاحی قبلی مشهود است. رسیدن قیمت به محدوده تقاطع مهم خط روند صعودی و خط میانی چنگال رسم شده، که نقطه انرژی به شمار میآید، پتانسیل بازگشت قیمت را افزایش داده است.
از سوی دیگر فرم اصلاح روند نزولی اخیر، در قالب 5 موج سپری شده است. اگر چه هنوز نشانههای پایان موج پنجم در نمودار سهم ظاهر نشده است اما قیمت در حال حاضر در محدوده تراز 61.8 و 78.6 دو فیبوناچی اصلاحی رسم شده روی امواج صعودی قرار گرفته است. بر همین اساس احتمال پایان موج پنجم اصلاح افزایش مییابد.
با توجه به این موارد، سهامداران غزر به پایان مسیر اصلاحی این نماد چشم دوختهاند. در این سناریو اگر قیمت تا زیر محدوده 315 تومان کاهش یابد، روند صعودی با چالش جدی مواجه خواهد شد چرا که این محدوده کف کنترلی روند صعودی به شمار میآید.
تحلیل تکنیکال شاخص گروه غذایی به جز قند و شکر
روند صعودی بازار سهام از آبانماه سال گذشته به گروه غذایی به جز قند و شکر کمک کرد تا به خوبی از سقفهای روند نزولی دو سال و دو ماهه خود عبور کند. شاخص این گروه در جریان روند صعودی خود موفق شد از سقف تاریخی خود در محدوده 81 هزار و 231 واحدی عبور کند.
از نیمه اردیبهشتماه تا کنون اما روند اصلاحی گروه غذایی، بیش از 26 درصد از ارتفاع شاخص این گروه را کاسته است. محدودههای پرپتانسیل برای بازگشت احتمالی شاخص صنعت زنجیره غذا کدام محدودههاست؟
رسم یک چنگال اندروز در جهت روند صعودی نشان میدهد، پس از رشد شاخص تا خط میانی چنگال و نفوذ به سطوح بالاتر آن، وارد روند اصلاحی شده است. در حال حاضر از دید موج شماری، در موج پنجم روند اصلاحی هستیم. بر همین اساس احتمال اینکه با پایان این لگ جنبشی، روند اصلاحی شاخص نیز به پایان رسد، بالاست.
از طرفی با فاصله گرفتن 26 درصدی شاخص از سقف خود در اردیبهشتماه سال جاری، شاخص یاد شده روی موازی پایین چنگال قرار گرفته است. بر اساس اصول پنجگانه اندروز، هنگامی که قیمت به خطوط چنگال میرسد، احتمال تخلیه انرژی و چرخش بیشتر از عبور قیمت از این خطوط است. در این بین رسم یک موازی لغزنده نیز به شناسایی دقیقتر نقطه بازگشتی کمک میکند.
در صورتی که این محدوده حمایتی موفق به حفظ قیمت نشود، حمایت استاتیک محدوده 60 هزار و 707 تا 61 هزار و 355 واحدی وجود دارد که قبلتر مقاوت قدرتمندی بوده و دو بار از عبور شاخص به مناطق بالاتر جلوگیری کرده است.
همچنین روند اصلاحی نماگر گروه غذایی کانالیزه بوده که میتوان آن را در کانال قرمز رنگ فریمبندی کرد. برخورد کف این کانال با موازی پایینی خط میانی، نقطه انرژی مهمی ساخته است. نقاط انرژی خاصیت جاذبه و دافعه بالایی دارند. بر همین اساس پس از جذب تند و تیز قیمت، میتوان انتظار داشت باعث پرتاب احتمالی قیمت به سمت بالا نیز بشوند.
ترسیم فیبوناچی اصلاحی روی نقطه شروع و پایان روند صعودی بزرگ شاخص این صنعت، نشان از آن دارد که نماگر در نزدیکی تراز 50 درصدی قرار دارد. تقاطع خطوط یاد شده، سنگر مستحکمی برای شاخص گروه غذایی به جز قند و شکر در محدوده 64 تا 66 هزار واحد ساخته است.
سلب مسئولیت: کلیه مطلب درج شده در این سایت جنبه تحقیقاتی، علمی و خبری دارد و برای فعالیت مستقیم در هیچ بازاری توصیه نمیشود.
گزارشهای بیشتر تحلیل بازار را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.