السودانی: مذاکره با طرف آمریکایی برای پرداخت بدهی گاز ایران ادامه دارد


نخست وزیر عراق اعلام کرد که مذاکرات با طرف آمریکایی برای پرداخت بدهی گاز ایران ادامه دارد.

السودانی: مذاکره با طرف آمریکایی برای پرداخت بدهی گاز ایران ادامه دارد

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق روز سه‌شنبه اعلام کرد که مذاکرات با طرف آمریکایی برای پرداخت بدهی گاز ایران همچنان ادامه دارد.

محمد شیاع السودانی در کنفرانس خبری در بغداد تاکید کرد در حالی که در مدت هفت ماه از عمر دولت جدید می‌گذرد، ما در انتقال حدود یک میلیارد و 842 میلیون یورو به ایران بابت بدهی گاز مشارکت داشته‌ایم.این بدهی به 9 میلیارد و 250 میلیون یورو کاهش یافته است.

وی در ادامه افزود که یک هیئت بانک مرکزی عراق و بانک تجارت عراق، به عمان سفر کرده تا درباره چارچوب تحویل بدهی ایران به عمان با هماهنگی آمریکا رایزنی کنند.

نخست وزیر عراق تصریح کرد که پس از اتمام مرحله پنجم پروژه‌های توتال و برخی میادین، مازاد گاز به وجود می‌آید و از هیچ کشوری واردات نخواهیم داشت.

وی تاکید کرد که برق موضوعی حساس است و بر زندگی شهروندان از لحاظ ارائه خدمات و اقتصاد تاثیر می‌گذارد.مشکل توقف واردات گاز به وجود آمد و تولید برق را تحت تاثیر قرار داد وگرنه ما قبل از آن بالاترین تولید را در سال گذشته ثبت کرده بودیم که به 26 هزار مگاوات رسید.

السودانی گفت: پس از توقف گاز تولید برق کاهش یافت و پس از تصمیم مبادله نفت سیاه با گاز ایران، تولید برق به حالت عادی بازگشت.

وی در ادامه با اشاره به انهدام دکل های برق در حوادث اخیر اعلام کرد که این حوادث که سیستم برق را تحت تاثیر قرار داده است ، سوالات زیادی را به وجود آورده و دولت در مورد این حوادث در سطح سازمان‌های امنیتی و فنی تحقیق کرده است. موضوع حفاظت از سیستم برق نیاز به همکاری دارد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد که ما با بحران سوخت مواجه هستیم؛چراکه نیروگاه های ما به گاز و مشتقات نفتی وارداتی وابسته است و پس از افتتاح پالایشگاه کربلای معلا بحران مشتقات نفتی نیز حل شد و ما راه‌حل‌هایی را برای پایان دادن به بحران گاز وارداتی ارائه کرده‌ایم و این موضوع نیاز به زمان دارد.

اخیرا السودانی اعلام کرده بود که ایران از اول ماه ژوئیه بیش از 50 درصد از صادرات گاز خود به عراق را کاهش داده، چون عراق نتوانسته موافقت آمریکا را برای پرداخت بدهی ایران بگیرد. اما تهران حالا توافق کرده صادرات گاز را در ازای نفت خام عراق از سر بگیرد.

عراق مدت‌هاست برای پرداخت بدهی خود در ازای واردات از ایران با مشکل مواجه است. این کشور به خاطر تحریم‌ها نمی‌تواند بدهی را پرداخت کند. ایران تنها اجازه دارد برای خرید کالاهای تحریم نشده‌ای مثل مواد غذایی و دارو به منابع مالی خود دسترسی داشته باشد.

آمریکا عراق را به عنوان دومین تولید کننده بزرگ اوپک برای کاهش وابستگی به گاز ایران تحت فشار قرار داده است.

عراق در شرایطی سالانه 4 میلیارد دلار گاز و برق از ایران وارد می‌کند که حجم بالایی از گاز طبیعی خود را به عنوان محصول جانبی تولید هیدروکربن‌ها می‌سوزاند.

قرارداد دو ساله بین ایران و عراق برای واردات برق و گاز در ازای نفت خام، آرزوهای آمریکا برای بازگشت به مناطق نفت‌خیز عراق و قطع روابط ایران و عراق را بر باد داده است.

آمریکا از زمان خروج رسمی از عراق در 31 دسامبر 2021، همواره به دنبال راهی برای بازگشت به مناطق نفت و گاز این کشور بوده است. عراق هم با آگاهی از این موضوع تلاش کرده در شرایطی که تمایلی به بازگشت آمریکا ندارد نیازهای مالی خود را از این کشور تامین کند. از طرف دیگر، ایران همواره از نظر سیاسی اقتصادی و نظامی قدرت بزرگی بوده است و به نظر می‌رسد قرارداد جدید بین ایران و عراق پایانی بر امیدها و آرزوهای آمریکا در عراق باشد./ تسنیم


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم