فرزین: نقشه راه بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و مدیریت بازار ارز طراحی شده است
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در بانک مرکزی نقشه راهی طراحی کردهایم؛ کنترل و مدیریت نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیمگری و تقویت نظارت و تحکیم حکمرانی بانک مرکزی، تنظیم مناسبات مالی دولت و سیستم بانکی و در پایان تقویت انتظارات و سیاست ارتباطی از جمله سیاستهای این نقشه راه است.
به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی در نشست خبری که صبح امروز با موضوع عملکرد اقتصادی دولت و با حضور سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، با اشاره به رشد نقدینگی گفت: با اقدامات خوبی که در بانک مرکزی صورت گرفت رشد نقدینگی در تیرماه به ۲۷.۵ درصد رسید که برای سال جاری رقم ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: نقدینگی در حال کاهش است، فروش ارز و نفت ما در حال افزایش است و همه اینها دلایل بنیادی برای این است که نرخ ارز کنترل خواهد شد.
فرزین تصریح کرد: متغیرهای پولی کشور در پنج سال گذشته اسیب جدی داشته و نیاز به اصلاح اساسی در قوانین و نظامات بانکی و پولی احساس شد. متوسط رشد نقدینگی از 97 تا 1402، 33 درصد و تورم 42 درصد بود. به دلیل شوکهای سیاسی و انتظارات تورمی، بی اعتمادی و فضای ناشی از بی اعتمادی در کشور ایجاد شد. ما نقشه راهی در بانک مرزکی تدوین کردیم که نقدینگی مدیریت و کنترلشود، بازار ارز مدیریت شود، تنظیم گری و تقویت حکمرانی بانک مرکزی در حوزه ریال و ارز.
وی ادامه داد: با همکاری دولت و مجلس قانون بانکداری مرکزی تهیه شده است. اختلافاتی در دیدگاههای دولت، مجلس و بانک مرزکی وجود داشت کهبه توافق خوبی رسیدهایم.
رییس بانک مرکزی ادامه داد: یکی از اشکالات قانونموجود، قوانین فیصله به درستی تدوین نشده و بانک مرکزی اختیار کافی ندارد. اقتدار بانک مرکزی به خوبی انشا نشده به همین دلیل قانون جدید که در حال تهیه است، بر انجام این اصلاحات تمرکز دارد.
وی اضافه کرد: قانون بانکداری به صورزت طرح در مجلس مطرح بود که ما جلسات منظمی گذاشتیم و در دستور کار مجلس قرار می گیرد وضوابط و ساختارهیا جدیدی فراهم خواهد شد.
فرزین همچنین گفت: در حوزه سیاستهای پولی می دانید که ما در خصوص نقدینگی باید تصمیم جدی می گرفتیم. آنچه عامل تورم در بلندمدت است، نقدینگی است و یکی ازمهمترین وظایف بانک مرکزی، کنترل نقدینگی است. رشد نقدینگی در سال 99 40 درصد، در 1400، 39 درصد و در 1401، به 5 /31 درصد رسید و در تیر به 5 /27کاهش یافته است. برنامه ریزی ما در سال جاری رساندن این عدد به 25 درصد است.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: متغییرهای پولی و اعتباری کل کشور در طول پنج سال گذشته آسیبهای جدی داشته است و نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین، رویهها و نظامهای بانکی، پولی و ارزی وجود دارد.
وی اضافه کرد: متوسط رشد نقدینگی از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۱، ۳۳ درصد بوده است، تورم ۴۲ درصد و رشد سالانه دلار در بازار غیر رسمی ۶۱ درصد و نرخ رشد GDP ۱.۲ درصد بوده است.
فرزین گفت: در بانک مرکزی نقشه راهی طراحی کردهایم؛ کنترل و مدیریت نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیمگری و تقویت نظارت و تحکیم حکمرانی بانک مرکزی، تنظیم مناسبات مالی دولت و سیستم بانکی و در پایان تقویت انتظارات و سیاست ارتباطی از جمله سیاستهای این نقشه راه است.
ادامه دارد.../ فارس