قلبت را خفه نکن!
رکنا: 11 مسدودکننده رگ قلب را بشناسید تا سلامت قلب تان با رعایت این نکات بیشتر حفظ شود.
به گزارش رکنا، قلب عضو بسیار حیاتی برای بقاست. در ادامه با مسدودکننده های رگ های قلب آشنا می شوید.
11 مسدودکننده رگ قلب
1- جگر
2- بستنی
3- سرخ کردنی ها
4- سبزیجات کنسروی
5- نوشابه
6- محصولات پخته شده مثل کیک و کلوچه
7- ژامبون مرغ
8- گوشت قرمز
9- کرم قهوه
10- غذاهای یخ زده
11- ماکارونی
علت گرفتگی عروق کرونر
گرفتگی عروق کرونر ، نتیجه آسیبی است که به لایه داخلی سرخرگ کرونر وارد می شود. این آسیب باعث تجمع چربی و پلاک ها در محل آسیب خواهد شد. امکان انباشت کلسترول و یا ضایعات سلول ها نیز وجود دارد که اصطلاحا آترواسکلروزیس نامیده می شود. اگر پلاک ها تجزیه و یا شکسته شوند، در نواحی از رگ های خونی به صورت خوشه ای جمع خواهند شد. این دسته ها می توانند عروق را مسدود و جریان خون را کاهش دهند، که نتیجه آن حمله قلبی خواهد بود.
علائم و نشانه های گرفتگی عروق کرونر
گرفتگی عروق کرونر می تواند منجر به آنژین شود، نوعی درد قفسه سینه که با نارسایی قلبی در ارتباط است. آنژین می تواند با علائمی مانند احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه، گرفتگی و سوزش قفسه سینه همراه باشد و باعث بروز سوزش سر معده، ضعف، تعریق و یا حالت تهوع شود. گرفتگی عروق کرونر هم چنین می تواند با تنگی نفس نیز همراه باشد. اگر اکسیژن کافی به قلب و یا سایر ارگان های بدن نرسد، فرد هنگام انجام فعالیت های بدنی به نفس زدن خواهد افتاد.
گرفتگی عروق کرونر با چه عوارضی می تواند همراه باشد؟
حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که عضلات و ماهیچه های قلب، خون و اکسیژن به میزان کافی دریافت نمی کنند. همانند زمانی که لخته خود در عروق کرونری تشکیل می شود. تشکیل لخته خون، ترومبوز کرونری نام دارد. در صورتی که لخته به اندازه کافی بزرگ باشد، جلوی رسیدن خون به قلب گرفته خواهد شد.
علائم عارضه حمله قلبی
از جمله علائم حمله قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه
تنگی نفس
رنگ پریدگی صورت
تهوع و استفراغ
تعریق
سرگیجه
اولین علامت، درد قفسه سینه است که به گردن، چانه، گوش ها و بازوها می زند. بعید به نظر می رسد که تغییر پوزیشن، استراحت و یا دراز کشیدن به تسکین علائم کمک کند. درد، اغلب ادامه دار است اما ممکن است گاهی احساس شود و می تواند به مدت چند دقیقه یا چند ساعت ادامه پیدا کند. حمله قلبی، وضعیت اورژانسی است و می تواند آسیب های جدی و دائمی را برای قلب به همراه داشته باشد. حتما در صورت مشاهده علائم حمله قلبی، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.