سپاه و یک عمر نبرد با تروریسم


سپاه و یک عمر نبرد با تروریسم

سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد «بزرگ‌ترین نهاد ضدتروریستی بودن سپاه در کل دنیا» گرچه مفهومی جدید در ادبیات سیاسی ایران نبود، اما تأکید ایشان باعث شد توجهات بیشتری به این مفهوم در ذهن مخاطبان مرور شود.

همان سال اعضای حزب دموکرات کردستان برای مردم کرد ناامنی به وجود آورده بودند. این حزب که با خروج اشغالگران متفقین از ایران از هم فروپاشیده بود، فردای پیروزی انقلاب اسلامی اعلام وجود کرد. حمله به پادگان‌هاى نظامى، غارت اموال مردم، کمین و کاشت مین بر سر راه نیروهاى نظامى، ترور و شکنجه و ارعاب افراد بومى و غیربومى، مصادره و به آتش کشیدن امکانات دولتى و گرفتن مالیات از مردم از جمله اقدامات حزب دموکرات بود. این جماعت هم با فرمان امام و حضور پاسداران سپاه دست‌شان از کشور کوتاه شد.

شورش‌های احزاب تجزیه‌طلب کرد البته طولانی بود؛ روزی دموکرات، روزی کومله. روزی از کشور فرار می‌کردند و برای تجدید قوا در خاک همسایه پناه می‌گرفتند و روزی برای حمله به پادگانی یا اقدام تروریستی دیگری وارد کشور می‌شدند.

همه ارگان‌های کشور در آرام کردن فضای کردستان و مقابله با آشوب‌های مدعیان کرد نقش ایفا کردند، اما در این میان نقش سپاه برجسته‌تر بود. احمد متوسلیان تا محمد بروجردی و ابراهیم همت و احمد کاظمی و اصغر وصالی فرماندهانی از سپاه بودند که برای امنیت آن منطقه نقش ایفا کردند.

علاوه بر این، برنامه‌ریزی سپاه برای جذب در کردستان موفق بود و توانست هزاران عضوگیری بومی در آن منطقه داشته باشد.

غائله چپ‌ها در ترکمن صحرا: چریک‌های فدایی خلق در ترکمن‌صحرا از جمله گروه‌هایی بودند که در اولین هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام موجودیت کردند و بـا خلع سلاح شهـربـانـى و ژانـدارمـرى در عـمـل کـنـترل شهر گنبد را به دست گرفتند و هر کسی را هم که اراده می‌کردند، خلع سلاح و اموالش را! هم غارت می‌کردند. قتل و ترور هم که اتفاقی عادی بود!

سپاه و یک عمر نبرد با تروریسم

در نهایت وزارت کشور هیئتی به منطقه اعزام کرد و آن هیئت دستور برخورد داد که با ورود نیرو‌های ارتش و سپاه، چریک‌های فدایی خلق دستگیر یا به هلاکت رسیدند. در این درگیرى‌ها، فرمانده سپاه گنبد و تعدادى از نیرو‌های سپاه به شهادت رسیدند، ولى شهر از تصرف ضدانقلاب خارج شد.

غائله ریگی در سیستان‌و‌بلوچستان: دو دهه از انقلاب اسلامی گذشته بود که گروهکی تکفیری با ادعای احیای حقوق مردم بلوچ در گوشه جنوب شرقی کشور سربرآورد. ترور مسئولان و مردم منطقه، بمب‌گذاری، راهزنی و بریدن سر افراد از جمله اقدامات گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی بود. در برخورد با این گروه و نیز مقابله با اشرار منطقه سپاه از جمله نیرو‌های اصلی بود و البته به همین دلیل فرماندهان و اعضای این نیرو بار‌ها هدف عملیات تروریستی گروهک ریگی قرار گرفتند.

مبارزه با تروریسم منافقین

تروریسمی که دارودسته رجوی به اسم مجاهدین خلق در این کشور علیه مردم انجام دادند و هنوز هم اگر بتوانند انجام می‌دهند، به قدری گسترده است که پرداخت تفصیلی به آن جز در قالب کتاب امکانپذیر نیست. از همان ۳۰ خرداد ۶۱ تا همین زمان نگارش این گزارش، رجویست‌ها تفنگ و ترورشان علیه این ملت بلند است. فقط تفاوت آن است که در دهه ۶۰ به دلایل مختلف امکان عملی کردن عملیات‌های خود را می‌یافتند و اکنون توانایی‌اش را ندارند.

در این میان یکی از کارویژه‌های سپاه مبارزه با همین تروریست‌های گروه رجوی بوده است.

امنیت پرواز

امنیت پرواز‌ها در جمهوری اسلامی با سپاه پاسداران است و این نیرو توانسته با اقدامات اطلاعاتی و حضور میدانی امنیت خوبی را در پرواز‌ها برقرار کند، به نحوی که در قریب به اتفاق موارد وقتی مشکلی هم به وجود می‌آید، مردم حتی متوجه هم نمی‌شوند، چه رسد که بخواهند بدانند چگونه حل شده است. در اهمیت تأمین امنیت پرواز همین بس که اگر امنیت پرواز‌ها در ۱۱ سپتامبر در امریکا به درستی تأمین شده بود، حمله به برج‌های دوقلوی امریکا و مرگ چند هزار نفر اتفاق نمی‌افتاد.

مقابله با تروریسم دولتی امریکا و صهیونیست‌ها

رژیم صهیونیستی منشأ تروریسم در منطقه غرب آسیاست. اشغالگری و ترور دو ابزار اصلی این رژیم برای بقای خود است. سپاه از جمله نیرو‌های اصلی مقابله‌کننده با این توحش و ترور بوده است. گرچه بسیاری از اقدامات سپاه در این زمینه، در فضای نظامی انجام نمی‌شود و خبر‌های رسمی هم در مورد آن وجود ندارد، اما قرائنی از نقش‌آفرینی عمیق سپاه در این زمینه موجود است.

از سویی تقویت محور مقاومت و نیرو‌های ایستاده مقابل صهیونیست‌ها در کشور‌های دیگر از جمله لبنان، سوریه و فلسطین هم از جمله اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

اقدامات دولت امریکا هم بسیاری اوقات وصف تروریستی دارد و شاید برای مردم فقط زمینگیر کردن پهپاد متجاوز امریکایی به چشم بیاید، اما در این زمینه هم سپاه توانسته است تا حد قابل قبولی مانع عملیات‌های تروریستی امریکا شود.

مبارزه با تروریسم تکفیری در غرب آسیا

اقدامات سپاه پاسداران در مبارزه با تروریسم تکفیری و از جمله داعش نیز خود کتابی مفصل است. ساماندهی نیرو‌های مردمی، پذیرش درخواست کمک دولت‌های منطقه، حضور مستشاری و نظامی در مقابله با تروریسم پاگرفته در سوریه و عراق و فداکاری صد‌ها شهید سپاه در این زمینه، صرفاً اجمالی تیتروار از این حضور است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر