معرفی ییلاقات تالش + فیلم و عکس
رکنا: غوغای رطوبت، مه و منظره را در تالش خواهید دید.
به گزارش رکنا، تالش یکی از بزرگترین شهرهای استان گیلان محسوب میشود، جایی که کوهستان جنگلی و دریا به هم میرسند و رطوبت و باران غوغای سرسبزی به پا میکند.
برای تماشای اوج تردستی طبیعت در سفر به تالش، باید راست جاده را به سمت ارتفاعات بگیرید و به سمت ییلاقات خنک و مه گرفته تالش در نزدیکی آسمان بروید. ییلاقات تالش با طبیعت سبز و مه گرفته و رقص ابرهای پنبهای حسابی از شما دل میبرند و شما را به لمس آرامش در سفری خیالانگیز دعوت میکنند.
ییلاقات تالش
سوباتان، روستایی کارت پستالی نزدیک آسمان
یکی از ییلاقات تالش که حتما باید به آن سر بزنید، روستای کارت پستالی سوباتان با هوای مه آلود و کلبههای چوبی دلبرباست که از قشنگترین قابهای عکاسی است.
سوباتان کجاست؟ سوباتان یک دشت سراسر سبز است با خانههای روستایی و شیروانیهای قرمز و نارنجی و تکههای سفید و پنبهای ابر که درآسمان شیطنت میکنند.
سوباتان را باید ییلاق تالش به حساب آورد که در ارتفاع ۱۹۰۰ تا ۲۵۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد. البته مسیر دسترسی به آن راحت نیست باید از یک مسیر خاکی بگذرید تا به این بهشت برسید.
خوشبختانه در سوباتان موبایل آنتن نمیدهد و خبری از زنگ گوشی و سر و صدای ارتباطات و شبکههای اجتماعی هم نیست و بهترین جا برای لمس آرامش واقعی همین جاست.
برای ماندن در سوباتان دو انتخاب پیش روی شماست. راه اول کمپ کردن و چادر زدن در طبیعت بکر و مه آلود سوباتان است.
اما اگر اهل چادر زدن نیستید، برای ماندن در سوباتان یک گزینه دیگر هم هست.
شما میتوانید با اجاره کلبه و ویلا در سوباتان از نزدیک زندگی ساده و صمیمی اهالی سوباتان را درک کنید و از طعم غذاهای محلی سوباتان خاطرهای به یادماندنی بسازید.
برای رسیدن به این روستای ییلاقی باید ۲۲ کیلومتر از شهر لیسار تالش در جادهای شیبدار و ناهموار به سمت سوباتان رانندگی کنید.
بهترین زمان سفر به این ییلاق دیدنی تالش از اردیبهشت تا شهریور ماه است و در مواقع دیگر سال هوای سوباتان سرد و برفی است و امکان تردد در آن وجود ندارد.
ییلاق شکر دشت، عروس تالش
یکی دیگر از ییلاقات دیدنی تالش که به “عروس تالش” معروف است، ییلاق شکردشت است که با طبیعت بکر و غرق در مه خود شگفتزدهتان میکند.
شکر دشت در نزدیکی سوباتان قرار دارد و هر بهار سراسر این دشت سرسبز مملو از شقایقهای قرمز میشود و منظرهای دیدنی خلق میکند که بهترین قاب برای عکاسی از طبیعت دانست.
زنبور های عسل هم در این فصل سراغ این گلها میروند و یکی از مرغوبترین سوغاتیهای تالش را برایتان به ارمغان میآورند. پس اگر به ییلاق شکردشت تالش رفتید از عسل مرغوب و لبنیات تازه این ییلاق غافل نشوید.
ییلاق شکردشت در ۳۹ کیلومتری تالش قرار دارد و مسیر همواری ندارد و رسیدن به آن با خودروی سواری دشوار است.
برای رفتن به شکردشت، باید از چندصد متر قبل از روستا ، خودرو را پارک کنید و بقیه مسیر را با پای پیاده طی کنید یا کنار جاده منتظر شوید تا خودروی نیسان ساکنان محلی شما را به شکردشت برساند.
با همه این اوصاف، سکوت و پاکیزگی جاده و بکر و دست نخورده بودن این ییلاق ارزش سختی مسیر را دارد .
منطقه ییلاقی دو خاله کوه
منطقه ییلاقی دو خاله کوه یکی از ییلاقهای تالش است که میشود طعم آرامش واقعی را در آن چشید و با چشم انداز کوهستانی سرسبز و مه گرفتهاش جان تازهای گرفت.
در این منطقه ییلاقی خبری از دود و صدای ماشین نیست و تنها صدای شرشر آب رودخانه و پرندگان جنگلی شنیده میشود.
با خوردن یک لیوان چای زغالی آن هم با منظرهای از طبیعت بکر و سرسبز ییلاق دو خاله کوه، اصل زندگی روستایی را از نزدیک لمس خواهید کرد.
برای پیدا کردن این ییلاق از افراد محلی تالش میتوانید کمک بگیرید.
روستای مریان تالش
در ۳۵ کیلومتری غرب تالش بعد از طی کردن جادهای کوهستانی و آسفالته، به یکی دیگر از ییلاقات باصفا و خوش آب و هوای تالش یعنی روستای ییلاقی مریان میرسید.
ییلاق مریان جایی است که در آن زردی گندم و سبزی درختهای سیب و گلابی به هم میرسند.
کوههای یکدست سبز، دشتهای وسیع و غرق در مه، رودخانه گرگان رود، مزارع گندم و باغهای میوه، مناظر جذابی است که در ییلاق مریان خواهید دید.
اگر در سفر به شمال گذرتان به روستای مریان افتاد، در کنار لذت بردن از چشمانداز رویایی آن از حمام تاریخی مریان هم دیدن کنید.
این حمام که قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد، به دستور سردار امجد که از حکام قاجار بود برای استفاده خاندانش در سطحی شیبدار و با معماری آلمانی ساخته شده و امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
مریان تالش ۱۰۸۰ متر از سطح دریا بلندتر است.
روستای آق اولر تالش
ییلاق آق اولر یکی دیگر از ییلاقات جذاب تالش است که در نزدیکی روستای مریان قرار دارد و با کوههای سر به فلک کشیده محصور شده.
روستای ییلاقی آق اولر با داشتن طبیعت سرسبز و آب و هوای مطبوع یک مقصد جذاب در دل جنگلهای هیرکانی و ارتفاعات تالش است.
یکی از آثار تاریخی این روستا، کاخ سردار امجد است که از حکام محلی گیلان در دوران قاجار بوده و این ساختمان را برای پذیرایی از درباریان قاجار و بزرگان کشور، بنا کرده.
بهترین زمان سفر به ییلاق آق اولر مانند هر ییلاق دیگری از اوایل اردیبهشت تا اواخر مهر است. لمس طراوت و سرسبزی بهار و یا نسیم دلچسب و خنک تابستان این ییلاق بهشتی را از دست ندهید.
مسیر رسیدن به این ییلاق در تالش کاملا آسفالت است اما به دلیل کوهستانی بودن منطقه، مسیر پرپیچ و خم و پر شیبی در انتطار شماست.
روستای شیله وشت تالش
اما نوبت میرسد به یکی از ییلاقات کمتر شناخته شده تالش یعنی روستای ییلاقی شیله وشت.
ییلاق شیله وشت در ۲۸ کیلومتری تالش قرار دارد و بعد از گذر از چندین روستا و طی کردن مسیری خاکی به این روستای خوش آب و هوا خواهید رسید.
محاصره این روستا توسط کوه و رودخانه و پوشش جنگلی چشمنوازش، شیله وشت را به یکی از ییلاقات جذاب تالش تبدیل کرده.
قرار گرفتن روستای شیله وشت در امتداد رودخانه کرگانرود و وجود صخرههای سنگی و پوشش جنگلی انبوه در مسیر عبور رودخانه، باعث به وجود آمدن آبشار طبقاتی شیله وشت شده.
البته مسیر رسیدن به این آبشار آسان نیست و پس از حدود ۲۰ دقیقه پیادهروی به این آبشار جذاب خواهید رسید.
اسب سرا، روستای ییلاقی کمتر شناخته شده تالش
با ورود به روستای ییلاقی اسب سرا انگار که به یک تابلوی نقاشی پا گذاشتهاید، وجود چشمه، رودخانه، آبشار و طبیعت سرسبز یک چشم انداز زیبا در این روستا خلق کرده است.
صدای دلنشین رودهای روان و آبشارهای خروشان، نسیم ملایم شمال و عطر جنگل در مسیر این ییلاق تالش همراهی تان میکند.
روستای ییلاقی اسب سرا در مجاورت روستاهایی مثل سیاه پشت و شکردشت قرار دارد و به بهشت گمشده شهرت یافته است.
سخن آخر
ییلاقات تالش شما را به سمت منظرههای شگفت انگیزمیبرد. از دشتهای سبز و مخملی تا اقیانوسی از ابرهای پنبهای که شما را احاطه خواهد کرد.