طبق نظرسنجی ها؛ نگرانی صهیونیستها از عربستان هسته ای


طبق نظرسنجی ها؛ نگرانی صهیونیستها از عربستان هسته ای

نتایج نظرسنجی شبکه عبری «کان ۱۱» نشان می‌دهد که علی‌رغم حمایت شهرک‌نشینان صهیونیست از کلیات توافق عادی‌سازی با عربستان سعودی، اکثر آن‌ها نگران مطالبات ریاض و دست‌یابی آن به سلاح هسته‌ای هستند.

طبق نظرسنجی ها؛ نگرانی صهیونیستها از عربستان هسته ای

بعد از مخالفت اکثر شهروندان سعودی با توافق عادی‌سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی، برنامه تلویزیونی «همه چیز سیاسی» در شبکه «کان ۱۱» اسرائیل شب گذشته (شنبه، ۳۰ سپتامبر) گزارشی از نتایج یک نظرسنجی منتشر و اعلام کرد که شهرک‌نشینان هم نگرانی‌هایی از ابعاد این توافق دارند.

براساس گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «آی ۲۴»، داده‌های نظرسنجی شبکه کان ۱۱ نشان داد که «اسرائیلی‌ها از توافق عادی‌سازی با عربستان سعودی حمایت می‌کنند، اما بیشتر آن‌ها از احتمال دست‌یابی سلاح هسته‌ای توسط عربستان سعودی می‌ترسند.

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس نتایج این نظرسنجی، «۵۶ درصد از اسرائیلی‌ها از توافق عادی‌سازی با عربستان سعودی حمایت می‌کنند، ۱۲ درصد از آن حمایت نمی‌کنند و ۳۲ درصد نیز هنوز نمی‌دانند که آیا از این توافق حمایت کنند یا خیر».

در ادامه گزارش آمده است: از این تعداد، ۶۳ درصد از رای‌دهندگان حامی ائتلاف حکومتی و نتانیاهو از توافق عادی‌سازی بین ریاض و تل‌آیو حمایت می‌کنند؛ در مقابل تنها ۹ درصد از رای‌دهندگان طرفدار ائتلاف معارض، با آن مخالف هستند.

نتایج این نظرسنجی در بین طرفداران ائتلاف حکومتی به این صورت بوده است: ۶۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی و حامیان حزب لیکود، متعلق به بنیامین نتانیاهو، از این توافق اعلام حمایت کردند؛ در حالی که ۱۱ درصد از رای‌دهندگان لیکود مخالف آن هستند.

شبکه آی ۲۴ درباره نتایج نظرسنجی در بین طرفداران ائتلاف معارض نیز نوشت: در میان مخالفانِ شرکت‌کننده در این نظرسنجی، ۵۸ درصدشان از توافق با عربستان سعودی حمایت می‌کنند و تنها ۱۶ درصد از آن‌ها حامی این روند نیستند.

نگرانی شهرک‌نشینان صهیونیست از مطالبات هسته‌ای عربستان در توافق عادی‌سازی در حالی افزایش یافته، «یائیر لاپید»، رهبر ائتلاف مخالفان نسبت به ممانعت از امضای توافقی که به عربستان سعودی اجازه دهد اورانیوم در خاک خود را غنی‌سازی کند، هشدار داده بود.

بخش مهمی از نظرسنجی این رسانه صهیونیستی نشان داد که ۳۹ درصد از شهرک‌نشینان اسرائیلی با این هشدار لاپید موافق هستند؛ در حالی که ۲۸ درصد مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در خصوص نگرانی مقامات امنیتی تل‌آویو از این توافق گزارش داده بود: «یوآو گالانت» وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی می‌گوید «تل‌آویو در صدد است اقدامات مناسبی جهت تضمین امنیت اسرائیل در صورت رسیدن به توافق عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی انجام دهد. ما همه تلاشمان را برای ارزیابی مخاطرات این اقدام و اطمینان یافتن از اینکه در حال حرکت در مسیر درست و مسئولانه هستیم انجام می‌دهیم».

پیش از این، موسسه واشنگتن با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که نتایج آخرین نظرسنجی میدانی‌اش در عربستان نشان می‌دهد، میزان حمایت مردم این کشور از عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی رو به کاهش است و وضعیت فلسطین برای عربستانی‌ها امری «مهم» تلقی می‌شود.

«محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان طی مصاحبه‌ای با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» در ۲۱ ماه سپتامبر جاری اعلام کرد که عربستان گام به گام به سمت عادی‌سازی با اسرائیل پیش می‌رود. بن سلمان در پاسخ به سوالی درباره الزامات توافق عادی‌سازی گفته بود: برای ما مسئله فلسطین بسیار مهم است و باید این موضوع را حل کنیم.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز اخیرا طی سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد که توافق عادی‌سازی روابط این رژیم با عربستان سعودی نزدیک است و دیگر کشورها نیز به آن خواهند پیوست. مقامات‌ تل‌آویو مدعی هستند که به جز عربستان، در مسیر عادی‌سازی با کشورهای عربی و اسلامی دیگری از جمله عمان، لیبی و اندونزی قرار دارند.

انتشار گزارش‌ها درخصوص عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو در سایه اظهارات رسمی مقامات عربستانی و صهیونیستی افزایش یافته است؛ مقامات کاخ سفید نیز با اظهاراتی از پیشرفت در گفت‌وگوها با ریاض خبر داده‌اند.

براساس نظرسنجی منتشر شده در روزنامه «معاریو»، دیدار «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با نتانیاهو در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل و لغو روادید با اسرائیل، احتمال دست‌یابی به توافق با عربستان را بین شهرک‌نشینان بالا برده است.

برخلاف گزاش‌های غربی و عبری، روزنامه «الریاض» روز گذشته در گزارشی با عنوان «صلح متفاوت» نوشت: عربستان سعودی «برای برقراری روابط با اسرائیل، تحت نظارت آمریکا عجله ندارد و گفت‌وگو درباره موضوعات و پرونده‌های مهم تا رسیدن به توافق بین طرف‌های مذاکره‌کننده زمان خواهد برد»./ فارس


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست