طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با قهوه جوش و فوت و فن های کف کردن آن
طرز تهیه قهوه ترک در خانه با استفاده از قهوه جوش مخصوص قهوه ترک که به «جذوه» یا «ایبریک» معروف است کار آسانی است اما نیاز به دانستن یکسری فوت و فنهای حرفهای دارد تا یک قهوه ترک کفدار و خوشطعم میل کنید. در این مقاله از سایت فیدیلیو طرز تهیه...
طرز تهیه قهوه ترک در خانه با استفاده از قهوه جوش مخصوص قهوه ترک که به «جذوه» یا «ایبریک» معروف است کار آسانی است اما نیاز به دانستن یکسری فوت و فنهای حرفهای دارد تا یک قهوه ترک کفدار و خوشطعم میل کنید. در این مقاله از سایت فیدیلیو طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش روی گاز را به شما آموزش میدهیم و فوت و فنهای تهیه قهوه ترک با موکاپات و بدون قهوه جوش و … را هم به شما میگوییم.
مواد لازم برای تهیه ۲ فنجان قهوه ترک با قهوه جوش جذوه
قهوه ترک آسیاب شده: ۷ تا ۹ گرم برای هر نفر (معادل هر نفر ۱ قاشق مرباخوری)
آب سرد: ۲ فنجان (بهترین حالت این است که هر فنجان ۵۰ میلیلیتر گنجایش داشته باشد)
جذوه مسی: به اندازه ۲ فنجان قهوه گنجایش داشته باشد
قند: ۲ حبه (سلیقهای است، یا برای هر فنجان یک قاشق چایخوری شکر بریزید.)
مراحل طرز تهیه قهوه ترک روی گاز
برای درست کردن یک قهوه ترک کف دار باید از پودر قهوهای استفاده کنید که کاملا آسیاب شده و بافتی شبیه آرد و یکدست داشته باشد. همچنین استفاده از یک قهوه جوش (جذوه) که از جنس استیل نباشد و دهانه آن باریکتر از بدنهاش باشد یکی دیگر از ترفندهای درست کردن قهوه ترک کفدار است. در ادامه طرز تهیه قهوه ترک روی گاز را با هم مرحله به مرحله انجام میدهیم.
مرحله اول: پودر قهوه را آماده کنید
برای درست کردن یک قهوه ترک خوشطعم و کفدار بهترین درجه آسیاب برای دانه قهوه حالت آردی و یکدست است. برای این منظور اگر خودتان در خانه آسیاب مخصوص قهوه دارید دانه قهوه را به اندازهای که بافتی شبیه آرد پیدا کنید آسیاب کنید یا پودر قهوه را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
مرحله دوم: آب، پودر قهوه ترک و قند را در جذوه بریزید
برای درست کردن قهوه ترک بهازای هر نفر یک فنجان آب سرد و یک قاشق مرباخوری پودر قهوه ترک در جذوه یا به قول خود ترکها (ایبریک) که بهتر است جنس آن مسی باشد بریزید (انواع ایبریک از جنس استیل، روی و مس در بازار موجود است).
اگر طعم قهوه ترک را کمی شیرین میپسندید بهازای هر نفر یک حبه قند اضافه کنید (بهتر است شکر نریزید، قند کف قهوه را بیشتر میکند). این ترکیب را با یک قاشق چایخوری بهصورت یکنواخت هم بزنید تا بافت یکدستی ایجاد شود.
مرحله سوم: دم کردن قهوه ترک روی گاز
جذوه را روی حرارت ملایم گاز بگذارید. برای اینکه قهوه ترک کف کند در این مدت اصلا قهوه را هم نزنید. ۳ الی ۴ دقیقه زمان برای دمآوری قهوه ترک کافی است. دم کردن قهوه ترک با فوم زیاد نیاز به کمی صبر و حوصله دارد پس حرارت را روی حالت ملایم نگه دارید. وقتی روی قهوه فوم یا کف تشکیل شد، جذوه را از روی گاز بردارید و با یک قاشق فوم را بردارید و در فنجانها تقسیم کنید. دوباره جذوه را روی گاز بگذارید و صبر کنید تا پودر قهوه در جذوه تهنشین شود.
مرحله آخر: قهوه ترک را در فنجانها بریزید
جذوه را از روی گاز بردارید و به آرامی قهوه را در فنجانها بریزید به نحوی که فوم در فنجانها باقی بماند. قهوه ترک شما آماده است. قهوه ترک اغلب با باقلوا یا لوکوم سرو میشود. نوش جان!
فوت و فنهای طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش (جذوه)
- طرز تهیه قهوه ترک با شیر جوش هم به همین ترتیب است اما مسئله اینجاست که اگر میخواهید یک قهوه ترک کفدار داشته باشید باید قهوه جوش شما دهانه باریک و کف پهنی داشته باشد. این ویژگیهای ایبریک یا جذوه است که باعث میشود در زمان دمآوری قهوه ترک حرارت بهطور یکنواخت به تمام سطوح جذوه منتقل شود و قهوه خوب دم بکشد و کف کند. اگر شیر جوش شما این مشخصات را دارد یک قهوه ترک باکیفیت میتوانید در آن درست کنید.
- در روش تهیه قهوه ترک اگر به جای آب سرد از شیر سرد استفاده کنید به جای قهوه عثمانی شما قهوه یونانی خواهید داشت.
- بهتر است برای هم زدن قهوه ترک و برداشتن فوم آن از قاشق چوبی استفاده کنید.
- برای درست کردن قهوه ترک فوم دار شعله گاز باید بسیار ملایم باشد در غیر این صورت قهوه طعم تلخی و سوختگی به خودش میگیرد و مزه خوبی نخواهد داشت.
- قهوه ترک را با یک فنجان آب سرد سرو کنید. قبل از نوشیدن قهوه ترک آب سرد را بنوشید تا طعم دهانتان عوض شود و مزه قهوه بهتر روی زبانتان بنشیند.
چرا قهوه ترک کف نمیکند؟
چند دلیل برای کف نکردن قهوه ترک وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- برای درست کردن یک قهوه ترک کف دار و فومی باید از پودر قهوه باکیفیت و تازه استفاده کنید. بهترین ترکیب برای پودر قهوه ترک این است که مقدار قهوه عربیکا ۳۰ درصد و قهوه روبوستا ۷۰ درصد باشد. (مقدار قهوه عربیکا بیشتر از ۳۰ درصد نباشد).
- یک دلیل دیگر کف نکردن قهوه ترک استفاده از شکر است. اگر قهوه ترک را شیرین دوست دارید بهجای شکر از قند استفاده کنید. اگر هم از شکر استفاده میکنید مقدار شکر باید کم باشد.
- اگر پودر قهوه ترک تازه نباشد یا درجه آسیاب آن ریز و آردی نباشد کف قهوه ترک کاهش پیدا میکند.
- شعله گاز در زمان دم کردن قهوه ترک باید ملایم باشد در غیر اینصورت قهوه نه کف میکند و نه طعم و عطر خوبی خواهد داشت.
- برای دم کردن یک قهوه ترک خوش طعم با فوم و کف زیاد باید قهوه به مدت ۳ الی ۴ دقیقه روی شعله ملایم گاز دم بکشد در غیر این صورت به نتیجه دلخواه نخواهید رسید.
- اندازه قهوه جوش برای مقدار قهوه ترکی که میخواهید درست کنید اهمیت دارد. اگر سایز قهوه جوش نسبت به مقدار قهوه بزرگ باشد کف قهوه به دیوارههای قهوه جوش میچسبد و شما یک قهوه ترک تلخ و بدون کف تحویل میگیرید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک روی شن چگونه است؟
یک روش درست کردن قهوه ترک، تهیه قهوه ترک روی شن است که معمولا در کشورهای عربی و سایر کشورهای ترک زبان مرسوم است. در روش تهیه قهوه ترک شنی به جای حرارت گاز جذوه را روی شنهای داغ میگذارند، حرارت به طور یکنواخت تمام حجم قهوه را داغ میکند و قهوه بهتر دم آوری میشود.
طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش برقی چگونه است؟
برای درست کردن قهوه ترک با قهوه ساز برقی شما باید از یک دستگاه قهوه جوش ترک برقی یا دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید.
طرز تهیه قهوه ترک بدون قهوه جوش چگونه است؟
اگر قهوه جوش (cezve) یا ایبریک ندارید از شیر جوش استفاده کنید. برای درست کردن قهوه ترک با شیر جوش همان مواد لازم برای قهوه ترک را آماده کنید. سپس در شیرجوش قهوه و شکر(میتوانید شکر را حذف کنید) را با هم مخلوط کنید. حالا آب را بهتدریج به این ترکیب اضافه کنید. مواد را با قاشق چوبی هم بزنید تا یکدست شوند. شیر جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قهوه ترک به مدت ۳ الی ۴ دقیقه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.
طرز تهیه قهوه برای فال چگونه است؟
فال قهوه یک سرگرمی تفننی در کشورهایی مثل ایران، ترکیه و ارمنستان است. قهوه ترک که به قهوه ارمنی هم معروف است همان قهوه مورد استفاده در فال قهوه است.
بهترین ترکیب طلایی پودر قهوه ترک چیست؟
میکس قهوه ترک چند ترکیب حرفهای دارد:
ترک روشن: این ترکیب که به «ترک مدیوم» هم معروف است از دانههای رست شده مدیوم (برشته متوسط) تشکیل شده است.
ترک تیره: «ترک دارک» یا ترک تیره حداکثر از ۵۰٪ دانههای دارک (رست تیره) همراه با دیگر دانهها تشکیل شده است.
ترک میانه: این ترکیب که به «ترک کلاسیک» هم معروف است از ۷۵٪ دانه مدیوم و ۲۵٪ دانههای دارک تشکیل شده است.
در هر سه این ترکیبها از ۳۰ درصد عربیکا و ۷۰ درصد روبوستا استفاده شده است.
طرز تهیه قهوه ترک با موکاپات چگونه است؟
برای درست کردن قهوه ترک در موکاپات برای هر فنجان قهوه، 2 قاشق چایخوری پودر قهوه را در ظرف داخلی موکاپات بریزید و سطح آن را صاف کنید. قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی قرار داده و ببندید. موکاپات را روی شعله ملایم گاز قرار دهید. زمانی که عطر و بوی قهوه بلند شد و قهوه در مخزن بالایی موکوپات بالا آمد قهوه ترک در موکاپات آماده است.
سخن پایانی
درست کردن قهوه ترک روی گاز با استفاده از قهوه جوش مخصوص قهوه ترک یا «جذوه» کار آسانی است اما نیاز به دانستن یکسری فوت و فنهای حرفهای دارد تا یک قهوه ترک کفدار و خوشطعم داشته باشید. شما قهوه ترک را چطور و با چه وسیلهای آماده میکنید؟ چه ترفندی برای کف کردن و خوشمزه شدن قهوه ترک دارید؟ نظرات خود را در قسمت کامنتهای این مطلب با ما در میان بگذارید.