ساده ترین طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ یا گوشت بدون دستگاه
طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ و گوشت کار سختی نیست. به شرطیکه فوت و فن و جزییات درست کردن سوسیس با طعم بیرون را بلد باشید. به طور معمول در طرز تهیه سوسیس کارخانهای از مواد نگهدارنده و مضر استفاده میشود و از همین رو کارشناسان توصیه میکنند که...
طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ و گوشت کار سختی نیست. به شرطیکه فوت و فن و جزییات درست کردن سوسیس با طعم بیرون را بلد باشید. به طور معمول در طرز تهیه سوسیس کارخانهای از مواد نگهدارنده و مضر استفاده میشود و از همین رو کارشناسان توصیه میکنند که سوسیسهای آماده نباید به مقدار زیاد در رژیم غذایی ما مصرف شوند. اما شما با درست کردن سوسیس در خانه میتوانید طعم واقعی سوسیسهای سالم، خوشمزه و بدون ضرر را امتحان کنید. سوسیس خانگی را بدون دستگاه و با لیوان هم میتوانید درست کنید. در این مقاله از سایت فیدیلیو میتوانید با طرز تهیه سوسیس خانگی با طعم کارخانهای به ۲ روش مختلف با گوشت گوساله یا مرغ با دستگاه سوسیس ساز و لیوان آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی با شیر خشک
- گوشت گوساله یا مرغ: 600 گرم
- سویا خیسانده شده در آب: 1/2 لیوان فرانسوی دستهدار
- سیر: 3 حبه
- شیر خشک: 15 گرم
- آرد سفید: 180 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- سس کچاپ: 1 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: 50 گرم
- اسانس دود: 2 قطره
- آب یخ: 100 گرم
- کاور سوسیس: 2 متر
- فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- آویشن: نصف قاشق چایخوری
- هل: نصف قاشق چایخوری
- میخک: نصف قاشق چایخوری
- جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: نصف قاشق چایخوری
- پودر پیاز: 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
- دارچین: 1/4 قاشق چایخوری
- کاور سوسیس: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه سوسیس خانگی با گوشت گوساله یا مرغ بدون دستگاه
برای تهیه سوسیس آلمانی خانگی میتوانید از گوشت تازه مرغ یا گوشت گوساله استفاده کنید. مهمترین چیزی که موجب خوشطعم شدن سوسیس شما میشود، ادویههایی است که برای تهیه آن استفاده میکنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه سوسیس خانگی آشنا شوید.
مرحله اول؛ گوشت را به تکههای کوچک خرد کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوسیس خوشمزه و مخصوص خانگی باید گوشت مرغ با گوشت گوساله را برای مدتی در فریزر قرار دهید تا نیمهمنجمد شوند. سپس آن را از فریزر خارج کنید و با استفاده از چاقوی تیز گوشت یا مرغ را به تکههای کوچک برش دهید.
مرحله دوم؛ خمیر سوسیس را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوسیس خانگی بدون دستگاه مخصوص باید گوشت یا مرغ خرد شده را همراه با سویا، شیر خشک، آرد سفید، آب یخ، تخم مرغ، روغن مایع، سس کچاپ، سیر و اسانس دود در مخلوطکن بریزید. همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود.
مرحله سوم؛ ادویهها را به سوسیس اضافه کنید
ادویههایی که برای تهیه سوسیس استفاده میکنید، نقش مهمی بر مزه آن دارند. بعد از این که خمیر سوسیس را آماده کردید، باید همه ادویهها را اضافه کنید. بهخاطر داشته باشید که برای تهیه سوسیس خانگی باید همه ادویهها بهصورت آسیاب شده و پودری به خمیر سوسیس اضافه شوند. برای اینکه مطمئن شوید همه ذرات ادویه پودر هستند، بهتر است ادویهها را الک کنید و روی خمیر سوسیس بریزید.
مرحله چهارم؛ همه مواد را ترکیب کنید و خوب ورز دهید
بعد از اضافه کردن ادویهها به خمیر سوسیس یک بار دیگر مخلوطکن را روشن کنید. سپس خمیر سوسیس را از دستگاه خارج کنید و آن را برای 30 دقیقه با دست ورز دهید تا کاملا منسجم شود. ورز دادن خمیر موجب یکدست شدن آن میشود و از وا رفتن سوسیس جلوگیری میکند.
مرحله پنجم؛ سوسیس را در کاور مخصوص بریزید
در این مرحله از طرز تهیه سوسیس خانگی به روش بازاری باید خمیر سوسیس را در قیفهای پلاستیکی بریزید. سر قیف را داخل کاور مخصوص سوسیس قرار دهید و سپس مواد را از قیف به کاور سوسیس منتقل کنید. زمانی که کاور سوسیس پر شد، با یک نخ آن را محکم ببندید.
بهخاطر داشته باشید که برای تهیه سوسیس ابتدا و انتهای کاور، در هر قسمت باید محکم بسته شوند. نکته دیگری که باید در این مرحله به آن توجه کنید، این است که بههیچعنوان نباید هوا وارد کاور شود. بنابراین در زمان ریختن خمیر سوسیس در کاور بهخوبی آن را هواگیری کنید.
مرحله ششم؛ سوسیسها را بخارپز کنید
بعد از ریختن خمیر سوسیس در کاور باید آنها را بپزید. اگر در خانه هواپز دارید، میتوانید برای تهیه سوسیس از هواپز استفاده کنید. برای این کار باید سوسیس را به مدت 45 دقیقه در هواپز قرار دهید تا آماده شود.
برای تهیه سوسیس روی گاز باید سوسیسها را در یک ظرف فلزی قرار دهید. سپس یک قابلمه بزرگ آب جوش آماده کنید و ظرف فلزی را روی آن بگذارید. حالا درب قابلمه بزرگ را ببندید و اجازه دهید سوسیسها بخارپز شوند.
مرحله هفتم؛ سوسیسها را در آب سرد قرار دهید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ یا گوشت باید سوسیسها را زیر آب سرد بگیرید تا کاملا خنک شوند. سپس سوسیسها را برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند. بعد از 24 ساعت میتوانید از این سوسیس خانگی و خوشمزه برای درست کردن غذاهای مختلف استفاده کنید یا آن را در روغن سرخ و یک ساندویچ سوسیس لذیذ آماده کنید.
طرز تهیه سوسیس با دستگاه سوسیس ساز
برای تهیه سوسیس خانگی با دستگاه سوسیس ساز باید مواد سوسیس را به روشی که پیشتر گفته شد، آماده کنید. سپس خمیر سوسیس را داخل چرخگوشت مجهز به سوسیس ساز بریزید. کاور سوسیس را جلوی لوله خروج سوسیس ساز قرار دهید و اجازه دهید کاور پر شود. سپس به روش گفته شده در بالا سوسیسها را بخارپز کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه سوسیس خانگی
- بهخاطر داشته باشید که برای نگهداری سوسیس خانگی حتما آن را در ظرف در بسته قرار دهید.
- برای تهیه سوسیس خانگی میتوانید بهجای پودر سیر از سیر له شده استفاده کنید تا سوسیس شما خوشمزهتر شود.
- برای این که سوسیس خانگی شما سالمتر باشد، میتوانید بهجای روغن مایع از روغن زیتون طبیعی استفاده کنید.
- در طرز تهیه سوسیس خانگی میتوانید مواد را در مخلوطکن یا غذاساز آماده کنید و یا دو بار در چرخگوشت چرخ کنید تا کاملا خمیری و منسجم شوند.
- در زمان پر کردن کاور سوسیس باید بعد از ریختن مواد در کاور با دست آن را به سمت جلو فشار دهید تا هوای اضافی داخل کاور تخلیه شود.
- بهخاطر داشته باشید که برای آماده کردن سوسیس باید آن را با کاور بخارپز کنید و سوسیسها نباید با آب تماس داشته باشند.
- طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ بدون شیر خشک هیچ تفاوتی با روشی که در آن از شیر خشک استفاده میشود، ندارد. در این روش تنها باید شیر خشک را حذف کنید.
- برای افزایش ماندگاری سوسیس خانگی میتوانید آن را در فریزر قرار دهید.
- در طرز تهیه سوسیس خانگی لیوانی باید مواد سوسیس را در لیوانهای شفاف پلاستیکی بریزید و با نوار پلاستیکی ببندید و سپس بخارپز کنید.
- برخی افراد برای خوشرنگ شدن سوسیس از مقداری رنگ خوراکی استفاده میکنند.
- در طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی باید از گوشت قرمز بهجای مرغ استفاده کنید.
سوالات متداول
مدت زمان نگهداری سوسیس خانگی چقدر است؟
ازآنجاییکه برای تهیه سوسیس خانگی از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود، بهتر است این سوسیس را هر چه سریعتر مصرف کنید. میتوانید سوسیس خانگی را حداکثر تا 1 هفته در یخچال و ظرف در بسته نگهداری کنید یا آن را فریز کنید.
برای تهیه سوسیس خانگی از چه گوشتی استفاده کنیم؟
برای درست کردن سوسیس خانگی میتوانید از گوشت ران گوساله، سینه و ران بدون استخوان مرغ یا گوشت بوقلمون استفاده کنید.
علت وا رفتن سوسیس خانگی چیست؟
علت وا رفتن سوسیس خانگی معمولا سفت بودن بیش از حد خمیر سوسیس و بخارپز کردن سوسیس به مدت طولانی است. اگر خمیری که آماده کردهاید، بیش از حد سفت است، میتوانید مقداری آب یخ به آن اضافه کنید. بهعلاوه هیچگاه نباید سوسیسها را بیشتر از 45 دقیقه بخارپز کنید.