رینگ فلز سرخ متلاطم شد
عدماطمینان در خصوص سیاستهای پولی فدرالرزرو و نوسان شاخص دلار آمریکا باعث شد تا فلز سرخ ظرف ساعات ابتدایی بازگشایی بازارها با افت نرخ مواجه شود و از سقف نرخ ثبتشده ظرف روزهای پایانی هفته گذشته فاصله بگیرد. ظرف روز جمعه اول دسامبر مس در معاملات آتی کامکس آمریکا با ثبت رشد نرخ هفتگی ۳.۱۷درصدی به اوج قیمت چهارماه اخیر خود رسید. افزایش ناترازی در عرضه و تقاضای مس و فروکش تورم در ایالاتمتحده آمریکا، حامی رشد بهای فلز سرخ بود. اما مطرحشدن احتمال کاهش نرخ بهره در زمانی دیرتر از آنچه گمانهزنی میشد، باعث شد تا شاخص دلار آمریکا ظرف ساعات ابتدایی روز دوشنبه چهارم دسامبر افزایشی شود و این موضوع سیگنال منفی موثری برای بازارهای کالایی به ارمغان آورد.
چرا قیمت مس افزایشی شد؟
به گزارش «اکوایران»، فلز سرخ ظرف روزهای ابتدایی ماه دسامبر در بازارهای جهانی در مسیر رشد نرخ نوسان داشت و به قله قیمتی چند ماه اخیر خود صعود کرد. در معاملات آتی کامکس آمریکا در بازه چهارماهه، مس به رکورد قیمتی رسید؛ این در حالی بود که این فلز در معاملات بورس فلزات لندن به بیشترین نرخ در بازه سهماهه رسید. نرخ تورم ایالاتمتحده آمریکا در ۶ماه منتهی به اکتبر امسال برابر ۲.۵درصد بود؛ این رقم به هدف تورم ۲درصدی مدنظر سیاستگذاران این کشور نزدیک بود که باعث شد فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا به کاهش سیاست انقباضی از سوی فدرالرزرو امیدوار شوند و این موضوع باعث شد تا زمینه رشد قیمت در بازارهای جهانی ایجاد شود. مس در معاملات آتی کامکس آمریکا با ثبت رشد نرخ هفتگی ۳.۱۷درصدی به ۳.۹دلار به ازای هر پوند رسید؛ بازه ماهانه این فلز ۶.۴درصد بود. همچنین مس در بازه سالانه رشد ۱.۵درصدی را به ثبت رسانده است.
جروم پاول، رئیس فدرالرزرو، روز جمعه اول دسامبر اعلام کرد که اقدامات فدرالرزرو باعث بالانس اقتصاد آمریکا شده است. ابراز رضایت رئیس فدرالرزرو از کاهش موفقیتآمیز تورم آمریکا باعث شد تا بخشی از فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا به پایان سیاست انقباضی امیدوار شوند و در حالی که رکورد تاریخی بهای طلا در بازار جهانی شکسته شد، فلزات اساسی نیز به مسیر رشد قیمت بازگشتند. با این حال، پاول در سخنان خود تاکید کرد که هنوز برای خوشحالی برای پایان تورم در آمریکا زود است؛ بنابراین مبارزه فدرالرزرو با تورم به پایان نرسیده است. بنابراین احتمال افزایشی دیگر در نرخ بهره به طور کامل منتفی نشده است. با وجود این، فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا ترجیح دادند این احتمال را نادیده گرفته و با امیدواری به پایان رشد نرخ بهره در مسیر رشد نرخ قدم برداشتند. شاخص مدیران خرید بخش تولید ایالاتمتحده آمریکا برای ماه نوامبر کمتر از پیشبینی و در فاز رکود اعلام شد؛ این داده احتمال رشدی دیگر در نرخ بهره را کاهش داد و این موضوع نیز از رشد بهای فلزات حمایت کرد.
ناترازی عرضه و تقاضا؛ حامی سبزپوشی رینگ فلز سرخ
نگرانی در خصوص کسری بیشتر عرضه فلز سرخ، همزمان با احتمال رشد تقاضا برای این فلز باعث شد تا بر نرخ مس در بازار جهانی افزوده شود. در شرایطی که پاناما قصد معدن مس First Quantum را تعطیل کند، احتمال افزایش ناترازی در بازار فلز سرخ شدت گرفت. دادگاه ملی این کشور، قانونی را تصویب کرد که مطابق با آن چند دهه بهرهبرداری از این ماده معدنی غیرقانونی بوده است. این معدن ۱.۵درصد مس دنیا را تولید میکند، عدمبرداشت مس از این معدن همزمان با رشد تقاضای احتمالی از سوی چین، حامی رشد بهای این فلز است.