پیکر تراشی برای چه افرادی مناسب است؟
پیکر تراشی چیست؟ در زمانهای گذشته که خبری از عملهای جراحی برای بهدست آوردن اندام زیبا نبود، افراد از رژیم و...
پیکر تراشی چیست؟
در زمانهای گذشته که خبری از عملهای جراحی برای بهدست آوردن اندام زیبا نبود، افراد از رژیم و ورزش برای کاهش وزن خود استفاده میکردند. این دو روش در برخی مواقع می توانستند مشکلاتی هم داشته باشند. بهطور مثال اگر فردی دارای چاقی موضعی بود نمیتوانست آن را با ورزش یا رژیم غذایی برطرف کند.
این روزها پیشرفت علم و تکنولوژی به کمک زیبایی اندام هم آمده است. بهطوری که استفاده از دستگاههای لیپوماتیک آن را برای افراد راحتتر کرده است. پیکرتراشی با لیپوماتیک توسط دستگاه آن انجام میشود. طی این فرآیند یک لوله با نام لوله کانولا که بسیار باریک است وارد قسمت مورد نظر شده و چربی آن را خارج میکند. قطر لولۀ کانولا بسیار باریک است که این موضوع سبب میشود اثر عمل جراحی روی پوست باقی نماند.
چرا پیکر تراشی را انتخاب کنیم؟
مطالعات پزشکان در سال ۲۰۰۲ روی بیش از ۱۰۰ نفر از افرادی که لاغری را انتخاب کرده بودند نشان داد که تخلیۀ چربی بهوسیله لیپوماتیک یا پیکرتراشی بسیار کم خطرتر از روشهای دیگر است. در این روش میزان خونریزی کمتر و رضایتمندی بیمار بیشتر است.
پیکر تراشی مناسب چه افرادی است؟
البته تمام روشهای پیکرتراشی به لیپوماتیک ختم نمیشود. به همین دلیل در ادامه روشهای مختلف را بررسی میکنیم و افرادی که میتوانند از آنها کمک بگیرند را به شما معرفی خواهیم کرد.
پیکرتراشی بدن با لیپوماتیک
همانطور که در قسمتهای بالا هم به آن اشاره کردیم لیپوماتیک از جمله بهترین روشهای پیکرتراشی است. برخورداری از تکنولوژی بالا در جراحی لیپوماتیک سبب شده تا لوله بدون ایجاد آسیب در بافتهای اطراف تنها چربیهای زائد را از بدن خارج کند. لیپوماتیک یکی از روشها برای کم کردن حجم اندامهای مختلف بدن است.
کاندیداهای عمل لیپوماتیک چه کسانی هستند؟
- آن دسته از افرادی که در طول یک ساله اخیر وزن خود را ثابت نگه داشتهاند.
- افرادی که حداقل در یکی از اندامهای خود دارای چربی موضعی هستند.
- اشخاصی که روشهای غیرجراحی در آنها نتیجۀ مناسبی بههمراه نداشته است.
- افرادی که از سلامت جسمی و روحی بالایی برخوردار هستند.
- به بیماری جدی مبتلا نیستند.
دکتر فاطمه حسینی زادگان شیرازی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.
آدرس: بلوار اندرزگو، بعد از مرکز خرید سانا، بن بست سالاری، پلاک ١٦ واحد۳۰۲
پیکرتراشی با لیپوساکشن
لیپوساکشن چند روش مختلف دارد که به دو دستۀ کلی سنتی و مدرن تقسیم بندی میشوند. در روش سنتی پزشک جراح سوراخهای مختلفی را در اعضای بدن ایجاد میکند و لوله مخصوص با ورود به آنها چربیها را به تکههای کوچکتر تبدیل میکند. فشار اعمال شده به چربیها باید بهوسیلۀ نیروی دست جراح کنترل شود. در ادامه به شما میگوییم لیپوساکشن و این سبک از پیکر تراشی برای چه افرادی مناسب است.
کاندیدای عمل لیپوساکشن چه کسانی هستند؟
- افرادی که در رده سنی بین ۲۰ تا ۶۰ سال قرار دارند.
- افرادی که در اندامهای مختلف بدن خود دارای چربی موضعی هستند.
- افرادی که به سیگار اعتیاد نداشته باشند یا حداقل بتوانند دو ماه مصرف آن را کنار بگذارند.
- افرادی که به بیماری خاصی مبتلا نباشد.
- افرادی که مشکلی با بیهوشی و داروهای آن نداشته باشند.
پیکر تراشی ابدومینوپلاستی
برخلاف لیپوماتیک که یک روش غیرتهاجمی برای لاغری و از بین بردن چربیهای موضعی است، ابدومینوپلاستی جزو روشهای تهاجمی لاغری به شمار میآید. در طول این عمل جراحی پزشک متخصص با ایجاد برش بزرگ چربی و بافتهای موجود در ناحیههای مختلف به خصوص شکم را خارج میکند. افراد کمتری مناسب استفاده از روش ابدومینوپلاستی برای لاغری هستند.
کاندیدای عمل ابدومینوپلاستی چه کسانی هستند؟
- افرادی که به علت داشتن شکم بزرگ بعد از لیپوماتیک یا لیپوساکشن پوست آنها دچار شلی و حالت آویزان شده است.
- آن دسته از افرادی که به اضافه وزن کلی و چاقی مفرط مبتلا نباشند.
- خانمهایی که علاقهای به بارداری مجدد ندارند.
- افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها قوی است.
- افرادی که به هیچ بیماری زمینهای مبتلا نیستند.
- افرادی که فرآیند بهبود زخم در بدن آنها سریعتر انجام میشود.
در حالت کلی لیپوماتیک برای چه افرادی مناسب نیست؟
- آن دسته از اشخاصی که مقدار چربی موجود در بدن آنها کم است و تنها با کمک روشهایی مانند ورزش و رژیم غذایی میتوانند این چربیها را از بین ببرند.
- افرادی که سن آنها زیر ۲۰ سال یا بالای ۶۰ سال است.
- افرادی که دلیل منطقی و قانعکننده جهت انجام عمل جراحی ندارند.
- افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای
- آن دسته از افرادی که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند.
- خانمهای باردار یا شیرده
عوارض پیکرتراشی چیست؟
آن دسته از عملهای پیکر تراشی که فقط با ایجاد برشهای کوچک انجام میشوند، عوارض کمتری را هم به دنبال خواهند داشت. بهعنوان مثال عمل جراحی پیکرتراشی با روشهای لیپوماتیک و لیپوساکشن عوارض کمتری در مقایسه با ابدومینوپلاستی دارند. در حالت کلی میتوان عوارض زیر را برای روشهای پیکر تراشی غیرجراحی در نظر گرفت:
- تضعیف سیستم ایمنی بدن
- بازگشت چربی بعد از لیپوماتیک
- خطر آمبولی
- تجمع آب بعد از لیپوماتیک
- احساس درد و خونریزی در حین عمل جراحی و بعد از آن
- افتادگی پوست بعد از خارج کردن چربی
آیا من مناسب عمل پیکرتراشی هستند؟
تا به این قسمت در مورد افرادی که میتوانند از روشهای مختلف برای پیکرتراشی استفاده کنند، صحبت کردیم. لازم است قبل از انجام هرگونه تصمیم به یک پزشک متخصص و با سابقه مراجعه کنید و به تمام سوالاتی که از شما میپرسند، پاسخ دهید. در جلسات قبل از عمل جراحی که پزشک برای مشاوره در نظر میگیرد، صادق باشید. پنهان کاری هنگام جواب دادن به سوالات پزشک باعث میشود در آینده عوارض بیشتری را تجربه کنید یا از تصمیم خود پشیمان شوید.
به هر حال اگر سیگار مصرف میکنید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید هرگز سمت پیکرتراشی نروید. چون احتمال خونریزی ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را نسبت به قبل ضعیفتر کند. همچنین بازۀ سنی مناسب را در نظر بگیرید که سن شما در فاصله بین ۲۰ تا ۶۰ سال باشد.
سخن پایانی
این موضوع را در نظر داشته باشید که تمام موارد زیبایی یا عملهای جراحی ممکن است در کنار مزایای که در زیبایی ظاهری شما ایجاد میکنند، معایبی را هم به دنبال داشته باشند. اگر بارها مواردی دربارۀ با لیپوماتیک یا سایر روشهای لاغری موضعی شنیدهاید ولی نمیدانید پیکر تراشی برای چه افرادی مناسب است؟ در این مقاله آن دسته از افرادی که میتوانند کاندیدای مناسبی برای روشهای جراحی مختلف باشند را مورد بررسی قرار دادیم. فراموش نکنید که بهترین روش برای به دست آوردن اندام ایده آل تغییر سبک زندگی به حالت سالم است. شما میتوانید با روشهایی مثل تغذیه مناسب و ورزش به اندام ایده آل خود نزدیکتر شوید.
دکتر فاطمه حسینی زادگان شیرازی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.
آدرس: بلوار اندرزگو، بعد از مرکز خرید سانا، بن بست سالاری، پلاک ١٦ واحد۳۰۲