طرز تهیه آش جو به 2 زبان فارسی و آذری + فیلم
به گزارش رکنا، سلام عزیز دوستلار بوگون آرپا آشی لذتلی آشلاردان بیرن بیشیردیم لازیم اولانلار ساریمساخ ۵دیشس ایسلانمیش آرپابیر بویوک پیالا لوبیه لر آغ قیرمیزی چیتی هرسینن...
به گزارش رکنا، سلام عزیز دوستلار بوگون آرپا آشی لذتلی آشلاردان بیرن بیشیردیم
لازیم اولانلار
ساریمساخ ۵دیشس
ایسلانمیش آرپابیر بویوک پیالا
لوبیه لر آغ قیرمیزی چیتی هرسینن سئودییز قدر
نخود پیشمیشی یاریم پیالا من وورمادیم
قیرمیزی ویا یاشیل مرجیمک یاریم فینجانمن قیرمیزی ترجیح ائدیم گوزه ل لعاب وئریر
گویلر سوزی گشنیش ایسپناح شویودتلخون نعنا آزجا جعفری آزجا ریحان بیرکیلودان بیراز چوخ
قلم سویو
ات ویا تویوخ قرصی۳دانا
سوغان
قورود بیر پیالا ایجینه وسئودییز قدر بزه ک اوچون
ساری کوک سئودییز قدر
حاضیر لاماق شکلی
اولجه ایسلانمیش آرپالاری یاخشیجا بیشیراق سونرا پیشمیش اولان لوبیه لری ونخودی عینی زاماندا قیرمیزی مرجینی علاوه ائدیب اوندان سونرا گولری آرتیریب زامان وئراق گوی لر یوموشالسین سونرا قلم سویونو آرتیراق و ات قورصلارین نعنا و تلخون قوروسون ساری کوک له برابر آرتیریب زامان وئرین لوعاب سالیب دادلاربیربیرینه گئچسین ساریمساق سونرا بیر پیالا قورودی آرتیرین وقاریشدیرین سون اولاراق قیزارمیش سوغان نعنا ایله بیر گه بیر نئچه قاشیق یاغلی علاوه ائدیب قاریشدیریب اوجاغی باغلایین قورود ونعنالی سوغان لا بزه ک وئرین هر کسه نوش اولسون
مواد لازم برای تهیه آش جو:
جو خیس شده یک پیاله بزرگ
حبوبات شامل لوبیاسفید، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، نخود و عدس از هرکدام به دلخواه مثلا 2 مشت
سیر ۵ حبه
کشک یک پیاله برای داخل آش و برای تزیین به میزان دلخواه
پیاز سرخ شده با نعنا داغ
عدس؛ من از عدس دال استفاده کردم نصف استکان
آب قلم
عصاره گوشت و یا مرغ سه قرص
سبزی آش شامل تره، اسفناج، گشنیز، شوید کم، ریحان کم، جعفری کم، کمی بیشتر از یک کیلو
سبزی خشک ترخون دو قاشق غذاخوری
نعنا خشک دو قاشق غذاخوری
زردچوبه به میزان دلخواه
طرز تهیه:
طرز تهیه آش جو به شرح فیلم است.
اول جو را بگذارید خوب بپزد. بعد تمام حبوبات را که قبلا پختیم اضافه کنید به همراه آب قلم و سبزی عصاره مرغ یا گوشت.
بعد نعنا خشک و ترخون خشک را اضافه کنید. زمان بدهید خوب بپزد. لعاب بیندازد. زردچوبه و سیر را هم اضافه کنید. بعد یک پیاله بزرگ کشک را بریزید در آش به همراه چند قاشق پیاز داغ و نعنا داغ خوب مخلوط کنید. یک قل که زد زیرش را خاموش کنید. با پیاز داغ و نعنا داغ به همراه کشک می توانید تزئینش کنید؛ نوش جان
نکته
من نخود و عدس سبز اضافه نکردم چون اصلا نمی پزند. برای شما اگر جنس شان خوب است اضافه کنید. من به جای عدس سبز عدس قرمز دال اضافه کردم.