ما دیگر فرصت نداریم در حالی که کشور‌های منطقه با شتاب در حال توسعه هستند


ما دیگر فرصت نداریم در حالی که کشور‌های منطقه با شتاب در حال توسعه هستند

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما دیگر فرصت نداریم در حالی که کشور‌های منطقه با شتاب در حال توسعه هستند. ایران یک هویت فراگیر فرهنگی و یک واقعیت یکپارچه راهبردی است.

به گزارش بورس نیوز، مسعود پزشکیان، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه میزگرد سیاسی در بیان نظرات خود پیرامون سیاست خارجی، اظهار کرد: مطلبی با مشورت کارشناسان تهیه شده است مبنی بر اینکه «نمی‌خواهم در دنیا منزوی باشیم و جوانان ما حسرت زندگی در کشور‌های دیگر را بخورند و در فکر مهاجرت باشند. ما فقط همین یک ایران را داریم و چاره‌ای نداریم جز این‌که برای آن تلاش کنیم. می‌خواهم جوانان ما با دلی پر از شوق و شور زندگی ادامه مسیر دهند. در کشور بزرگ و کهنی مثل ایران در شأن مردم نیست که از آینده خود مطمئن نباشد.»

وی عنوان کرد: نمی‌خواهم ایرانی بودن برای ایرانیان مقیم در دیگر کشور‌ها دردسر ساز باشد. می‌خواهیم کاری کنیم ایرانی بودن در سایر کشور‌ها مزیت باشد. آیا واقعاً فرق نمی‌کند چه کسی رئیس جمهور می‌شود؟ فرق می‌کند دید رئیس جمهور چگونه باشد. مردم ما عزت می‌خواهند، اما ستیزه‌جویی را نمی‌پسندند.

ما دیگر فرصت نداریم در حالی که کشور‌های منطقه با شتاب در حال توسعه هستند

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما دیگر فرصت نداریم در حالی که کشور‌های منطقه با شتاب در حال توسعه هستند. ایران یک هویت فراگیر فرهنگی و یک واقعیت یکپارچه راهبردی است. با سیاست خارجی واقع‌گرا و تحول‌آفرین از همه ظرفیت‌های انسانی و جغرافیایی برای سربلندی ملت ایران گام خواهیم برداشت.

پزشکیان خاطرنشان کرد: مردم ایران همواره فرصت بوده‌اند. نباید فرصت‌ها را محدود کرد. با احیای برجام و fatf این‌ها شدنی خواهد بود. دستگاه دیپلماسی با عقلانیت و خلاقیت پیگیر نیاز‌های مردم ایران خواهد بود. سیاست خارجی ما اعمال‌گرا، واقع‌گرا و توسعه گرا خواهد بود.

وی افزود: سیاست خارجی ما بهترین بازار و بهترین سرمایه گذاران را برای ایران جذب خواهد کرد. با افتخار ایران فرهنگی و تمدنی را در جهان مطرح خواهیم کرد. تحت هیچ شرایطی تقویت و گسترش روابط همه جانبه با همسایگان را کنار نمی‌گذاریم. معتقد هستم کشور‌های برادر و همسایه و منطقه نباید تلاش کنند بر دیگران مسلط شوند و بر منطقه یکه تازی کنند. باید با کشور‌های مشابه پیمان عدم تعرض امضا کنیم. روابط ایران را با متحدان منطقه‌ای برقرار کنیم.

منافع خود را برون سپاری نخواهیم کرد

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: منافع خود را برون سپاری نخواهیم کرد. نه قدرت‌های شرق باید تصور کنند تنها گزینه‌های ما هستند و نه قدرت‌های غربی باید فکر کنند که راهی به جز پذیرش آن‌ها هستیم.

پزشکیان اذعان داشت: نداشتن رابطه سیاسی با آمریکا نباید به تشنج هزینه آفرین بیامیزد. از دل مناسبات کلان بین‌المللی پیگیر منافع ایران خواهیم بود. قرار بود تحریم‌ها را دور بزنیم، اما آن‌ها ما را دور زدند. ایران را بخشی از راه حل مسائل جهان خواهیم کرد، نه مشکل.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای تأمین امنیت جامعه انسانی نگاه من به منطقه فرصت‌گرا است نه تهدیدگرا. دفاع و امنیت مرز ما باید فقط از سوی خود ما تأمین شود. هرگز به دنبال امنیت اجاره‌ای نبودیم و در این راستا با تمام نهاد‌های امنیتی همکاری خواهم کرد.

تنها با هم‌افزایی می‌توانیم در کوتاه مدت به قله‌های توسعه و پیشرفت دست پیدا کنیم

پزشکیان افزود: ما نباید وضعیتی داشته باشیم تا دیگران بتوانند بر موج ناامیدی مردم سوار شوند. رضایت مردم و همراهی آن‌ها با دولت را یکی از مهمترین مؤلفه‌های دولت و امنیت ملی می‌دانم. منافع آرمانی را در راستای منافع ملی و دعوا‌های جناحی و سیاسی را مضرترین رویکرد در سیاست خارجی می‌دانم. همه جریان‌ها باید برای منافع ملی هم افزایی کنند.

وی گفت: تنها با هم‌افزایی می‌توانیم در کوتاه مدت به قله‌های توسعه و پیشرفت دست پیدا کنیم. سیاست خارجی را یک امر کلی می‌دانم و از دستاورد‌های آن برای تخریب یک جناح سیاسی نمی‌دانم. یک دولت ملی تشکیل خواهم داد و بستری برای هم افزایی فراهم خواهم کرد. حاضرم در این مسیر قربانی شوم.

در سیاست خارجی، بسیار اهمیت دارد چه کسی در خیابان پاستور و خانه رئیس جمهور نشسته است

محمد جواد ظریف در ادامه بیان کرد: بسیار باعث افتخار من است در کنار شخصیتی صادق و وطن‌پرست در این جلسه حضور داشته باشم. نکته‌ای می‌گویم که سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر اساس قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری به صورت اصول کلی مطرح می‌شود. در این سیاست خارجی بسیار اهمیت دارد چه کسی در خیابان پاستور و خانه رئیس جمهور نشسته است.

وی افزود: رئیس جمهور است که سیاست‌ها را می‌سازد و اجرا می‌کند. کسی که با نگرش مثبت به سیاست خارجی هم خودش خط دارد و هم معتقد است باید از کارشناسان استفاده کند. این فرد می‌تواند در آینده کشور نقش داشته باشد. بدون سیاست خارجی مستقر و با اجماع ملی نمی‌توانیم دیپلماسی اقتصادی خوبی داشت باشیم. بدون سیاست خارجی معقول و متین نمی‌توانیم با دوست‌های خود هم رابطه داشته باشیم. این سیاست خارجی می‌تواند برای این مردم و این کشور راهگشا باشد.

متأسفانه در دوره قبل و برخی دوره‌ها سیاست خارجی ما آورده‌ای جز تحریم برای ما نداشته است

مهدی سنایی کارشناس همراه پزشکیان در ادامه گفت: طبیعتاً جهان در دوره گذار به سر می‌برد و ایران جایگاه رفیعی در عرصه جهانی دارد، اما این منوط به چند شرط است. یکی اینکه سیاست خارجی برای ما آورده باشد. متأسفانه در دوره قبل و برخی دوره‌ها سیاست خارجی ما آورده‌ای جز تحریم برای ما نداشته است.

وی افزود: این خدمت سیاست خارجی به صورت متقابل برای ملت ایران نقش آفرین است. امروز کشور‌های مستقل در عرصه بین‌المللی بیشتر به سیاست خارجی چند برداری روی آورده‌اند. ملت از دوگانه‌ها عبور کردند و برخی نخبگان در دوگانه‌ها ماندند. یک سیاست خارجی موفق پشتوانه افکار عمومی را می‌خواهد.

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: جایگاه آسیا و عظمت آن جای خود، اما همین سیاست آسیایی هم پیشرفتش منوط به چندبرداری اجرا شدن سیاست خارجی است. این روز‌ها در حوزه مناظرات از تحریم زیاد صحبت می‌شود. چین، کشوری است که با باز کردن در‌ها به نتیجه رسید. حفظ اولویت‌ها و ارزش‌ها در سیاست خارجی جای خود را دارد، اما حکمت و مصلحت می‌طلبند از دایره تحریم‌ها عبور کنیم.

سنایی بیان کرد: بنده چهار سال است تلویزیون نیامدم و هیچ مصاحبه‌ای نکردم، اما امروز با افتخار در خدمت دکتر پزشکیان هستم. آمدم، چون این مرد را از مجلس می‌شناسم و جز به راستی و صداقت ایشان را نمی‌شناسم. پایبندی، جسارت، شجاعت و راستی و درستی را در ایشان دید.

اگر مورد انتقاد قرار بگیرید راه اجماع داخلی را چطور می‌بینید؟

سید محمد کاظم سجاد پور به عنوان کارشناس برنامه پرسید با توجه به متن اجتماعی که ما داریم، چطور می‌خواهید این سیاست‌ها را اجرا کنید؟ چطور می‌شود مانع شد که نفس مذاکره برابر با کوتاه آمدن قلمداد نشود؟ چطور می‌خواهید در جامعه‌ای که نگاه و نگرش متکثر دارد این سیاست خارجی فنی را پیش ببرید؟ اگر مورد انتقاد قرار بگیرید راه اجماع داخلی را چطور می‌بینید؟

هرقدر کارشناس تکنیکال ما به خارج برود با یک موشک هوا کردن طرف مقابل زیر همه چیز می‌زند

پزشکیان پاسخ داد: قدم اول اصلاح انسجام داخلی است. ما با هم دشمن نیستیم. رسول خدا بعد از هجرت به مدینه آمد و مهمترین کار این بود که گفت با هم برادر شوید. اگر دنبال سربلندی و عزت کشور هستیم باید مشکل خود در داخل را حل کنیم. قدم اول خودمان کوتاه می‌آییم تا دعوا نکنیم. بخاطر مملکت و ایران و بخاطر فردای بچه‌ها و نوه‌های خود باید کوتاه بیاییم. دعوا‌های ما بخاطر نفس است. ما با دعوا نمی‌توانیم مشکل خود و دنیا را حل کنیم.

وی افزود: «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت، با دشمنان مدارا». سیاست‌ها و جهت مشخص است و قرار است با همسایگان ارتباطات خوبی داشته باشیم. باید بستر را برای سرمایه گذاری فراهم کنیم. طبیعتاً هماهنگی میان قوا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در چارچوب سیاست‌ها حیاتی است. هرقدر کارشناس تکنیکال ما به خارج برود با یک موشک هوا کردن طرف مقابل زیر همه چیز می‌زند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: از کارشناسان توانمند و با تجربه استفاده کنیم نه اینکه آدم صفر کیلومتر بی‌تجربه را بیاوریم تا حل کنند. اجماع بین کارشناسان و دادن مسئولیت در جهت سیاست به این عزیزان و امضای بند‌های مشترک منطقه راه حل است. ما قرار نیست با کسی دعوا کنیم مگر اینکه به عزت ما لطمه وارد کنند. این‌ها بدون وحدت و زبان مشترک امکان پذیر نیست.

پزشکیان افزود: با گیر دادن مشکل حل نمی‌شود. هدف برقراری رابطه است مگر این‌که کسی زور بگوید در این شرایط زیر بار زور نمی‌رویم.

منبع:صداوسیما

اشتراک گذاری :


سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک